Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Όχι άλλο σανό!

H προπαγάνδα με το κοινωνικό μέρισμα βούλιαξε στις λάσπες της κυβέρνησης και της Δούρου. Πνίγηκε με τους 21 νεκρούς στη Μάνδρα τους οποίους ο Τσίπρας έκλαψε με σέλφις από τη Σουηδία.
Τσακίστηκε στα βράχια μια ακόμη προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Μοιράζει λεφτά που έκλεψε στην κυριολεξία από τους ίδιους που θα τα πάρουν. Κι επειδή όλη αυτή η προπαγάνδα του Καρτερού και της παρέας του Μαξίμου δεν πέρασε είπαν να κάνουν κι ένα βιντεάκι για να μας εξηγήσουν περί κοινωνικού μερίσματος. Ω του θαύματος, μοναδικός πρωταγωνιστής ο Αλέξης Τσίπρας γιατί πρέπει να δείξουν ότι αυτός είναι που μοιράζει λεφτά, που είναι φίλος του λαού, που είναι ο Ρομπέν των φτωχών.
Βλέποντας κανείς το βίντεο ντρέπεται για τη χώρα και γι’ αυτούς που την κυβερνούν. Γιατί άραγε να πρέπει να φτιάξεις φιλμάκι για να διαφημίσεις την ελεημοσύνη σου; Και γιατί τα…
έργα να γίνονται πράξεις, όπως λέει και ο Τσίπρας όταν πρόκειται για ατιμωτικές πράξεις κλοπής κανονικής και με το νόμο;
Βλέπουμε τα χέρια συνταξιούχων που δεν έχουν χρήματα, που μετρούν τα ψιλά για να αγοράσουν λίγα ψάρια και δακρύζουμε. Και βλέπουμε και τα χέρια κάποιων αγνώστων που καπνίζουν πούρο γιατί αυτοί έχουν λεφτά. Βλέπουμε και να ανοίγουν οι πόρτες της φοροδιαφυγής από την οποία υποτίθεται ότι η κυβέρνηση βρίσκει λεφτά.
Βλέπουμε τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του να βλέπει ένα κείμενο, να κάνει διορθώσεις, να δείχνει σκεπτικός, γραμματιζούμενος που λέγανε και στο χωριό.
Κι όλα αυτά να καταλήγουν σε μια κυρία συνταξιούχο, αξιοπρεπή, έξω από τη Βουλή να λέει πόσο δίκαιο είναι το μέρισμα.
Δακρύσαμε πράγματι από αυτό το σοσιαλιστικής εμπνεύσεως βιντεάκι που μας θύμισε πώς τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ήθελαν να περάσουν τα μηνύματά τους. Αλλά ταυτόχρονα κλάψαμε γιατί αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει, αυτοί είναι οι κυβερνώντες που μας αξίζουν. Θέλουμε το ψέμα, την παραμύθα, τον εθνικό σανό να τον μασάμε σαν τα φύλλα της Πυθίας και να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου πιστεύοντας τα λόγια «αυτού του καλού παιδιού, του Αλέξη της διπλανής πόρτας».
Βεβαίως, και πρόκειται για προπαγάνδα και ως τέτοια είναι γεμάτη από ψέματα. Όταν το μέρισμα το κλέβουν διπλό και τριπλό από τη μία τσέπη και το δίνουν στην άλλη δεν είναι πράξη δικαιοσύνης.
Όπως και είναι το απόλυτο ψέμα ότι τα λεφτά βρέθηκαν από τη φοροδιαφυγή ή από το κυνήγι των πλουσίων με τα πούρα. Ούτε οι φοροφυγάδες πειράχτηκαν από την αριστερή κυβέρνηση, ούτε οι πλούσιοι πλήρωσαν την κρίση.
«Σιγά μην τα πιστέψουμε όλα αυτά. Σιγά μην μας αλλάξει γνώμη ένα προπαγανδιστικό βίντεο». Αυτό θα έλεγαν μερικές χιλιάδες Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Κάθε τι που κάνει αυτή η κυβέρνηση απευθύνεται στο υποσυνείδητο του πολίτη. Γιατί αν δεν ήταν έτσι θα τους είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Αν δεν ήταν έτσι δεν θα ψήφιζαν στο δημοψήφισμα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Δεν θα ανέχονταν το ψέμα, την εξαπάτηση, την ξεδιαντροπιά και το υφάκι του μαχαλόμαγκα που μας πουλάει τρία χρόνια τώρα ο Τσίπρας.
Και στο κάτω – κάτω δεν είναι δικά του τα λεφτά. Δεν είναι ούτε του μπάρμπα Αλέκου, ούτε του Καρανίκα, ούτε του Παππά, ούτε του Τσακαλώτου. Δικά μας είναι, μας τα έκλεψαν, ρήμαξαν τη μεσαία τάξη για να μοιράσουν ελεημοσύνη, για να κάνουν προσλήψεις, για να ξεγελάσουν για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό.
Ας τους ανεχτούμε όσο θέλουμε. Ας τους δώσουμε ελεύθερο χρόνο να κυβερνήσουν όσο θέλουν. Αλλά ας μην τους επιτρέπουμε να βιάζουν άλλο τη νοημοσύνη μας.
antinews.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά