Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Το γέλιο του Αλέξη Τσίπρα

Τα αμερικανικά μέσα δεν παραλαμβάνουν τα non paper του Μαξίμου και έτσι αυτό που συγκράτησαν από τη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα δεν ήταν τα λόγια του αμερικανού προέδρου για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.
Οι Αμερικανοί έπαιξαν κυρίως με το χαριτωμένο στιγμιότυπο της κοινής συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία ο δημοσιογράφος έβαλε τον Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των δηλώσεων που είχε κάνει για τον «διαβολικό» Ντόναλντ Τραμπ.
Ο δικός μας συνελήφθη αμήχανος, αφού κάτι τέτοια δεν γίνονται στα μέρη μας. Αν έλληνας δημοσιογράφος δοκίμαζε να φέρει σε δύσκολη θέση ηγέτη που φιλοξενείται στο Μαξίμου, από το πρωί της επομένης δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο. Το αυτό ισχύει αν δοκιμάσεις να βάλεις τον σημερινό Τσίπρα δίπλα στον εαυτό του από την εποχή της αντιπολίτευσης. Στην καλύτερη περίπτωση θα
εισπράξεις μία υποτιμητική απάντηση και τη γεύση που αφήνουν τα περσινά ξινά σταφύλια. Εδώ το θράσος δεν είναι, απλώς, πολιτική άποψη. Είναι και θέση που, άμα λάχει, τεκμηριώνεται με τσαμπουκά από τους Τζανακόπουλους. Στην Αμερική, όμως, είναι αλλιώς.
«Διαπίστωσα από τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο ότι ο τρόπος που προσεγγίζει την πολιτική μπορεί μερικές φορές να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για το καλό». Μεταξύ μας, ήταν η καλύτερη δυνατή απάντηση που μπορούσε να δώσει μετά τα βλακώδη που δήλωσε κατά την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ -δεν είχε πει η Μέρκελ κουβέντα, αλλά βγήκε ο Τσίπρας και κελαηδούσε.
Ομως βλέποντας ξανά και ξανά το ίδιο στιγμιότυπο, έχεις τον πολιτικό βίο του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε λίγα καρέ. Ενας πολιτικός που άλλα έλεγε και άλλα κάνει. Πριν από τρία χρόνια ισχυριζόταν ότι έχουμε ανθρωπιστική κρίση, αλλά τώρα θεωρεί ότι η χώρα είναι σε θέση να κάνει ψώνια στην Αμερική. Και πώς αντιδρά όταν τον φέρνεις μπροστά στην αντίφαση; Με γέλιο. Στην Αμερική ήταν αμήχανο γέλιο, από έναν άνθρωπο που προσπαθεί να δείξει ότι είναι άνετος και έχει μία πειστική απάντηση για να δώσει. Εδώ στην Ελλάδα, όμως, είναι θριαμβευτικό, σαρκαστικό, αυθάδες, βαθιά μέσα στα μούτρα σου.
Κ. Γιαννακίδης-protagon.gr

5 σχόλια:

  1. χρησιμοποιώντας προσωπικούς τόνους προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τρεις φορές μίλησε με θερμά λόγια για τις προσπάθειες της Ελλάδας να βγεί από την κρίση αλλά και την προσωπική καλή δουλειά του Ελληνα πρωθυπουργού.

    Τόσο στο Οβάλ γραφείο, στη συνέχεια στις διευρυμένες συνομιλίες, αλλά και στη συνέντευξη τύπου στο κήπο των Ρόδων ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι κάνει σπουδαία δουλειά, ότι είναι σπουδαίος άντρας και ότβρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας.
    Μπραβο σου Αλεξη , ειαστε περιφανοι για σενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σου Αλεξη , ειμαστε περηφανοι για σενα!!
    Που μας έδωσες από το αίμα του Ελληνικού λαού 2.4 δισ για να κανουμε νεες θεσεις εργασίας στην Αμερική.Πάντα τέτοια.
    ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. 11:33:00 μ.μ. EEST
    Εσυ κουμπαρε φαινεται να συμφωνεις με τα παντα , αφού μαλλον εχεις τη φύση ενός σκλάβου. Έχουμε πολλούς σαν εσενα στην Ελλάδα και ειλικρινά το είδος σας είναι περιττό.
    Εδω χρειαζόμαστε αληθινούς Έλληνες με τολμη, υπερηφανεια , φιλοπονια και διορατικοτητα! Οχι λοιπον! Να μη παρουμε αεροπλανα, να παραδωθουμε και παλι στα τουρκακια, που καθημερινα αλωνιζουν τα νερα μας , τα νησια μας και σε λιγο θα ρθουν και πανω απο το καφφενειο στο χωριο σου που πινεις ανενοχλητα τα 44 βαθμων τσιπρακια σου τα ηλιοβασιλεματα!
    Τυπικος Νεοέλληναρας με την συνηθη διαστροφική ομφαλοσκόπηση, ενώ ο κόσμος γύρω
    σου μεταλλάσσεται με υπερηχητική F36 ταχύτητα.
    Αληθεια πες μας με ποιο ανειπωτο, υπερβολικο εφαπαξ περατωσες την επαγγελματικη σου καριερα και ρωτα τον Βουλγαρο, τον Ιταλο , τον Γερμανο μαθεις τι εφαπαξ πηρε βγαινοντας στη συνταξη ? Να λοιπον που ειναι το κουμπι και γιατι θελεις τον Κουλη φιλαρακι! Φοβασαι και τρεμεις μην ο Τσιπρας σου παρει πισω το αδικοπληρωμενο υψηλο σου εφαπαξ! Ιχνος, φιλοπατριας! Η εμμονη με την οποια στηριζεις τον Κουλη μονο αυτο αφινει να υπονοηθει!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εμμονη με την οποια στηριζεις τον αγράμματο καταληψία αφήνει να υπονοηθεί ότι ο σανός ως συνεχής διατροφή σου έχει πειράξει το νευρικό συστημα.
    Να το κοιτάξεις επειγόντως.
    ΥΓ Στα αρχ.... για το εφάπαξ του Γερμανού και του Ιταλού εγώ θέλω αυτά που μου υποσχέθηκε προεκλογικά ο μέγιστος φύλαρχος Κνιτης Αλέξης
    ΥΓ Τέτοια μανία με τον Κούλη δικαιολογείται αν στη παιδική σου ηλικία σου έχει κάνει κάτι ανεπίτρεπτο
    Γ.Κ
    Το τσίπουρο είναι 80 βαθμοί..όλοι εδώ στο Ελάντα(παραλία Ραχών) πίνουμε για να ξεχνάμε ποιοι μας κυβερνάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - 7:03:00 π.μ. EESΓ Στα αρχ.... για το εφάπαξ του Γερμανού και του Ιταλού εγώ θέλω αυτά που μου υποσχέθηκε προεκλογικά ο μέγιστος φύλαρχος Κνιτης Αλέξης
    ΥΓ Τέτοια μανία με τον Κούλη δικαιολογείται αν στη παιδική σου ηλικία σου έχει κάνει κάτι ανεπίτρεπτο
    Γ.Κ
    Το τσίπουρο είναι 80 βαθμοί..όλοι εδώ στο Ελάντα(παραλία Ραχών) πίνουμε για να ξεχνάμε ποιοι μας κυβερνάνε

    Πιστοποιεις φιλαρακι,οτι εισαι πραγματι ειδικη περιπτωση Νεοέλληναρα με την συνηθη διαστροφική ομφαλοσκόπηση! Γιαυτο λεω, οτι περα προς τον καβο του χωριου σου που τα νερα της θαλασσας εινα βαθεια κι αποτομα τα αποβρασματα δεν ξαναβγαινουν στον αφρο. Εκει λοιπον αφου ρουφηξεις τα 80αρια τσιπουρακια σου παρε και μια βαρεια πετρα δεσου και δεστην και αιντε! Για δουλικα τυπακια του ειδου σου δεν υπαρχει θεση στην μελλοντικη ελληνικη κοινωνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά