Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Από τον Παρθενώνα στην... «Kolotoumba»

Η συνέντευξη που έδωσε ο Β. Σόιμπλε στον Παπαχελά και η ομιλία του Αλ. Τσίπρα από τα Γιάννενα, είναι τα δύο γεγονότα που αποδεικνύουν γιατί η Ελλάδα έχει πέσει τόσο χαμηλά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Ανεξαρτήτως αν συμπαθεί κάποιος τον Σόιμπλε, αν τον κοροϊδεύει ή αν τον βρίζει, οφείλουμε να δούμε τι λέει και αν αυτά που λέει έχουν αποδειχθεί. Ομοίως και για τον πρωθυπουργό μας.
Κοινή συνισταμένη είναι ότι ο Τσίπρας και η παρέα του επιχειρούν να γράψουν την ιστορία της Ελλάδας των προηγούμενων ετών.
Ο Γκαίμπελς, αγαπημένος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είχε πει κάποτε: «Η ιστορία θα μας καταγράψει ή σαν τους καλύτερους πολιτικούς όλων των εποχών ή σαν τους μεγαλύτερους εγκληματίες». Αυτό θα πρέπει να έχουν στο νου τους όλοι όσοι επιχειρούν να γράψουν την ιστορία όπως τους βολεύει ή όπως την καταλαβαίνουν. Και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να το κάνει με τον πιο εμφατικό τρόπο, προφανώς επειδή πιστεύει ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη.
Δύο πράγματα πρέπει να ειπωθούν για τη συνέντευξη Σόιμπλε.
Το πρώτο είναι πως τόνισε ότι
το 2014 η Ελλάδα είχε κάνει τεράστια πρόοδο. Επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαν μπει όλα σε κάποιο δρόμο για να έρθει η καταστροφική πρώτη περίοδος των κ. Τσίπρα – Βαρουφάκη και τα διέλυσε όλα.
Το δεύτερο είναι αυτό που επανέλαβε ο Σόιμπλε για τη συνομιλία του με τον Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός. Του είχε πει στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός μας ότι θα εκλεγεί και θα πάει με πρόγραμμα παραμονής στο ευρώ αλλά χωρίς μέτρα, χωρίς μνημόνια. Και ο Γερμανός του είχε πει «σου εύχομαι να μην εκλεγείς γιατί δεν θα εφαρμόσεις το πρόγραμμα που έχεις υποσχεθεί».
Αυτή είναι η ιστορία. Η χώρα είχε κάνει απίστευτες θυσίες, το 2014 έβλεπε φως στο τούνελ και ήρθε το εγκληματικό πρώτο εξάμηνο του 2015 και άλλαξε τον ρου της χώρας. Κι επίσης, ο Τσίπρας κέρδισε την εξουσία με ένα πρόγραμμα που ήξερε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Όλο αυτό το σκηνικό κόστισε στην Ελλάδα ένα αχρείαστο μνημόνιο ύψους 100 δις και την άυλη εθνική ζημιά που δεν μπορεί να εκτιμηθεί.
Και βεβαίως μην ξεχνάμε ότι ο Σόιμπλε είπε πως ήταν απόφαση της κυβέρνησης της Αριστεράς να κόψει συντάξεις και να βάλει φόρους αντί να βρει τις δαπάνες του δημοσίου και να τις περιορίσει.
Ο Τσίπρας, όμως, θέλοντας να γράψει την ιστορία της χώρας με τα δικά του χέρια λέει άλλα. Κυρίως λέει ότι δεν έγινε καμιά ζημιά το πρώτο εξάμηνο, ότι παρέλαβε μια χώρα χρεοκοπημένη, ότι τα στοιχεία της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν ψεύτικα και κυρίως ότι πήγε σε εκλογές και ο λαός αποφάσισε έχοντας στα χέρια του το μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015.
Ο κόσμος έχει μνήμη, έχει κρίση, έχει και ικανότητες να αντιλαμβάνεται πια είναι η πραγματική ιστορία. Όλα τα άλλα είναιfakehistory. Είναι τροφή για τους σανοφάγους που δυστυχώς είναι πολλοί ακόμη στη χώρα. Η αλήθεια είναι αυτή που ο Σόιμπλε λέει. Ότι το 2014 είχε γίνει το πρώτο βήμα για έξοδο από την κρίση, ότι λίγο μετά παραλίγο να είχαμε έξοδο από το ευρώ, ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί μιλούσαν για «διάλειμμα» από το κοινό νόμισμα για την Ελλάδα. Κι ότι ο Τσίπρας έκανε το μεγάλο έγκλημα στη χώρα.
Βεβαίως μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τα πολύ καλά λόγια του Γερμανού για τον σημερινό Τσίπρα. Όμως, άλλη είναι η πραγματική ιστορία κι άλλη αυτή που η αριστερά γράφει. Και ξέρετε κάτι; Η αριστερή ιστορία περιέχει και μία λέξη που έγινε παγκόσμια. «Kolotoumba». Οι ξένοι θα μνημονεύουν την Ελλάδα αναφέροντας αυτή τη λέξη. Δυστυχώς, έτσι κατάντησαν την πατρίδα μας. Ο Παρθενώνας, η αρχαία και η σύγχρονη ελληνική ιστορία και ο πολιτισμός διαγράφηκαν σε δύο χρόνια κι έγιναν «Kolotoumba».
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά