Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι στη Φθιώτιδα

Ανυπολόγιστες χαρακτηρίζονται οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την τελευταία χαλαζόπτωση στην περιοχή της Φθιώτιδας σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των γεωτεχνικών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές αλλά και τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ που βρέθηκαν στους δήμους που χτύπησε το χαλάζι.
Οι μεγαλύτερες καταστροφές καταγράφονται στις ελαιοκαλλιέργειες και ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες που καλλιεργούν βρώσιμη ελιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος των Λοκρών και ιδιαίτερα οι Λιβανάτες και η Αρκίτσα είναι οι περιοχές στις οποίες εντοπίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς καθώς πρόκειται για κατεξοχήν ελαιοπαραγωγικές περιοχές.
Οι παραγωγοί από τη δική τους πλευρά μιλούν για

ποιοτικά υποβαθμισμένο καρπό από το χαλάζι.
Το σύνολο του πολιτικού κόσμου της περιοχής με ανακοινώσεις τους ζητούν άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ καθώς όπως διαπιστώνουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής βρίσκονταν σε ένα ευαίσθητο στάδιο όπως είναι αυτό της συγκομιδής. Μάλιστα σημειώνουν με έμφαση ότι δεν υπάρχει χρόνος καθυστέρησης αλλά επείγουν οι διαδικασίες από τους διάφορους φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσουν σε αποζημιώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Για σενα ειναι προφανως ο καλλιτερος "Δημοσιογραφος" για την καλυψη του Πασοκ αλλα
    για εμας ειναι Κοκκινο πανι απο τοτε που στο MEGAλο καναλι (του ευχηθηκαμε τοτε να κλεισει), αυτος και η παρεα του Καννιβαλιζαν τον Παπανδρεου ή στην καλλιτερη περιπτωση ακουγε του κακοβολους και τον βολευε να ακουει χωρις να αντιδρα.

    http://nonews-news.blogspot.gr/2017/10/blog-post_5371.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά