Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Η αναγέννηση της Κεντροαριστεράς: Οι κινήσεις, οι υποψηφιότητες και οι διαδικασίες…

Σε νέα εποχή εισέρχεται οριστικά η Κεντροαριστερά, καθώς η πρωτόγνωρη διαδικασία εκλογής αρχηγού της νέας μεγάλης παράταξης από τη βάση δημιουργεί «συνωστισμό» υποψηφίων και μια γενικότερη θετική αύρα συνολικά για το χώρο.
Το καλοκαίρι που φεύγει, άλλωστε, σημαδεύτηκε από τις ζυμώσεις και τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, φέρνοντας την παράταξη στο προσκήνιο και ταυτόχρονα ακυρώνοντας τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για «εισπήδηση» στο χώρο, δίνοντας παράλληλα φρέσκο αέρα στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο ξεκίνημα της νέας πολιτικής σεζόν με τη ΔΕΘ και τις πρώτες φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις.
Μετά τη Φώφη Γεννηματά – της οποίας οι χειρισμοί και οι επιλογές όλο αυτό το διάστημα δείχνουν ότι δικαιώνονται με τις εξελίξεις – τον Γιώργο Καμίνη – ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα – τον Γιάννη Τούντα από τις Κινήσεις Πολιτών και τον Γιάννη Ραγκούση, στην κούρσα προς τις κάλπες του Οκτωβρίου μπαίνουν όπως όλα δείχνουν τόσο ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος φαίνεται πως πήρε τη μεγάλη απόφαση.
Παράλληλα, εκκρεμεί η οριστική απόφαση του
Θανάση Θεοχαρόπουλου – ο οποίος είχε αρχικά εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος και απομένει να φανεί εάν το ενδιαφέρον του είναι ισχυρό – και του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει δεύτερες σκέψεις και πλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας. Πιέσεις να είναι υποψήφιος δέχεται και ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως ο ίδιος δεν φαίνεται να συμμερίζεται, τουλάχιστον προς το παρόν, αυτή την άποψη.
Παρά το γεγονός ότι αρκετοί διατυπώνουν την άποψη ότι οι πολλαπλές υποψηφιότητες μπορούν να ευτελίσουν στη διαδικασία, η πλειονότητα των στελεχών της Κεντροαριστεράς υποστηρίζει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή οι πολλοί υποψήφιοι είναι αυτοί που μπορούν στην πραγματικότητα να συσπειρώσουν με επιτυχία το χώρο και να δημιουργήσουν τις συνθήκες επιτυχίας αυτής της πρωτόγνωρης διαδικασίας, η οποία θα αποτελέσει μείζον πολιτικό γεγονός και ενδεχομένως παράδειγμα για τα άλλα πολιτικά κόμματα, όπως συνέβη με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007, την οποία ακολούθησε το 2009 η ΝΔ.
Επιπλέον, η παρουσία του Νίκου Αλιβιζάτου ως εγγυητή αυτής της διαδικασίας – με τον καθηγητή να αποτελεί προσωπική επιλογή της Φώφης Γεννηματά και επίσης δικαιώνεται – φαίνεται πως είναι αυτή που ωθεί όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ηγεσία σ’ αυτή την κίνηση, καθώς είναι αποδεκτός και σεβαστός απ’ όλους και ταυτόχρονα λειτουργεί ως γεφυροποιός των διάφορων τάσεων και απόψεων.
Την ερχόμενη εβδομάδα, η ομάδα Αλιβιζάτου θα οριστικοποιήσει και τις τεχνικές λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα στηθούν περί τις 1.400 κάλπες σε όλη τη χώρα και παράλληλα θα επιβεβαιωθούν όλες οι δικλείδες ασφαλείας για να τεθεί σε εφαρμογή και η ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως ψηφοφορία – δηλαδή από το Διαδίκτυο. Προσδοκία της Χαριλάου Τρικούπη είναι έτσι η συμμετοχή να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τους 300.000 ψηφοφόρους – αν και στην πραγματικότητα είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για συγκεκριμένους αριθμούς.
Αιμ. Περδικάρης-thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά