Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Τα «έβγαλε όλα στη φόρα» ο Βαρουφάκης- Τα SMS που «καίνε» Τσίπρα! Ήταν έτοιμος για Grexit- Έκλειναν τράπεζες και κάπνιζε πούρα

Ο  Γιάννης Δραγασάκης  συμβούλευσε να «πετάξουν» τον Πάνο Καμμένο και τη συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ και να «πάνε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».
«Μπαράζ» αποκαλύψεων από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ευρωπαίων δανειστών το θυελλώδες 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε μια ανάσα από την έξοδο από την Ευρωζώνη, όπως εξάλλου αποδεικνύεται πλέον από όλες τις πλευρές.
Βάσει όσων αναφέρει στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» αλλά και στο βιβλίο του, ο Γ. Βαρουφάκης αποκαλύπτει νέους συγκλονιστικούς διαλόγους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και επτά γραπτά μηνύματα-φωτιά, με καταγεγραμμένη ακόμη και την ώρα, από τα οποία προκύπτει πως ο Α. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ήταν έτοιμος να δεχτεί την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Η πρόταση Σόιμπλε και τα SMS για το Grexit
Ο Βαρουφάκης περιγράφει πως λίγο πριν το
Eurogroup της 11ης Μαίου του 2015 και ενώ οι συζητήσεις πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο ο Σόιμπλε του παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του για ένα «τάιμ άουτ» που θα έπαιρνε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
Εκείνος μέσα από την συνεδρίαση ενημερώνει σχετικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με sms:
 • Βαρουφάκης [16.21]: Ο Βόλφγκανγκ έκανε μια απίστευτη πιρουέτα στη σημερινή μας συνάντηση.
 • Τσίπρας [16.22]: Δηλαδή;
 • Βαρουφάκης [16.25]: Σου στέλνει μήνυμα για time out…
 • Τσίπρας [16.26]: Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
 • Βαρουφάκης [16.27]: Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το Μνημόνιο μας καταστρέφει.
 • Τσίπρας [16.30]: Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
 • Βαρουφάκης [16.35]: Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση».
Τα sms που ακολούθησαν
 • Τσίπρας [17.50]: Είμαι περίεργος να μάθω τι έχει στο μυαλό του. Πες του και για την άλλη πρόταση να δούμε πώς τη βλέπει.
 • Βαρουφάκης [17.51]: ΟΚ. Εχω το πράσινο φως να μιλήσω μαζί του εντελώς εμπιστευτικά για όλα αυτά τα θέματα;
 • Τσίπρας [17.53]: Ναι, αλλά πρόσεχε να μην του δώσεις την εντύπωση πως συμφωνείς. Και πρόσεχε να μην το διαρρεύσει.
 • Βαρουφάκης [17.53]: ΟΚ. Η γραμμή μας είναι: 1. Μιλάω μαζί του απλά για να διερευνήσω την πρότασή του χωρίς καμία δέσμευση. 2. Αν το διαρρεύσει, θα το αρνηθούμε».
Ο κ. Βαρουφάκης, ακόμη, προκαλεί τους πάντες να τολμήσουν ειδικό δικαστήριο.
Δραγασάκης: «Αλέξη, ξεφορτώσου Καμμένο, Λαφαζάνη, Βαρουφάκη»
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, περιγράφοντας τη χαοτική κατάσταση στο Μαξίμου ύστερα από το δημοψήφισμα και έχοντας τη διαβεβαίωση πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγσάκης, επιθυμούσε το «Ναι», αποκαλύπτει το κρυφό σχέδιο του δεύτερου τη τάξει άνδρα στην κυβέρνηση.
«Ο Αλέξης μού είπε ότι ο Δραγασάκης προσπαθούσε να τον πείσει να ξεφορτωθεί εμένα, όλα τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς και τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Στη θέση αυτών ο Τσίπρας θα σχημάτιζε μια κυβέρνηση συνασπισμού μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ο Δραγασάκης είχε διαβεβαιώσει τον Αλέξη ότι μόλς έμπαιναν οι υπογραφές με την τρόικα τότε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και να με φέρει ξανά πίσω στην κυβέρνηση. Ο Βαρουφάκης γράφει χαρακτηριστικά: «Είπα στον Αλέξη ότι αυτή ήταν η πιο ηλίθια ιδέα που είχα ακούσει ποτέ μου. Εκείνος χαμογέλασε, δείχνοντας ότι συμφωνούσε, και χρησιμοποίησε μια έκφραση για τον Δραγασάκη που δεν γράφεται».
Λίγες μέρες πριν μεσολαβήσει το προαναφερθέν επεισόδιο, ο Δραγασάκης είχε αποκαλέσει απερίφραστα  το δημοψήφισμα «έξοδο διαφυγής».
Ποτέ κάποιος Βαρουφάκης δεν μπήκε σε κάποιο δωμάτιο με τη Lagarde
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιτίθεται και πάλι με σφοδρότητα στον Α. Τσίπρα και λέει χαρακτηριστικά:
«Δεν πίστευα ότι ένας σαραντάρης θα υπογράψει ένα χαρτί που θα καταδικάζει τη χώρα του στη συνέχιση της δουλοπαροικίας».
«Σκέφτηκα πως δεν θα θέλει να κρύβεται για τα επόμενα 40 χρόνια της ζωής του», σημειώνει και ζητά ξανά Ειδικό Δικαστήριο.
«Ποτέ κάποιος Βαρουφάκης δεν μπήκε σε κάποιο δωμάτιο με τη Lagarde και άλλους για να κάνει προσωπική πολιτική. Είχαμε συμφωνήσει από κοινού με τον Τσίπρα», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
Οι τράπεζες κλείνουν, ο Αλέξης με πούρο
Για το κλείσιμο των τραπεζών γράφει: Στο Μέγαρο Μαξίμου, την Κυριακή 28 Ιουνίου, «κανείς άλλος δεν μίλησε, όλοι κοιτούσαν τον Αλέξη. Εκείνος βάδιζε προς το παράθυρο της βεράντας του Μαξίμου. Κάπνιζε ένα πούρο – μια συνήθεια που την είχε αποκτήσει σχετικά πρόσφατα και είπε: «Γιάννη θα κάνουμε αυτό που λέει ο Δραγασάκης».
Ο αντιπρόεδρος μόλις είχε ασκήσει βέτο στην πρόταση Βαρουφάκη για αναστολή πληρωμών και δανείων και εφαρμογή παράλληλου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
«Γιατί ζητάω Ειδικό Δικαστήριο»
Σε άλλο σημείο της νέας του συνέντευξης ο Γ. Βαρουφάκης απαντά για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Λέει λοιπόν: «Εδώ και μήνες ζητάω και απαιτώ Εξεταστική και αν θέλουν και Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη και στρατοδικείο. Ένα φόρουμ όπου θα κατατεθούν στοιχεία και θέσεις για το πώς πτώχευσε η χώρα, πώς συγκαλύφθηκε και βάθυνε με τα μνημόνια αυτή η πτώχευση και πώς το 2015 χάθηκε η ευκαιρία».
thecaller.gr 
Δυστυχώς αυτό το τσίρκο είναι ακόμη κυβέρνηση...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
ΑΠΛΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Πολλοι νεοελληνες ψηφοφοροι ειναι η καταρα αυτης της χωρας και θα την αφανισουν. Αυτοι φτιαχνουν και συντηρουν καθε κοινωνικοπολιτικο σκουπιδι. Αυτό που έχω να σχολιάσω με όση αστική ευγένεια διαθέτω είναι οτι με ευθύνη του Έλληνα ψηφοφόρου μία ομάδα άπειρων, αδοκίμαστων και ακατάρτιστων ανθρώπων, τόσο στα οικονομικά θέματα όαο και στις τακτικές διαπραγμάτευσης, κάθισαν σε ένα τραπέζι με εκπαιδευμένους τεχνοκράτες παίζοντας την τύχη εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Χριστιανοί με λιοντάρια δηλαδή. Ειναι θλιβερό γεγονός η απουσία από την πολιτική ζωή της χώρας μας ανθρώπων της αγοράς. Αντίθετα, ( και αναφέρομαι σε όλους τους πολιτικούς χώρους) αναδεικνύονται κάθε λογής φοιτητοπατέρες, εργατοπατέρες, ηθοποιοί, καμπαρετζούδες, τηλεπερσόνες κλπ. Αμφιβάλει κανείς οτι εάν στις επόμενες εκλογές έβαζε υποψηφιότητα ο "Ντάνος" θα σάρωνε το Πανελλήνιο?

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 - 1:34:00 μ.μ. EEST
Φιλε μου χτυπας την προκα στο κεφαλι,αλλα ποιος να τα ακουσει αυτα αφου ειναι πουλημένα κορμια και σαν τα γαραβελια πεσμενα πανω στο Κουλη και τον Αδωνι, καρτεροντας να τσιμπησουν παλι παλιες συνταξεις και πολλα αλλα ρεστα!!

Η Πελασγία από ψηλά