Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι η ημέρα που ο μέσος Έλληνας καλείται να μείνει ταπί, αλλά δεν νομίζω να παραμείνει και ψύχραιμος, ακόμα και αν του πουν ότι είναι ο παππούς του Νίκου του Παππά (ο πατέρας του κυρ Στέλιου) ο στρατιώτης που βάζει τη σοβιετική σημαία στο Βερολίνο.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα σηκωθώ νωρίς, αν βέβαια έχω ύπνο το προηγούμενο βράδυ. Τα παθαίνω εγώ αυτά, αριθμοί παίρνουν στροφές στο μυαλό μου, μου κλέβουν ύπνο, φοβάμαι και μέρες.
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα φτιάξω καφέ, θα μπω στο web banking και θα κληθώ να λάβω μια απόφαση: τι απ’ όλα θα πληρώσω; Βλέπετε έχω πιάσει τζακ ποτ, μου σκάνε μαζί: φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ρύθμιση στον ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ, συν το ενοίκιο, συν οι έξτρα δαπάνες σχολικών.
Η ρύθμιση στον ΟΑΕΕ είναι με πάγια εντολή, συνεπώς θα βάλει ανενόχλητη τα δοντάκια της στον λογαριασμό μου. Ομοίως το ενοίκιο είναι
ανελαστική δαπάνη και, αν μη τι άλλο, μετράω με ντροπή το κόστος της καθυστέρησης. Ολα τα άλλα παίζονται. Κοινώς φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και σχολικά δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν όλα μαζί. Ο πιο λογικός συνδυασμός είναι πληρωμή ΕΝΦΙΑ και συγκρατημένες δαπάνες σχολικών. Αλλωστε έχω πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Δεν θα πληρώσω τη δεύτερη· Αλέξη στις πόσες μέρες κάνετε κατάσχεση;
Είμαι από τις καλές περιπτώσεις στον κύκλο μου. Ξέρω και καλύτερες, αλλά οι περισσότερες είναι χειρότερες. Και σόρι που το λέω κύριοι της κυβέρνησης, συνάδελφοι του προοδευτικού Τύπου και αγαπητά Συριζοτρόλ, στην κατάσταση μου δεν θα με συγκινούσε αν μάθαινα ότι είναι ο παππούς του Νίκου του Παππά (ο πατέρας του κυρ Στέλιου) ο στρατιώτης που βάζει τη σοβιετική σημαία στο Βερολίνο. Μου είναι απολύτως αδιάφορο. Κάτι τέτοια συγκινούν ένα στενό πυρήνα ψηφοφόρων, κοντά στα πραγματικά μεγέθη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, φυσικά, εξαγριώνουν τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού συνεταίρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κυβέρνηση λόγω της σύγκρουσης Στάλιν – Χίτλερ, ούτε για την ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση επειδή θα καταργούσε ΕΝΦΙΑ και μνημόνια. Ειδικά ο ΕΝΦΙΑ μεταφέρει όλο τον συμβολισμό της πολιτικής απάτης.
Θα δεις το εκκαθαριστικό και λίγο μετά θα δεις και τον Πρωθυπουργό να κάνει εξαγγελίες. Όμως πιστεύεις αυτό που πληρώνεις, όχι εκείνο που ακούς. Ο ΕΝΦΙΑ είναι το ασανσέρ. Αυτό που τους πήγε στο ρετιρέ και θα τους ξαναπάει στο ισόγειο. Αν δεν φύγουν τρέχοντας με τις σκάλες.
Αλ. Παπαναστασίου-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά