Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Και με τους τρομοκράτες και με βρώμικο εμπόριο όπλων


 Του Θέμου Αναστασιάδη-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
«Ο κόσμος καταπίνει πιο πρόθυμα και εύκολα το ψέμα όταν του είναι αρκετά δύσκολο να συνειδητοποιήσει μια πολύ άσχημη αλήθεια»: αυτή είναι μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες της διάσημης σειράς «Narcos», την οποία ενδεχομένως έχετε δει στην TV. Να όμως που το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει πλέον και στη ζωή εδώ στη χώρα μας, όπου το σημερινό καθεστώς της Ξεφτίλας, όπως λένε και παλαιοί σύντροφοί τους, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο βρώμικα ψέματα, αλλά και τα πιο άγρια μέσα προκειμένου να κρατηθεί όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία και να αρπάξει ό,τι βρει.
Οι πρωτοφανείς καταστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα -η πολιτική κάλυψη στην Τρομοκρατία, η έκρηξη κάθε είδους εγκληματικότητας με νόμους τύπου Παρασκευόπουλου, η σπίλωση πολιτικών αντιπάλων και των οικογενειών τους με άτιμα μέσα, η εξόντωση των όποιων ανεξάρτητων ΜΜΕ, αλλά και

κάτι περίεργες μι-ζαριές με μυστήριες αγοραπωλησίες- τα λένε όλα. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην κατάφερε να γίνει Τσε ή Φιντέλ, να μην του ’κατσε να κάνει ούτε μια χούντα τύπου Τσάβες Βενεζουέλας λόγω Ε.Ε., αλλά από λάτιν-αμέρικαν μορφές μπορεί, όπως πάει, να διεκδικήσει τον τίτλο του Ελληνα Εσκομπάρ της πολιτικής. Ποτέ μα ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί τέτοια περίπτωση όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που από την πρώτη περίοδο είχε χαρακτηριστεί -από δω τουλάχιστον- πολιτικά εγκληματική κυβέρνηση. 
Ας τα πάρουμε... από τη μέση. Πώς γίνεται η ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάζει με μεγάλη επιτυχία το κοινό αλλά βαρύ έγκλημα και να αποτυγχάνει παταγωδώς όταν έχει μπροστά στα μάτια της ακροαριστερούς και αναρχοτάδε εξτρεμιστές που τα σπάνε on camera και κάνουν ντου από τη Βουλή μέχρι τα δικαστήρια; Γεγονός κορυφαίας ανομίας της εβδομάδας ήταν κατ’ εμέ το ότι οι so called «Ρουβίκωνες» έφτασαν ανενόχλητοι στην πόρτα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή (που «ψάχνει» τον συλληφθέντα βομβιστή) στον 7ο όροφο του Εφετείου!!! Και να μην έχεις πάει εκεί, καταλαβαίνεις: Εφετείο, 7ος όροφος. Δεν μπορείς να μπεις ούτε να βγεις αν δεν παραμερίσουν τα όργανα Ασφαλείας υπακούοντας στις σιωπηρές εντολές που τους έχουν δοθεί να μην τα βάζουν με τους... μπαχαλάκηδες με τις βαριοπούλες (και τα περίστροφα στην τσέπη).

Ποιος νομίζετε ότι μπορεί να έχει δώσει τέτοια εντολή από μόνος του; Ο... Τόσκας; Αστεία πράγματα. Κατευθείαν από το Μαξίμου γίνονται αυτές οι δουλειές, όπως φάνηκε από το ότι ούτε μετά το ντου στην ισπανική πρεσβεία, που απασχόλησε διεθνώς τα ΜΜΕ, δεν υπήρξε αλλαγή νοοτροπίας. Και άμα του ξεφύγει κανενός μαινόμενου «Ρουβίκωνα» η βαριοπούλα και έχουμε νεκρούς, ποιος θα φταίει; Για τόσους αποφυλακισθέντες ποινικούς που ξανασκοτώνουν, βιάζουν, «σιδερώνουν» ανυπεράσπιστους πολίτες, ποιος θα φταίει, ακόμη και όταν ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος πάει να τη γλιτώσει, λέγοντας ότι ο νόμος του δεν χρειάζεται πια; Τότε γιατί ακόμα και μετά τον παγκόσμιο ορυμαγδό για τη 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα και τις αντιδράσεις ΗΠΑ - Αγγλίας και άλλων ΔΕΝ αλλάζουν τον νόμο; Σοβαρά τώρα λένε ότι είναι θέμα Δικαιοσύνης και όχι κυβέρνησης; Κάτω από ποιο καθεστώς πιέσεων και απειλών αποφάσισε το Συμβούλιο των Φυλακών; Τι ακριβώς τρέχει στη σχέση ποινικών - «Πυρήνων» - Λάμπρου και «βαθέος» Μαξίμου; Ποιος κρατάει ποιον και με τι; Ο,τι και να ’ναι, εξ αντικειμένου ο Τρόμος ενθαρρύνεται στην πράξη καθημερινά από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Από τη μία με τους τρομοκράτες και από την άλλη... με τους πλουτοκράτες. Οι αμφιλεγόμενες παραγγελίες όπλων και οι «νόμιμες» ή μη μίζες για νέες αμυντικές προμήθειες και εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η... πολυσυζητημένη. Τώρα είδαμε και την άλλη! Εκτός από αγοραστές είμαστε και πωλητές, Εμποροι Οπλων, και μάλιστα σε βρώμικους πολέμους. Οσο για τα 300.000 βλήματα, αξίας 66 εκατ. ευρώ (υπολογίστε και τα κατιτίς) που αποκαλύψαμε, η ηθική διάσταση είναι πιο σοβαρή από την οικονομοτεχνική, έστω και αν εμπεριέχει παρατυπίες ή και σκάνδαλα. Τα βλήματα αυτά τα πουλάμε στους πανίσχυρους Σαουδάραβες για έναν άγνωστο βρώμικο πόλεμο, όπου θύματα είναι κυρίως χιλιάδες άμαχοι πολίτες της Υεμένης και μικρά παιδιά, ενώ διεθνείς οργανισμοί ανθρώπινων δικαιωμάτων μιλούν ήδη για εγκλήματα πολέμου της Σαουδικής Αραβίας, με τον ΟΗΕ να εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευθεί κάθε πώληση όπλων προς αυτή την πλευρά. Σε αυτό τον βρώμικο πόλεμο 10.000.000 ανήλικα υποσιτίζονται, κάθε 10 λεπτά πεθαίνει ένα από πείνα και γι’ αυτό θεωρείται η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των ημερών μας. Οποιος θέλει ας γκουγκλάρει και θα φρίξει! 


Αλλά την Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει καν αυτό και τρέχει να προλάβει να χωθεί στο πανηγύρι. Εδώ μιλάμε για ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ από την Ελλάδα, μην πούμε και για ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, που προσβάλλει ηθικά ολόκληρη τη χώρα και τον λαό της, κι ας μην φταίει σε τίποτα για τα καμώματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για πολλά μας έχουν κατηγορήσει ως Ελληνες, αλλά όχι και για εμπόρους όπλων και μάλιστα σε βρώμικους πολέμους! Είναι ένα ακόμα από τα σκαλοπάτια της πολιτικής βρωμιάς και της λέρας που κατεβαίνει δυο-δυο ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ Συριζαίος. Την ίδια στιγμή που σηκώνει τη σημαία του ηθικού πλεονεκτήματος για offshore αντιπάλων (οι δικές του, π.χ. της «Αυγής», δεν τον ενοχλούν) πουλάει, μέσω τρέχα-γύρευε ποιου, όπλα για να σκοτώνουν αθώο κόσμο.

Ετσι, λοιπόν, και με τους τρομοκράτες και με τους πλουτοκράτες. Ο,ΤΙ ΝΑ ’ΝΑΙ γενικά, αρκεί να περνάει ο καιρός και να... γιορτάσει και ο κάποτε «φτωχός». Στο κάτω-κάτω τα ίδια έλεγε και ο αληθινός Εσκομπάρ. Οτι παίρνει τα λεφτά των Αμερικανών με το λαθρεμπόριο κοκαΐνης, ότι χτίζει νοσοκομεία για τους φτωχούς και ότι στηρίζει... το αριστερό αντάρτικο της Κολομβίας κατά της προσκυνημένης στις ΗΠΑ κυβέρνησης. Ε, στο τέλος τον φάγανε όλοι μαζί και ησύχασε κάπως ο τόπος. Σε πολιτική βάση, όμως, στην Ελλάδα, όσοι θέλουν να τα βάλουν με τον Τσίπρα ας αφήσουν τους καθωσπρεπισμούς και το ευρωπαϊκό στυλ κατά μέρος, που, δεν λέω, μια χαρά είναι για κανονικές χώρες και συγκροτημένους ψηφοφόρους, αλλά έτσι όπως είμαστε εμείς δεν επαρκούν. Οταν απέναντί σου έχεις τους ρέκορντμαν του Ψέματος, του Τρόμου, της Βίας, της θεσμικής Παρανομίας και της Λέρας γενικώς, δεν φτάνει πού και πού να θυμάσαι τον παλαιό πολιτικό που έλεγε: «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες!». Αυτό παραείναι κυριλέ για τη σημερινή εποχή της συριζοαλητείας. Είναι η ώρα του τσαμπουκά και της προσωπικής θυσίας για κάθε ηγεσία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά