Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Μαϊμού» τα έγγραφα Καμμένου; Ειδικό Δικαστήριο για Παράβαση Καθήκοντος

 Εμφανίστηκε στην εκπομπή του Γ. Τράγκα ο "μεσάζων" Παπαδόπουλος: Ξέρω τον Καμμένο από το 1978.
Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος της δυσώδους υπόθεσης της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι η ΝΔ.
Μάλιστα, όπως άφησε σήμερα να εννοηθεί ο Τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο, έχει ήδη τελεστεί από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο, το αδίκημα της Παράβασης Καθήκοντος, δείχνοντας ουσιαστικά το δρόμο του Ειδικού Δικαστηρίου.
Στη συνέντευξη Τύπου, οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, εστιάζοντας στο πρόσωπο του φερόμενου ως μεσάζοντα, Βασίλη Παπαδόπουλου και στην αξιοπιστία των εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και θεωρητικά αποδεικνύουν ότι ο
Παπαδόπουλος είναι νόμιμος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, παρουσιάζουν ντοκουμέντα που θα προσδώσουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βορίδης υπενθύμισε τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης θυμίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέκρυψε από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής το ρόλο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, ως μεσάζοντα στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία,  αλλά και το γεγονός ότι ο ρόλος του διαψεύσθηκε από την κυβέρνηση της χώρας.
«Θυμίζω επίσης ότι η εταιρεία του εμφανίζονταν ως εκπρόσωπος και άλλων χωρών π.χ. το Κατάρ, την Ιορδανία, αλλά εκπροσωπούσε και σε άλλα θέματα την Κένυα. Προκύπτει το ερώτημα πως ακριβώς μια εταιρεία από την Αξιούπολη Κικλίς εμφανίζεται ως εκπροσωπούσα τεσσάρων χωρών; Προφανώς η υπόθεση γεννά σκέψεις».
Αναφορικά με τις σχέσεις του κ. Παπαδόπουλου με τον κ. Καμμένο, ο κ. Βορίδης, θυμίζοντας ότι ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον «φερόμενο ως μεσάζοντα», επικαλέστηκε την συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, όπου ο κ. Παπαδόπουλος διαψεύδει τον ίδιο τον υπουργό, δηλώνοντας ότι έχουν σχέσεις και γνωρίζονται εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από το 1978. 

Τα έγγραφα που παρουσίασε η ΝΔ

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης παρουσιάζοντας σειρά από έγγραφα τα οποία κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος ως αποδεικτικά στοιχεία, ανέφερε πως μεγάλο μέρος των εγγράφων είναι είτε χωρίς επίσημες υπογραφές είτε αναφέρονται σε άλλα θέματα, είτε γίνονται επισημάνσεις από αναρμόδιους εκπροσώπους.
Ο κ. Βορίδης παρουσίασε το έγγραφο, το οποίο ο πιστοποιεί – κατά τον κ. Καμμένο – ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο την πιστοποίηση κάνει… αναρμόδιο πρόσωπο που δεν έχει την ευθύνη να πιστοποιεί εκπροσώπους του κράτους της Σαουδικής Αραβίας.
«Η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο και την εταιρεία του, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο και το έγγραφο που παρουσίασε ο υπουργός», ανέφερε ο κ. Βορίδης, ωστόσο αντέτεινε πως «κάτι συμβαίνει εδώ. Ο κ. Παπαδόπουλος, εμφανίζεται στο συγκεκριμένο έγγραφο ως εξαγωγέας στη Σαουδική Αραβία».
Ο κ. Βορίδης μετά από σειρά εγγράφων, τα οποία εμφάνισε ως «fake» έγγραφα και τα οποία επισήμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναρωτήθηκε κατά πόσο τα έγγραφα αυτά είναι πλαστά ή όχι.
Επικαλούμενος για άλλη μια φορά τη συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ο κ. Βορίδης, υπογράμμισε πως «ο ίδιος ο Παπαδόπουλος δήλωσε όταν ρωτήθηκε αν είναι μεσάζοντας «τι μεσάζοντας, μπορεί ο καθένας να πουλήσει και να αγοράσει όπλα».
Ο κ. Βορίδης καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει το σκάνδαλο της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας τόνισε: ««Ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του στην υπόθεση αυτή» και παρέθεσε σειρά ερωτημάτων όπως γιατί ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο Κοινοβούλιο; Γιατί λέει ψέματα στην Επιτροπή της Βουλής; Ποιον θέλει να καλύψει»;
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι «τα έγγραφα αυτά είναι μη γνήσια. Για να διαπιστωθεί η πλαστότητά τους θα πρέπει να έχουμε τα γνήσια. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ανάκρισης. Να βρούνε ποιος είναι ο συντάκτης των εγγράφων, ο χρήστης των εγγράφων κλπ». 
Αναφερόμενος στο δεύτερο μεσάζοντα, τον κ. Σφακιανάκη ο κ. Βορίδης σημείωσε πως η κυβέρνηση βρέθηκε σε μεγάλη σύγχυση με αποτέλεσμα να αποκαλύψει από μόνη της και την ανάγκη ύπαρξης του «κακού» μεσάζοντα που χάλασε το deal με τον Καμμένο.
«Εργώδης και τεράστια η προσπάθεια από την κυβέρνηση να καλύψει το σκάνδαλο, φτάνοντας στο σημείο να εμπλέξουν και την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη με το όνομα του δεύτερου «κακού» μεσάζοντα, τον κ. Σφακιανάκη, που σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ήθελε να χαλάσει την συμφωνία και ρίξει την τιμή της πώλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βορίδης κατέληξε ότι «σε αυτή την υπόθεση ο νόμος έχει παραβιαστεί κατάφορα. Η υπόθεση αυτή πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος.  Κι αυτό θα γίνει». 

Εξαγωγέας κι όχι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας ο Παπαδόπουλος

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα έγγραφα του Πάνου Καμμένου τα οποία δεν πιστοποιούν ωστόσο τους ισχυρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
«Εξαγωγέας είναι αυτός που εξάγει σε μια χώρα κι όχι αυτός που αγοράζει για μια χώρα. Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο κ. Καμμένος, που μας παρουσίασε έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εξαγωγέας κι όχι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας».
Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν οι σχετικές ανακριτικές διαδικασίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζοντας «εδώ υπάρχουν αποδείξεις και ονόματα. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να προχωρήσουν στην έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης».
Τέλος αναφερόμενος στην επίκληση του κ. Φίλη για το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη, ζητώντας την ακύρωση της υπόθεσης, ο κ. Παναγιώτοπουλος σημείωσε:
«Είναι πολύ όψιμες οι ανθρωπιστικές ανησυχίες του κ. Φίλη. Τώρα τους προέκυψε η ευαισθησία. Οδηγούν αυτά στη σκέψη ότι επιχειρούν να βρουν άλλοθι. Όσοι σκέπτονται και υπολογίζουν μ’ αυτό τον τρόπο θα πέσουν έξω.
Δεν εξαλείφονται με αυτόν τον τρόπο οι όποιες ποινικές ευθύνες».
 /www.lykavitos.gr/

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ο Καμμένος ΒΟΥΤΗΞΕ 300.000 βλήματα από τις αποθήκες του Στρατού και ανέθεσε στον φίλο του Β. Παπαδόπουλο (ο οποίος εκτός από γνωστός λαθρέμπορος είναι και επαγγελματίας αχυράνθρωπος του Ιβάν Σαββίδη για όσους δεν ξέρουν), να του βρει ΚΡΥΦΑ αγοραστή. Ο Παπαδόπουλος πλησίασε υποσαχάριες χώρες καθώς και αραβικές. Ενδιαφέρον έδειξε μόνο η Σαουδική Αραβία αλλά κι αυτή αφενός μεν ήθελε μόνο 100.000 βλήματα κι αφετέρου διεμήνυσε ότι δεν αγοράζει από ιδιώτες παρά μόνο από κυβερνήσεις κρατών. Παράλληλα ξεκίνησαν και οι ίδιοι επικοινωνία με τη γενική γραμματεία εξοπλισμών της Ελλάδας για να ρωτήσουν επίσημα πλέον για τα 100.000 βλήματα... Στην Ελλάδα οι στρατιωτικοί στη γενική γραμματεία εξοπλισμών, μετά την επικοινωνία με την Σαουδική Αραβία, πήραν χαμπάρι την κλοπή από τις αποθήκες που πήγαινε να κάνει ο Καμμένος κι έβγαλαν την υπόθεση στα μανταλάκια... ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.... Αυτό που μένει πλέον να ερευνηθεί είναι κατά πόσο ο πρωθυπουργός είχε γνώση της κομπίνας και αν ήταν και ο ίδιος μέσα στην μοιρασιά μαζί με Καμμένο, Παπαδόπουλο, Σαββίδη κτλ. Εδώ δεν μιλάμε απλά για μίζα και προμήθεια. Εδώ μιλάμε για ΚΛΟΠΗ 300.000 βλημάτων από τις αποθήκες!!! Δεν ήταν το ζητούμενο του Καμμένου να πουλήσει ΕΠΙΣΗΜΑ 300.000 βλήματα για 70 εκατομμύρια και να πάρει κανα 15άρι μίζα που θα φαινόταν ως αμοιβή του μεσάζοντα Παπαδόπουλου... Ζητούμενο ήταν να πουληθούν ΚΡΥΦΑ τα 300.000 βλήματα και να τσεπώσει ολόκληρο το 70άρι.... Όποιος κατάλαβε κατάλαβε... Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα άνωθεν της Σαχάρας που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της, ο Καμμένος θα ήταν ήδη προφυλακισμένος...και ο Τσίπρας σε αναμμένα κάρβουνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά