Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Εμφύλιος

Από όλα τα είδη των πολέμων, ο πιο σκληρός, ο πιο αδυσώπητος, αυτός που δεν χαρακτηρίζεται από κανένα έλεος είναι ο εμφύλιος. Σε έναν τέτοιο πόλεμο φαίνεται πως έχει εμπλακεί το Μέγαρο Μαξίμου με τους πρώην συντρόφους ΣΥΡΙΖΑ, της Λαϊκής Ενότητας. Ολα ξεκίνησαν, πρέπει να σημειώσω, από κείμενο που αναρτήθηκε χθες το πρωί στον ισότοπο iskra.gr, ο οποίος απηχεί τις απόψεις της ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είχε τίτλο «Ελεος! Μαγαρίζουν και την Μακρόνησο» και αφορούσε την κυριακάτικη εκδρομή (!!!) εκατοντάδων συριζαίων κάθε λογής στη Μακρόνησο. Αντιγράφω μέρος από ρεαλιστική περιγραφή του γεγονότος από το iskra.gr, για να δώσω μια μικρή γεύση του πράγματος και του τι ακολούθησε:
«Τραγικές οι σκηνές, με τον κοινωνικό εγκληματία Κατρούγκαλο να φωτογραφίζεται κάτω από αψίδα που έστησαν βασανιζόμενοι οι τότε εξόριστοι. Ή με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ρήγα, να χασκογελάει σηκώνοντας τη γροθιά, δήθεν σε αγωνιστικό χαιρετισμό, με τους ακόλουθούς του να το διασκεδάζουν, έχοντας λυθεί στα γέλια.
Προκλητικές ήταν ακόμη και οι κονκάρδες που φορούσαν οι επισκέπτες. Κι αυτές εντασσόταν σε πολύ συγκεκριμένη στόχευση. Το σύνθημα "ποτέ πια φασισμός" που ανέγραφαν, προφανώς συνιστά παραχάραξη της ιστορίας, καθώς το κολαστήριο της Μακρονήσου λειτούργησε στα χρόνια της ελεγχόμενης, μεν, αλλά σαφώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, από το 1947 έως το 1958»...
Για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου ανέλαβε να απαντήσει ο Νικόλας ο Καρανίκας, προφανώς κατόπιν εντολής του προέδρου Τσίπρα, που νιώθει βαθιά πληγωμένος από το γεγονός ότι ο Λαφαζάνης δεν φτάνει που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και του αφαίρεσε κάθε (αριστερό) άλλοθι, αλλά επιπλέον τον σκίζει και όπου τον βρει. Τι έγραψε το θυμωμένο αγόρι Καρανίκας στην προσωπική σελίδα του στο facebook, για λογαριασμό του αφεντικού του; Τα ακόλουθα μεταξύ άλλων:
«Ουρλιάζουν οι αριστεριστές της λαεν και της ανταρσυα ενω θα έπρεπε να ντρέπονται, όχι μόνο γιατί δεν είναι σε θέση να τιμήσουν την ιστορία και τους προγόνους τους, αλλά γιατί σήμερα στέκονται δίπλα στην ΝΔ και την διαπλοκή (βλ. έντυπα και μμε του Μαρινάκη…κτλ), υιοθετώντας την ίδια ατζέντα με το διαπλεκόμενο κεφάλαιο και θεωρούν περισσότερο και απο το ΚΚΕ ότι τους ανήκει η μαρτυρική Μακρόνησο.
Αυτοί που παράτησαν τον αγώνα για να πίνουν τον καφέ τους στα αριστερά καφέ και στους διαδρόμους των υπηρεσιών, σώζοντας τις βίλες των εργοδοτών τους από τους πλειστηριασμούς»!..
Ουδέν σχόλιον
Φυσικά απευθύνθηκα στον ίδιο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον οποίο διατηρώ φιλική σχέση από πολλών ετών, για να τον ρωτήσω «αν προτίθενται να απαντήσουν στον Καρανίκα».
- Σε ποιον; με ρώτησε.
- Στον Καρανίκα, σας βρίζει.
- Ελα τώρα, είμαστε σοβαροί; Τι να απαντήσουμε στον Καρανίκα; Ελεος. Εμείς ό,τι είχαμε να πούμε για την εκδρομή στη Μακρόνησο το είπαμε με το άρθρο μας στο iskra.gr. Εντάξει τώρα…
Επιμύθιο, ίδιο με αυτό της αρχής - ο πιο σκληρός πόλεμος είναι ο εμφύλιος...
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά