Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Οι δρακογενιές δεν πάνε διακοπές

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Θεανώ Φωτίου είχε πει τον Τσίπρα «…ηγέτη παγκόσμιας ακτινοβολίας, απ' αυτούς που γεννιούνται κάθε 100 χρόνια». Γνωρίζοντας από το ποδόσφαιρο ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχασε με το να λέει τον εκάστοτε προπονητή του τον καλύτερο στην καριέρα του αντιμετώπισα την δήλωση με κατανόηση.

Ούτως ή άλλως είχε προηγηθεί ο Στέλιος Παππάς που τον Αύγουστο του ’16 είχε αφιερώσει ένα γενέθλιο ποίημα στον Αλέξη Τσίπρα. Το οποίο ανάμεσα σε «πικρές ανάσες», «καημούς και λύπες», «λευτεριά, γνώση και δίκιο» και κάθε άλλο καλολογικό των στίχων των τραγουδιών της μεταπολίτευσης, ανέφερε τον Αλέξη και τον Νίκο σαν «δρακογενιάς βλαστούς». Παρά το ό,τι σε αυτό το σημείο που κάθε άνθρωπος που σέβεται την ποίηση θα του είχε κόψει την καλημέρα, ο Αλέξης Τσίπρας αξιοκρατικά βεβαίως, βεβαίως έκανε τον Στέλιο Παππά πρόεδρο του ΟΑΣΘ. Τα ρεκόρ υπάρχουν όμως για να σπάνε και από
χθες το ρεκόρ κυβερνητικής σπάτουλας ανήκει σε έναν αθλητή από την Θεσσαλονίκη που και στο παρελθόν είχε δώσει υποσχέσεις.
Από την πρώτη φορά που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να υπερασπιστεί το καθεστώς Μαδούρο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, έδειξε ότι είναι φτιαγμένος από τη στόφα του πρωταθλητή. Χθες κατέρριψε το ρεκόρ σπάτουλας σε αρχηγό εξηγώντας την απουσία του Τσίπρα στις πυρκαγιές με το αιτιολογικό ότι ποτέ δεν πάει διακοπές. Βέβαια τον Σεπτέμβριο του 2015 λίγο μετά τη ψήφιση του μνημονίου είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του Τσίπρα να οδηγεί σκάφος που ανήκε στον Mr. DHI, αλλά ο Μηταφίδης ξέρει από τα κόλπα της δεξιάς και της CIA που μπορούν να φτιάξουν φωτογραφίες που να δείχνουν τον Φίλη να πηδάει άλμα εις ύψος.

Το ερώτημα τώρα για τους  φίλους του αθλήματος είναι ποιος θα σπάσει το ρεκόρ του Μηταφίδη. Ένα φαβορί για ρεκόρ θα ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης, που πριν ο Μηταφίδης σπάσει το ρεκόρ είχε πει χαριτολογώντας ότι δεν μπορεί να πάει διακοπές γιατί ο Τσίπρας έχει ζητήσει από τους υπουργούς να μένουν στην Αθήνα. Το μεγάλο φαβορί όμως είναι η Ελένη Αυλωνίτου. Το «χρυσό κορίτσι» της ελληνικής Βουλής, που το διαζύγιο της με τη λογική έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ακολουθώντας την τεχνική Μηταφίδη και βάζοντας τον Τσίπρα να κάνει υπεράνθρωπα κατορθώματα όπως ο μακαρίτης Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν. 
Σύμφωνα με την επίσημη κορεατική ιστορία ο Κιμ Γιονγκ Ιλ δεν ήταν από τους συνηθισμένους αρχηγούς κρατών. Όταν γεννήθηκε ένας διάττων αστήρ μετέτρεψε τον χειμώνα σε καλοκαίρι, ενώ πάνω από την καλύβα της γέννησής του  εμφανίστηκαν δύο ουράνια τόξα. Ο τρόπος που κινείτο, μιλούσε και το ντύσιμό του έδινε την γραμμή της μόδας σε όλο τον κόσμο. Εφηύρε το «Gogigyeopbbang», που σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ήταν ένας αξιομνημόνευτος συνδυασμός ψωμιού με κρέας, αλλά σύμφωνα με κακοήθεις ήταν ένα κοινό χάμπουργκερ. Την πρώτη φορά που έπαιξε γκολφ έβαλε το μπαλάκι με ένα χτύπημα σε 11 τρύπες πετυχαίνοντας το ακατάρριπτο 35 under par. Και σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων δεν είχε ποτέ αφοδεύσει. Πιπί ναι. Κακά ποτέ.

Δεν θα πω να πέσουν αμέσως στα βαθιά, αλλά σιγά, σιγά θα μπορούσαν να το ξεκινήσουν. Ας πούμε αυτό που κρατούσε ο Φλαμπουράρης στον Αυτιά τι ήταν; Οι κακοήθεις θα πουν φρέντο, αλλά αποκλείεται να είναι ένα καινούργιο ποτό που ανακάλυψε ο Τσίπρας; Επίσης αν ο Σπίρτζης ερωτηθεί από την κρατική τηλεόραση αν έχει δει τον Τσίπρα να αφοδεύει, θα είναι ψέμα να απαντήσει «Τον έχω δει να μπαίνει στην τουαλέτα αλλά τι έκανε συγκεκριμένα δεν έχω ιδέα»; Ο καιρός από τότε που έγινε πρωθυπουργός δεν έχει αλλάξει; Αυτό το δρακογενιά του μπαμπά Παππά είναι συμπτωματικό; Δεν είναι ανάγκη να τον έχει δει κάποιος να πετάει, αλλά σε ένα υπουργικό συμβούλιο κάποιος δεν θα έμεινε από φωτιά και ο Τσίπρας άνοιξε το στόμα για να του δώσει να ανάψει; Τέλος, αυτό με την τριήμερη εξαφάνιση στις πυρκαγιές γιατί οπωσδήποτε πρέπει να είναι διακοπές και άραγμα στη βίλα του Λαζόπουλου στην Πάρο; Δεν θα μπορούσε να είναι θεία αποστολή; Όπως ο Μωυσής στο όρος Σινά. Και αν δεν ήταν ο Κύριος για τις 10 εντολές, δεν θα μπορούσε να είναι η Κυρία Μέρκελ να του δώσει ένα νέο μνημόνιο για να υπογράψει;
Aντ. Πανούτσος-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Διακοπές στη βίλα Λαζόπουλου όπου τον παρακάλεσε να αναλάβει το καναλι Ε του Σαββίδη για να συνεχισθεί η εμετική του προπαγάνδα.
    ΑΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά