Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή στον Πάνο Καμμένο, λίγο πριν από την συζήτηση στη Βουλή

Λένε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, ειδικά στο χώρο της πολιτικής. 
Η εμφάνιση του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην δημόσια τηλεόραση, μερικές ώρες πριν από την συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση με τον Πάνο Καμμένο, μπορεί να ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, όμως η τοποθέτησή του για τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας, αναμφίβολα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, στη δεδομένη χρονική συγκυρία. 
Είναι γνωστό ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος αποτελεί έναν από τους πλέον στενούς συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή. 
Είναι επίσης γνωστό ότι πολλές φορές στο παρελθόν , όχι μάλιστα μακρινό, ο κ.Ρουσόπουλος λειτούργησε ως εκφραστής των απόψεων του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει επιλέξει την οδό της δημόσιας «σιωπής». Τα όσα είπε λοιπόν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος  στην συνέντευξή του για τον υπουργό Άμυνας και την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία είναι
απολύτως ενδεικτικά  του κλίματος που επικρατεί στο περιβάλλον του κ. Καραμανλή.
«Τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και ειδικά από τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι συντριπτικά εναντίον του υπουργού Άμυνας. Το παιχνίδι μέχρι στιγμής δείχνει να γέρνει από τη ζυγαριά των καταγγελιών και όχι του καταγγελλόμενου.Περιμένω την τοποθέτηση του κ. Καμμένου» είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πάμε αλλιώς», ο κ.Ρουσόπουλος. 
Ο πρώην υπουργός μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπάνω , «φωτογραφίζοντας» τον Πάνο Καμμένο, ως τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης. «Ο καταγγελλόμενος είναι σε δεινή θέση. Κάνει κακό στην κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά στη δημόσια τηλεόραση ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.
Οι αναφορές του  συνομιλητή του Κώστα Καραμανλή στην υπόθεση του υπουργού Άμυνας δε θα πρέπει να περάσουν στα ψιλά. Αποτελούν την έκφραση της απόλυτης δυσαρέσκειας που κυριαρχεί στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού για τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου στο θέμα του στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. 
Αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός ότι στο κοντινό παρελθόν ο κ. Καμμένος έχει επιχειρήσει να αυτοπαρουσιαστεί ως ο θεματοφύλακας του Καραμανλισμού, «κλείνοντας» το μάτι στους λεγόμενους Καραμανλικούς εντός της ΝΔ. 
 Μία τακτική που έχει επανειλημμένως αποδομηθεί τόσο από συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, όσο και από τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, με δημόσιες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ. 
Η συνέντευξη όμως του Θόδωρου Ρουσόπουλου στη δημόσια τηλεόραση είχε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, με αναφορές στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ. 
«Υπάρχει μία ιδέα κολλημένη στο μυαλό κάποιων, ότι αυτές οι προσωπικότητες (Καραμανλής, Σαμαράς, Μητσοτάκης είναι διαρκώς σε σύγκρουση μεταξύ τους. Τους έχω ζήσει, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δημιουργείται από μία παραπολιτικού ύφους, συζήτηση» τόνισε ο κ.Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του προέδρου της ΝΔ με τους πρώην πρωθυπουργούς. Μία απάντηση που έρχεται την στιγμή που μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, επιχειρούν να αναδείξουν εσωκομματικές διαμάχες εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Ο πρώην υπουργός μάλιστα είχε μόνο καλά λόγια να πει για την κυβέρνηση Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας το 2014 , ως «περίοδο τρομαχτικής ανάτασης για τον τόπο», ενώ επέμεινε στην πολυσυλλεκτικότητα της ΝΔ. 
Στην Πειραιώς αντιμετωπίζουν την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή για τον Πάνο Καμμένο όχι ως το τέλος μίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά ως την αφετηρία  εξελίξεων. 
Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι ο Πάνος Καμμένος αποτελεί πλέον την αδύναμη πλευρά του κυβερνητικού συνασπισμού και μάλιστα δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία , μπαίνοντας στο «κάδρο». 
Μια επιλογή υψηλού ρίσκου, όπως σημειώνουν στην Πειραιώς, καθώς ο κ.Τσίπρας αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση του υπουργού Άμυνας θα πρέπει να πάρει και το ανάλογο πολιτικό κόστος. 
Γ. Τρουπής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά