Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Κατεβάστε τη Μαρέβα από το πατάρι

Tα παλιά χρόνια (κοίτα που γράφω σαν να είμαι η Καλουτά!) όλα τα σπίτια είχαν μια σημαία στο πατάρι τους. Με το που συνέβαινε λοιπόν κάτι «έντονο»… Εννοώ, είτε ήταν για γιορτή, είτε για κίνδυνο κακού, το πρώτο πράγμα που άκουγες ήταν το «κατεβάστε τη σημαία από το πατάρι». Άντε να το πεις σε σύγχρονο και να μην σε υποπτευθεί… Τόσο καχύποπτοι που είμαστε πια, ακόμα και με τη σημαία μας!
Το θυμήθηκα προχθές ενώ παρακολουθούσα τις αγορεύσεις στη Βουλή για το «περίεργο», όπλα-μεσάζων Παπαδόπουλος αλλά και μελετώντας την (out of the blue) κατάληξη-γραμμή «Μαρέβα και Τζον Σφακιανάκης».
Πρώτη σκέψη… Δηλαδή σχολάσαμε με τη Siemens; Γιατί, για ότι καταγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός μας έχει σχεδόν αντανακλαστική απάντηση – λόξιγκα τη λέξη Siemens-Siemens-Siemens. Διαπίστωσα όμως πλέον, ότι υπάρχει και άλλη αντανακλαστική «λοξιγγοενέργεια» για ότι
«περίεργο» προκύπτει (να το πω κομψά) και χρειάζονται απαντήσεις. Κατά το, «κατέβασε τη σημαία από το πατάρι», όπου σημαία, η Μαρέβα. Και κρέμασέ την στο μπαλκόνι! Οπου μπαλκόνι, το κοινό!
Να σας θυμίσω την προηγούμενη φορά του συνήθειου; Ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας κατά την επιστροφή του από Λισσαβώνα, είχε μια «κρυφοσιωπηρή» στάση στο Παρίσι. Δύο συναντήσεις, που τις είχαν κάνει γαργάρα, μία με στελέχη της εταιρείας L’Oreal και μία συνάντηση με την Επενδυτική Τράπεζα Rothschild &co. Η οποία τράπεζα μάλιστα, επιβεβαιώνοντας τη συνάντηση είχε δηλώσει μέσω εκπροσώπου της ότι «επρόκειτο για μία ιδιωτική συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων». Και τι απαντήσεις δόθηκαν τότε από τον Πρωθυπουργό, αγαπητοί; Κατεβάστε τη Μαρέβα από το πατάρι!
«Διοχέτευσαν» αίφνης το διαμέρισμά της στο Παρίσι, των 92 τ.μ. και του 25ετους δανείου. Η αντίδραση της Μαρέβας Γκραμπόφσι-Μητσοτάκη τότε ήταν αυτόματη. Λιανές κουβέντες και απαντήσεις. Με τη συνοδευτική ενός βιογραφικού σπουδών και θέσεων εργασίας. Στοιχείων που προφανώς, και για να πέσει σιγή ιχθύος στη στρούγκα, δεν σήκωναν αμφισβήτηση.
Τώρα και πάλι, με ένα Παρίσι στο βάθος του φόντου, από το οποίο ο Πρωθυπουργός μας επέστρεψε δαφνοστεφανωμένος με βραβείο για το πολιτικό του μεγαλείο των κωλοτουμπών… (δεν ήμαστε άνθρωποι, παιδί μου, εμείς! Πού, οι ξένοι!!) προκύψαν κάτι θεματάκια με τον σύντροφο Πάνο. Πιστεύετε ότι ξεκαθάρισε τίποτα εξ’ αυτών; Νοιώθετε ότι επειδή αναδεύονται χαρτιά στον αέρα, εμπεριέχουν απαντήσεις; Παπαδόπουλος, Παπαδόπουλος; Και αφού ήταν όλα σωστά και νομότυπα γιατί δεν προχώρησαν στην πώληση με τον τσαμπουκά τους και με τον Παπαδόπουλο εκπρόσωπο των ξένων; Τι χάλασε τη σειρά; Eχουν τόση δύναμη οι φωνές της αντιπολίτευσης και η κατακραυγή; Εδώ έχουν ενεργήσει, αδιαφορώντας για κατακραυγές, για τόσα και τόσα! Πλειοψηφία είναι, συν αδελφώ. Μπορεί να κέρδιζαν κι άλλο βραβείο!
Αντιθέτως, μας προέκυψε ξανά «Μαρέβα» για σχέση, λέει, με Τζον Σφακιανάκη. Η οποία σύζυγος Κυριάκου ενήργησε ξανά ως έμψυχο ον και με αξιέπαινο αυτοματισμό. Εξώδικο κατά Νίκου Παππά, Δημήτρη Τζανακόπουλου και ανθρώπων του Τύπου, Κώστα Βαξεβάνη, Ιωάννη Φιλιππάκη εφημερίδα «Δημοκρατία», Νικόλα Βουλέλη «Η Eφημερίδα των Συντακτών» και προσκαλεί να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Aντε και στα επόμενα! Εντάξει, γίνεται λίγο βαρετό το έργο… Αλλά, δεν μας φοβάμαι…
Ρέα Βιτάλη-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά