Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τι άλλαξε άραγε από πέρυσι;

Σαλτιμπάγκοι , υποκριτές.
Θα σας μεταφέρω έναν χρόνο πίσω, στις 23 Αυγούστου του 2016, για να δείτε και εσείς την πολιτική υποκρισία που υπάρχει στο πολιτικό μας σύστημα. Πέρυσι λοιπόν τέτοια μέρα μια αντίστοιχη αντικομμουνιστική φιέστα της ΕΕ διοργανωνόταν στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, που είχε τότε την προεδρία της ΕΕ. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», η σλοβακική προεδρία της ΕΕ διοργάνωσε συνέδριο, φιλοξενώντας εκπρόσωπους των υπουργείων Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ και των εθνικών «ινστιτούτων μνήμης». Παράλληλα, τα «εθνικά ιδρύματα μνήμης» και ΜΚΟ συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των «εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα» σαν ποινικά αδικήματα από τα συστήματα δικαιοσύνης των κρατών.
Μια μικρή λεπτομέρεια: Σε εκείνο το συνέδριο υπήρξε επίσημη εκπροσώπηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλοντας μάλιστα τη στάση της κυβέρνησης, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημείωνε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί με τη συμμετοχή της στην αντιδραστική αυτή σύναξη νομιμοποιεί και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, και στην αθώωση του φασισμού, που ιστορικά, όπως και σήμερα, αποδεικνύονται ότι αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».
Οι διοργανωτές στο συνέδριο της Μπρατισλάβα δεν έκρυψαν μάλιστα, όπως κατήγγειλε το ΚΚΕ, και τότε τις προθέσεις τους, αναφέροντας ότι το συνέδριο, εκτός του να «τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού, του φασισμού και του κομμουνισμού», στόχο έχει και «να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της αυξανόμενης ριζοσπαστικοποίησης στην Ευρώπη».
ΒΗΜΑτοδότης

1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά