Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Βρωμιά για την Ελλάδα η επίσκεψη Ερντογάν

Του Θέμου Αναστασιάδη-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μετά το λαθρεμπόριο όπλων και αγκαλιές με τον υπ. αριθμ. 1 Βάρβαρο Δικτάτορα - καλή ώρα.

Ο Μουγκάμπε πώς μας ξέφυγε; Μήπως να βρούμε και τη χλιδάτη σύζυγό του, αυτήν που έγινε γνωστή με το παρατσούκλι «Γκούτσι Γκρέις» για τα πανάκριβα ψώνια της από επώνυμους οίκους μόδας, να την καλέσουμε να βοηθάει... τη Δούρου που χαλάει τα νύχια της σκάβοντας με τους κολασμένους της Μάνδρας; Πέρα από διπλωματικές σκοπιμότητες (;) και πολιτικά σχέδια, η επίσημη επίσκεψη του «ματωμένου Σουλτάνου» Ερντογάν στη χώρα μας προκαλεί στους περισσότερους από εμάς αηδία και αποστροφή. Αν όχι οργή και πολλά ερωτήματα για το πώς και γιατί ο απομονωμένος απ’ όλη τη Δύση, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ Τούρκος δικτάτορας προσκαλείται μετά βαΐων και κλάδων στην Ελλάδα, ενώ οι τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις συνεχίζονται αμείωτες και εδώ και στην Κύπρο. Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει μιλήσει εκ βαθέων για «τα σύνορα της καρδιάς του και της τουρκικής ψυχής» που φτάνουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Εν πάση περιπτώσει, είτε πάει είτε δεν πάει στη Θράκη, οι πράκτορές του οργιάζουν! Μέχρι και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, που είχε έρθει κι αυτός ως επίσημος προσκεκλημένος στην Αθήνα, επισκέφθηκε αμέσως μετά τις υποτιθέμενες μειονοτικές -θρησκευτικά- περιοχές και προκαλούσε χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα τον όρο «τουρκικό» μπας και μας έχει μείνει καμιά αμφιβολία. Και όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση του Σθεναρού Κωλοτούμπα, αλλά για... επιβράβευση φωνάζουμε και τον Ερντογάν! Και μάλιστα την ώρα που στη μαρτυρική για όλους Λέσβο ξεβράστηκε μια ολόκληρη οικογένεια Τούρκων πολιτών, ένα ζευγάρι καθηγητών με τα τρία παιδιά τους, θύματα των διωγμών που έχει εξαπολύσει στη χώρα του ο αφιονισμένος μετά το πραξικόπημα «Σουλτάνος». Μια μέση οικογένεια Τούρκων ήταν, όπου οι γονείς έχασαν τις δουλειές τους επειδή κατηγορήθηκαν ως Γκιουλενιστές, όπως καθημερινά συμβαίνει σε εκατοντάδες ανθρώπους στο τουρκικό κράτος. Μπήκαν στη βάρκα προκειμένου να σωθούν από φυλακές και γύρευε τι άλλο, έβαλαν πλώρη για την Ελλάδα και πνίγηκαν. Τα λόγια είναι περιττά για το τι σόι πράμα είναι ο Ερντογάν! Εκτός και αν οι ημιπαράφρονες δικτάτορες με κοινοβουλευτικό μανδύα αρέσουν σε κάποιους εδώ, αφού έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν τους βουλευτές με ΦΥΛΑΚΗ για τα δήθεν απόρρητα έγγραφα στην υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας!
Μακάρι η κυβέρνηση να κάνει όντως κάνα θέλημα των Αμερικανών ή τίποτε άλλων -εξάλλου όλα τα κάνει αυτό το παιδί- και να μην πρόκειται για καμιά αποκλειστικά δική μας πρωτοβουλία τύπου Τσάμπερλεν (ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το Σύμφωνο Ειρήνης με τον Χίτλερ λίγο πριν από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ είχαν τον Τσόρτσιλ σε απομόνωση ως πολεμοκάπηλο). Πώς πήγαμε και πετύχαμε «τεφαρίκι» τον χειρότερο, τον πιο σκληρό, τον πιο αδίστακτο, αλλά και τον πιο επικίνδυνο; Εκατό σαν τον Τσίπρα θέλει ο Ερντογάν στην καθισιά του. Πέρσι κατέρριπτε ρωσικό πολεμικό και φέτος αγοράζει πυραύλους S-400 (που στρέφονται κατά της Ελλάδας) από τη Ρωσία, γράφοντας στα χρυσά πασούμια του την αντίδραση των ΗΠΑ. Με τον Ερντογάν δεν υπάρχουν ούτε μπέσα ούτε δεδομένα έτσι που ’χει «σφυρίξει». Μακάρι να έχουν γνώσιν οι φύλακες. Ή μάλλον... ο Φύλακας των Φυλάκων, αν με αντιλαμβάνεστε. Ο,τι και να ’ναι, όμως, πέρα από τα διπλωματικά, πέρα από τα πολιτικά, το να υποδεχόμαστε εμείς, το υποτιθέμενο πολιτισμένο κράτος, τον υπ. αριθμ. ΕΝΑ -άντε δύο, μετά τον Βορειοκορεάτη- Βάρβαρο των ημερών μας είναι ντροπή. Ο,τι «μπάλα» κι αν υποτίθεται ότι παίζεται, χώρια που ό,τι κι αν κάνει ο σθεναρός Κωλοτούμπας διεθνώς είναι ύποπτο μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ε, αφού κάτι ψήνεται, μου ’ρθε κι άλλη  μυρωδιά. Κάτι περίεργα δημοσιεύματα γνωστών ενδοτικών κύκλων, ότι το μόρφωμα ΠΓΔΜ έχει βάλει νερό στο κρασί του και θέλει να κατεβάσει, λέει, κάποια αλυτρωτικά σύμβολα, όπως τον Μεγαλέξανδρο ντυμένο Σλαβοαλβανό και κάτι αγάλματα αρχαίων... Σκοπιανών σταλινικού τύπου δεξιά κι αριστερά... Και μόνο το γεγονός ότι εδώ στην εξουσία βρίσκεται ένα... ψευδοαριστερό πράγμα που έχει πάρει ΘΕΣΕΙΣ ουκ ολίγες φορές φιλοσκοπιανές ενισχύει τις υποψίες ότι κάποιοι μάλλον μηχανεύονται «λύση» για την ονομασία. Δηλαδή, αυτοί θα κατεβάσουν τις καρικατούρες τους κι εμείς θα κάνουμε πίσω... ΣΕ ΤΙ ακριβώς;
Οπότε... γρηγορείτε. Απ’ ό,τι φαίνεται, επί της ουσίας τα Σκόπια δεν είναι διατεθειμένα να εγκαταλείψουν την πειρατεία με το όνομα «Μακεδονία», απλώς κάνουν κάποιους ελιγμούς, σαν αυτούς που μας ετοίμαζαν κάποιοι άλλοι για το σχέδιο Ανάν. Τότε ο λαός είπε «ΟΧΙ».
Πριν από σχεδόν 25 χρόνια επίσης δόθηκαν μεγάλες μάχες εναντίον των ΠΡΟΘΥΜΩΝ -σε όλα τα κόμματα δυστυχώς- να παραχωρήσουν για τα καλά το όνομα «Μακεδονία». Αν δεν ήταν τότε ο Σαμαράς στο υπουργείο Εξωτερικών να τους χαλάσει τη σούπα και αν δεν υπήρχε στο προσκήνιο ένας Χριστόδουλος, που μπήκε μπροστά στον παλλαϊκό πατριωτικό ξεσηκωμό, το πιθανότερο είναι ότι θα την είχαν κάνει τη βρωμοδουλειά τους. Αλλωστε τόσα χρόνια κλαίνε για τη χαμένη ευκαιρία, τρομάρα τους, να λυθεί μια... εκκρεμότητα (!!!), ενώ τότε επιχειρηματολογούσαν ότι ο χρόνος θα δουλεύει αποκλειστικά υπέρ των Σκοπιανών. Αποδείχτηκε ότι τελικά δεν ήταν έτσι, ότι η αντίσταση των Ελλήνων στην πλειοψηφία τους και η όντως σθεναρή στάση ορισμένων μετέπειτα πρωθυπουργών οδήγησαν τα πράγματα έως το σήμερα, όπου, αν ισχύει αυτό που είπαμε για τον χρόνο, τότε η ΠΓΔΜ είναι αυτή που έχει το πρόβλημα. Αν όντως κάνει κινήσεις... ηρεμιστικές, αν οι Σκοπιανοί πήραν τα χάπια τους, δηλαδή, και το χώνεψαν ότι η μακρινή καταγωγή τους μπορεί να κρατάει από οποιοδήποτε βοσκοτόπι αλλού εκτός από τη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, πάει να πει ότι το ΟΧΙ του Ελληνισμού έπιασε τόπο!!!


Ασχετο; ΟΧΙ και τόσο!!! Ενώ χρειαζόμαστε κάποιους που να λένε όχι, έχουμε στην εξουσία τον πρωταθλητή του «Yes», του «Γιαβόλ», του «Μάλιστα, κύριε», σε οποιαδήποτε γλώσσα. Να ’ταν μόνο ο Ερντογάν, και πάλι πρόβλημα θα είχαμε. Ολα τα δίνει, τους πάντες διευκολύνει! Από τρομοκράτες μέχρι λαθρέμπορους όπλων. Ολοι οι ΚΑΚΟΙ χωράνε πια σ’ αυτό τον τόπο. Οι καλοί; Αυτούς  δεν τους χωράει καν ο τόπος!

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά