Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Πού τον είχατε κρυμμένο τον Εξαφανισμένο;

Κωμικοτραγική η εμφάνισή του μετά την πύρινη καταστροφή με τις ευρω-Μαδούρο δηλώσεις του.

Βασικά όσον αφορά τις πυρκαγιές καλύφθηκα απολύτως από το σκίτσο του Αρκά στο protothema.gr που λέει ότι «η έκταση της καταστροφής δείχνει ότι την επιχείρηση συντονίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός». Αυτά ενώ όλα τα social media ξεσπούσαν στο exafanismenos.gr με χλεύη, σάτιρα και σκληρή πολιτική κριτική για την εξαφάνιση του Τσίπρα και σχεδόν όλων των κυβερνητικών κατά τη διάρκεια του τριημέρου που η Αττική -και όχι μόνο- κατακαιγόταν. Αυτή όμως δεν ήταν η καλύτερή τους, καθότι η επανεμφάνιση του Εξαφανισμένου όταν έσβησαν οι φωτιές προσέφερε πιο κωμικοτραγικές εικόνες....





Προφανώς, ούτε ο ίδιος ούτε οι τυχάρπαστοι σύμβουλοί του έχουν αντιληφθεί ότι έγινε καρικατούρα, ένα κόμικ που έκανε τα ακριβώς αντίθετα από τα σωστά. Πέταξε με το ελικόπτερο με ύφος πολλά βαρύ -από τη θλίψη- και προβληματισμένο πάνω από τα καμένα και μόλις προσγειώθηκε σε ελεγχόμενη, μακριά από τους κατοίκους περιοχή, φωτογραφήθηκε χαμογελώντας με τους ανώτατους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Αμέσως μετά έκανε και παρατηρήσεις στρατηγικής φύσεως ως γνώστης των πυρκαγιών, κάτι που ίσως θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε, αφού ο ίδιος αποτελεί πολιτικά τον ορισμό της πύρινης λαίλαπας! Απ’ όπου περνάει, ό,τι αγγίζει γίνεται στάχτη και μπούρμπερη. Είχε και συνέχεια όμως η παράσταση, με το Υπουργικό να συνεδριάζει για να εκτιμήσει το μέγεθος των καταστροφών που διά στόματος πρωθυπουργού... ήταν λάθος.

Λάθος ή ψέματα; Πάντως, το Αστεροσκοπείο έδωσε το διπλάσιο νούμερο καμένης γης, και αυτό από μόνο του είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι Συριζαίοι είναι ντιπ για ντιπ άσχετοι και πολιτικοί απατεώνες. Με πρώτο και καλύτερο τον εξαφανισμένο στα δύσκολα αρχηγό τους. 
Μετά και από αυτή την τραγωδία που ο Τσίπρας τη χειρίστηκε με περισσή ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό, φτάνοντας, όπως είπαμε, σε επιθεωρησιακές συνθήκες, τίθενται δυο-τρία ερωτήματα:

1) Μήπως θα ήταν καλύτερα να παραμείνει Εξαφανισμένος και να μην επιστρέφει ούτε για λίγο, γιατί όπου πάει πλέον προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στον εαυτό του; (Ασε τους άλλους...) Με το που βλέπει ο πολίτης τον Αλέξη ξέρει ότι θα ακούσει ψέματα. Κάθε απόπειρά του για «φυγή προς τα μπρος» καταλήγει «στο βάθος γκρεμός»! Υπενθυμίζουμε τη δήλωσή του ότι είναι έτοιμος να βάλει γραβάτα γιατί περιμένει μεγάλες ανέλπιστες επιτυχίες με την αξιολόγηση και τελικά του ήρθε το Βατερλό. Το οποίο μάλιστα παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς τα νούμερα πέφτουν έξω, κι εκεί που πανηγύριζαν για έξοδο στις αγορές, οδεύουν για τέταρτο-πέμπτο μνημόνιο μετά τις γερμανικές εκλογές. Ας τα σκεφτούν τώρα που πάνε να στήσουν πάλι χαζο-σόου αντεπίθεσης στη ΔΕΘ, εκεί όπου πέρυσι είχαν υποστεί βαρύτατη ήττα, με τον Τσίπρα μαινόμενο όταν τον ρώτησε η Ευαγγελία Τσικρίκα σχετικά με τα κανάλια: «Γιατί μας κόβετε τις δουλειές μας;». Τώρα τον περιμένουν πολλά. Αλήθεια, θέλει σίγουρα να πάει ο Εξαφανισμένος; 

2) Αμα λέμε exafanismenos, πώς αλήθεια το αντιλαμβάνονται εκεί στο Μαξίμου; Απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό, ο πρωθυπουργός κάνει διακοπές κρυπτόμενος από βίλα σε βίλα άγνωστης τοποθεσίας, πέρα από τις δυο-τρεις γνωστές (Σούνιο, Αντίπαξοι) που έχει αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα». Τότε που τον βγάζαμε φωτογραφίες να οδηγεί και σκάφος, φιλοξενούμενος μεγαλοεπιχειρηματία, κάτι για το οποίο ουδέποτε δόθηκαν εξηγήσεις. Αν μιλάγαμε για οποιοδήποτε δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος, αυτά θα ήταν αδιανόητα. Από τις ΗΠΑ έως... τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, οι πρωθυπουργοί ανακοινώνουν πού θα κάνουν διακοπές, αν θα φιλοξενηθούν, αν θα τις πληρώσουν μόνοι τους - και η κοινή γνώμη κρίνει. Ακόμη και αν έρχονται στη χώρα μας, φιλοξενούμενοι σε θαλαμηγούς Ελλήνων εφοπλιστών, βασιλικά ζεύγη της Αγγλίας και όχι μόνο (από την εποχή του Ωνάση έως τη σημερινή μεγάλων παραδοσιακών εφοπλιστικών τζακιών), αυτά γίνονται δημοσίως και όχι εν κρυπτώ. Αρα ας μη μας πουν, σε καμία περίπτωση, ότι συντρέχουν λόγοι... ασφαλείας. Απαξ λοιπόν και δεν ανακοινώνεται και ανακαλύπτεται εκ των υστέρων ότι άλλοτε είναι σε σκάφος επιχειρηματία... με περούκες και αποκατάσταση τριχόπτωσης, άλλοτε σε γνωστή εφοπλιστική οικογένεια και άλλοτε σε τέως αριστερό εργολάβο (το... αγαπημένο του), αρχίζουν τα εύλογα ερωτήματα. Πρώτον, ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ; Εχει κάποιους ιδιαίτερους λόγους; Υπάρχουν ειδικές σχέσεις -και τι τύπου;- με τα άτομα που τον φιλοξενούν; Γιατί δεν φανταζόμαστε να είναι απλώς τρακαδόρος... Για παλιές φιλίες δεν προκύπτει, νέες είναι, άρα και υπό διερεύνηση. Με δυο λόγια, ένας πρωθυπουργός κανονικός, σχετικά κανονικός, δεν εξαφανίζεται, δεν κρύβεται, δεν είναι σωστό - δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει! Για έναν ευρω-Μαδούρο, όμως, όπως ο Τσίπρας, όλα τα φασιστικά είναι δημοκρατικά και κατανοητά. Σκεφτείτε ότι στις προηγούμενες κυβερνήσεις ουδείς πρωθυπουργός το είχε διανοηθεί, ενώ υπουργοί απολύονταν στην υποψία και μόνο παρουσίας σε ένα σκάφος. Τώρα πρώτη φορά χλιδάτα Αριστερά ξεδιαντροπιά!

3) Το «Εξαφανισμένος» καλά θα κάνει να το συνηθίσει αφού, όπου να ’ναι, έρχεται! Δεν χρειάζεται να περιμένει τις πρώτες δημοσκοπήσεις, όταν δεν μπορεί ούτε να ξεμυτίσει από το πολυτελές λαγούμι του... Δεν χρειάζεται να ψάχνει πολιτικές συμμαχίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς για την «επόμενη μέρα». Κανένας, ούτε παλιός ούτε νέος Πασοκο-κάτι, δεν θα περάσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ευρωπαϊκών κομμάτων και της τριτοκοσμικής βαρβαρότητας που εκπροσωπεί ο Τσάβες της Κυψέλης! Εξαφανιζόλ! Καλύτερα για όλους.

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά