Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Θα έπρεπε να καλέσουν και τον Ρουβίκωνα

Στα φιλικά Μέσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για να φαίνεται ότι ο αγώνας κατά των ξένων πολυεθνικών συνεχίζεται, το Philipp Morris μετά το Παπαστράτος είχε φαγωθεί. Και το παρελθόν είχε ξεχαστεί. Η καταγγελία που τον Ιανουάριο του 2017 είχε κάνει η χαρούμενη ευρωπαρέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Χρυσόγονος στο ευρωκοινοβούλιο για παράνομη απόλυση εργαζομένου με σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα από την εταιρία ήταν περσινά ξινά σταφύλια, που μόνο ο Iskra βρισκόταν για να θυμίζει. Όπως για τους Έλληνες υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ένας ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού, με τον πρώτο να λέει έτσι και τον δεύτερο γιουβέτσι, έτσι και για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η κακιά Phillip Morris που απολύει άρρωστους και ο καλός Παπαστράτος που δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας. Χθες στα εγκαίνια του Ασπροπύργου υπήρχε μόνο ο καλός Παπαστράτος.
Μαζί με την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να περάσει την εντύπωση ότι
η επένδυση έγινε λόγω της εμπιστοσύνης που δημιουργεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βέβαια πριν την επένδυση των 300 εκατομμυρίων, η Phillip Morris όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χρήστος Χαρπαντίδης είχε επενδύσει από το 2003 άλλα 700. Με τα τελευταία 25 να επενδύονται τον Δεκέμβριο του 2014 λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Αυτά όμως ήταν λόγια της κακιάς Phillip Morris. Χθες υπήρχε ο Παπαστράτος και η απορία του  Αλέξη Τσίπρα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο όταν το 2015 άκουσε ότι κάποιος θέλει να κάνει επένδυση με τον ίδιο να κυβερνά. «Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;». Είχε και έχει όλα τα δίκια. Και η απόδειξη.
Πριν μία εβδομάδα στο διαδίκτυο έγινε αναφορά σε μία σύγκρουση ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές. Ανάμεσα σε άλλα δημοσιευόντουσαν τα εξής «Ένα μέλος από μια κατάληψη που συμμετέχουμε, πήγε με έναν φίλο μετανάστη να πουλήσουν τσιγάρα στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, καθώς ο δεύτερος εξ’ αυτών δούλευε σε αυτό το σημείο σε καθημερινή βάση. Αυτοστιγμή δέκα άτομα, συμπεριλαμβανόμενων μελών της 58 καθώς και αλληλέγγυων, τους διέταξαν να μην ξαναπουλήσουν τσιγάρα σε αυτόν τον δρόμο, με την δικαιολογία οτι ωντας μέλος κατάληψης ήρθε να δουλέψει με πρόθεση να κατασκοπευσει την 58 για λογαριασμό της κατάληψης που συμμετέχει. Ανάμεσα στις απειλές, ένας από αυτούς ισχυρίστηκε οτι η οδός Θεμιστοκλέους του ανήκει. Την επόμενη μέρα ο συνηθισμένος πωλητής τσιγάρων πήγε εκεί μόνος του όπως συνήθως και τα ίδια δέκα άτομα του επιτεθήκαν με παλούκια, προκαλώντας του σοβαρή ζημιά και έληξε πεταγοντας τον στα σκουπίδια αναίσθητο, λέγοντας του οτι τώρα θεωρείται επίσης ρουφιανος της ίδιας κατάληψης». Η Θεμιστοκλέους είναι δική μας. Αύριο τα Εξάρχεια και σε λίγο φτάνει ο Τόσκας να είναι καλά, ολόκληρη η Αθήνα.
Είναι αξιοθαύμαστο μια καπνοβιομηχανία να επενδύει σε ένα κράτος που οι αλληλέγγυοι δίνουν τις άδειες πώλησης στους μετανάστες και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων είναι ένα σούπερ μάρκετ που τα λαθραία να πουλιούνται μέσα από τα κάγκελα. Θα ήταν και ρεαλιστικό αν στα εγκαίνια της η Phillip Morris εκτός από τον πρωθυπουργό είχε καλέσει και τον Ρουβίκωνα.
Αντ. Πανούτσος-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά