Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Κάστανο

Πρώτα τα ευχάριστα. Πληροφορούμαι ότι μετά το ζεύγος Ρουβά - Ζυγούλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί στο Προεδρικό και το κάστανο του Παΐσιου.
Θα το συγχαρεί επειδή βράστηκε από έναν άγιο άνθρωπο.
Υστερα τα δυσάρεστα. «Υπάρχει σε εξέλιξη μια τεράστια αντικυβερνητική επιχείρηση που υλοποιείται με τη συνεργασία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών δυνάμεων».
Με τα έως τώρα στοιχεία δεν φαίνεται να συμμετέχει στην επιχείρηση το κάστανο του Παΐσιου.
Και τα ακόμη πιο ευχάριστα. Ευτυχώς πήρε χαμπάρι την επιχείρηση ο ακοίμητος Τζανακόπουλος και την έβγαλε φόρα παρτίδα.
Σε τι συνίσταται η επιχείρηση; «Τα ζητήματα τα οποία ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να θέσει στην κορυφή της ατζέντας ξαφνικά αποτελούν και πρώτο θέμα σε κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών».
Και προσθέτει με νόημα: «Εγώ δεν το θεωρώ σύμπτωση αυτό!».
Ούτε εγώ. Απλώς δεν αντιλαμβάνομαι τι σόι επιχείρηση είναι αυτή. Συνασπίστηκαν τόσες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις για να αλλάζουν τη σειρά των θεμάτων στα δελτία; Μεταξύ μας, αρκούσε κι ένας αρχισυντάκτης βάρδιας.
Η άλλη εξήγηση είναι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους συμβαίνει.  
Η κυβέρνηση νόμιζε πως όταν κλείσει (μετά βασάνων και κόπων) την αξιολόγηση, χιλιάδες χειροκροτητές κι αναρίθμητοι κλακαδόροι θα ξεφυτρώσουν από παντού να την αποθεώνουν που διέλυσε την αβεβαιότητα.
Τρίχες! Σε όλες τις δημοσκοπήσεις πάει χειρότερα μετά την αξιολόγηση.
Ξέρετε γιατί; Επειδή η ατέρμονη διαπραγμάτευση ήταν ένας μπερντές που έκρυβε τη διακυβέρνηση.
Μόλις τελείωσε η διαπραγμάτευση έπεσε ο μπερντές και φάνηκε η διακυβέρνηση. Ο Καμμένος, ο Πολάκης, ο Βαρουφάκης, ο Γαβρόγλου, ο Μπαλάφας, όλος ο θίασος.
Αλλο ένα στρατηγικό λάθος. Διότι άλλαξε η ατζέντα. Από τον Γιούνκερ στον Γιαννουσάκη. Κι από τη Λαγκάρντ στη Θάνου.
Τώρα πληρώνουν και το κόστος της αξιολόγησης που έκλεισε (όπως έκλεισε) και το κόστος της διακυβέρνησης - έρχονται και τα εκκαθαριστικά.
Η στοιχειώδης εξυπνάδα της αντιπολίτευσης είναι ότι πολύ γρήγορα προσαρμόστηκε στη νέα ατζέντα. Τι κάνει; Αναδεικνύει στα μάτια του κόσμου τον ακάλυπτο πλέον ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν που ούτως ή άλλως υποχρεούνται να δείχνουν και τα δελτία ειδήσεων.
Βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης. Κι έτσι θα τους πάει καροτσάκι έως τις εκλογές.
Ο Τζανακόπουλος βεβαίως οργίζεται επειδή δεν υπάρχει άλλος ΣΥΡΙΖΑ να δείξει. Και του φταίνε εκείνοι που τον δείχνουν. Ας πρόσεχε.
Παρά ταύτα νομίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει μετά το κάστανο του Παΐσιου να δεχτεί στο Προεδρικό τον Τζανακόπουλο. Να τον συγχαρεί.
Από τη στιγμή που αντέχει να εκπροσωπεί μια τέτοια κυβέρνηση, είναι άξιος συγχαρητηρίων.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά