Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Στοιχεία

Τώρα που η κυβέρνηση έμπλεξε πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία του κατηγορητηρίου.
Οσα προκύπτουν από δηλώσεις του Πρωθυπουργού, του υπουργού και τα επίσημα έγγραφα. Κι όχι φυσικά από τις ανοησίες του Τζανακόπουλου ή τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που (κατά τον Πρωθυπουργό) θέλει να ρίξει την κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση σκοτεινών δυνάμεων.  
1. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό, στις διαδικασίες σύναψης μιας «διακρατικής σύμβασης» μετείχε τρίτο πρόσωπο.
Το απαγορεύει ρητά ο νόμος του 2011, όποια κι αν είναι η ιδιότητα ή ο τίτλος του τρίτου προσώπου.
Πρώτη παράβαση του νόμου, λοιπόν.
2. Το κείμενο της «διακρατικής σύμβασης» (που είχε αποφασίσει η Βουλή) υπογράφεται από το ελληνικό Δημόσιο όχι με κάποιο ξένο κράτος αλλά με μια ελληνική εταιρεία που εκπροσωπείται από έναν κύριο «Β. Παπαδόπουλο».
Δεύτερη παράβαση του νόμου - και της σχετικής απόφασης της Βουλής.
Υπενθυμίζω ότι το κείμενο της σύμβασης ήταν ανάμεσα στα απόρρητα που προσπαθούσε να κρύψει ο Βούτσης.
3. Από τα ίδια «απόρρητα» προκύπτει ότι η μη σύννομη αυτή σύμβαση είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό.
Αυτό αφορά τον επιμερισμό των ευθυνών.
4. Η εν λόγω σύμβαση με τρίτο πρόσωπο αναφέρεται σε 300.000 βλήματα για 66 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το πρακτικό της ελληνοσαουδικής επίσημης συνάντησης στο Πεντάγωνο, η σαουδική πλευρά δηλώνει ότι αγνοεί την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας κι είναι εξουσιοδοτημένη να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα.
Αν η σαουδική πλευρά δεν αναγνωρίζει την υπογεγραμμένη και εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ συμφωνία, τότε για κάποιο λόγο (που ασφαλώς η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει) το ελληνικό Δημόσιο χάνει έσοδα 66 εκατομμυρίων ευρώ.
Το οικονομικό μέγεθος της ζημιάς καθιστά αυτομάτως τις παραβάσεις του νόμου κακουργηματικές πράξεις. Κι εξηγεί γιατί ο Μητσοτάκης ρωτούσε στη Βουλή «τι έγιναν τα λεφτά;» ή αν η σύμβαση με τον Παπαδόπουλο παραμένει ενεργή.
Τα υπόλοιπα (και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης) μπορεί ενδεχομένως να αποτελούν εικασίες ή μικροπολιτική.
Αλλά τα παραπάνω στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα. Προκύπτουν από επίσημα έγγραφα ή δηλώσεις και η κυβέρνηση είτε τα έχει αποδεχτεί είτε δεν τα έχει αμφισβητήσει.
Ακόμη περισσότερο που ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός δικαιολογήθηκαν επί της ουσίας ή προσπάθησαν έστω εκ των υστέρων να συμμορφωθούν.
Πληροφορούμαι τώρα ότι η κυβέρνηση κινείται στην Επιτροπή Εξοπλισμών να ακυρώσει τη σύμβαση επικαλούμενη τον ανθρωπισμό του Φίλη.
Προσπαθούν ενδεχομένως να απεμπλακούν, αν και η ποινική διάσταση μιας υπόθεσης δεν αναιρείται… αναδρομικά.
Αλλά βεβαίως ουδείς μπορεί να επιβάλει στον άλλο πώς θα υπερασπιστεί τον εαυτό του!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

6 σχόλια:

  1. Επειδή αυτή η κυβέρνηση με διέλυσε οικονομικά αν η ΝΔ καθίσει στο σκαμνί Τσίπρα Καμμένο Βαρουφάκη θα τους ψηφίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πιστεύω να τους είχες ψηφίσει στις εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με λασπολογια κι αοριστολογιες λεβεντη τσολια μ~ ο κ.Τσιπρας δεν φευγει, αλλα θα παραμενει στιβαρος και ακίνητος για πολλα χρονια , θα τον βρουν και τα παιδια σου μπροστα τους , αν εισαι οικογενειάρχης και νοιαζεσαι για το μελλον τους!! Οι εξεληξεις ευνοουν τον κ. Τσιπρα , όλα πανε πριμα. Εκτος από σενα που το ριχνεις τακτικα στο ραχατι και δεν πας να μασεις καμια ελια στο καμπο, οι Ελληναραδες αντιλαμβάνονται απο μερα σε μερα οτι τα παλια καλα χρονια της αφθονιας και του αβερτα πανιγυρια με δανεικα και αγυριστα περασαν.
    Ο δε Κουλης σου είναι πολύ μαλθακος, ανίκανος και αχρειος να αναλαβει την κυβερνηση αν πεσει ο κ. Τσιπρας, απλουστατα διοτι από του χρονου όταν σταματησει η Ευρωπη να χρηματοδοτει την ελλαδα θα πρεπει σαν κυβερνήτης ο νεος Κουλης να παρει τετοια μετρα και να φορτωσει με τετοια βαρη στον φουκαρα ελληνα, που δεν θα τα αντεξει. Θα τον τιναξουν ολοι μαζι στον αερα!! Παρακαλα λοιπον στο διαστημα που απομενει τον κ. Αλεξη, μηπως και τα καταφερει ως το 2019 και βρει επενδητας κι ας είναι Ρωσσοι, κινεζοι και ότι άλλο. Διαφορετικα βλεπω τερμα τα τσιπρακια σου στη Παραλια και μαζεμα και του πεσα ακομα στα περιβολια σου για το λαδακι της χρονια σου!!Τα καταλαβες?? Αιντε!!

    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:02
    Κατά την προσφιλή τακτική των αγράμματων δεν αναφέρεσαι στα στοιχεία που παραθέτει ο δημοσιογράφος αλλά για ανοησίες στυλ Καρανίκα.
    Πάντως κοίταξε να διορθώσεις την ορθογραφία σου γιατί πιστεύω δεν θέλεις να σε συγκρίνουν με τον Αλέξη της καρδιάς σου που διαθέτει ακριβώς τις ίδιες γνώσεις.
    ΥΓ Αλήθεια με τα γραφόμενά σου τώρα κατάλαβα γιατί τους ψηφοφόρους Σύριζα τους αποκαλούν σανοφάγους.Σου προτείνω μικρές μερίδες και ...καλή όρεξη.
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια τα διαφορα σχολια αλλα νομίζω οτι ο Αύγουστος του 2018 θα φέρει κυβερνηση, κόμματα, λαο προ των ευθυνών τους γιατι τοτε λήγουν τα μνημόνια και η ΕΛΛΑΔΑ θα πήρε να επιλέξει το τροπο δανεισμού της είτε μεσω αγορών η νέων μνημονίων. Η επιλογή δεν ειναι απλή γιατι η απλοϊκή απαντηση θα ηταν αγορές αλλα αυτο συνεπάγεται με το ύψος του επιτοκίου. Οι αγορές ειναι αμείλικτες και το μονο κριτήριο δανεισμού θα ειναι η αξιοπιστία της Ελληνικής οικονομίας. Αν μας δανείσουν πάνω απο 3%-3,5% τοτε το βαρος ειναι μεγαλο και θα εκτινάξει το χρέος σε δυσβάστακτα ύψη. Η άλλη επιλογή ειναι νεα δανεισμό απο τους εταίρους με πολυ χαμηλό επιτόκιο 0,5%-1,5% οπως σημερα, αλλα αυτο συνεπάγεται με νεα μνημόνια.

    Το ελληνικο χρέος ανέρχεται σε 320 δισεκ. και όλοι χαρακτηρίζουν το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο – εάν ήταν βιώσιμο η ΕΚΤ θα είχε εντάξει στο QE τα ελληνικά ομόλογα. Τωρα πως οι αγορές θα δανείσουν με χαμηλό επιτόκιο μια χώρα που εχει πολυ υψηλό χρέος και αδύνατη οικονομία πρέπει να το δούμε. Ειναι σαν να εχω εγω ενα μαγαζί στο χωριό, να εχω ετήσιο εισόδημα 10.000€, να χρωστάω 100.000€ και να ζητάω να μου ξαναδανείσουν. Κομμάτι δυσκολο.

    Οπότε κατα τη ταπεινή μου γνώμη ο Αύγουστος του 2018 θα δείξει τις ικανότητες του καθενός πολιτικού. Αυτα που βλέπουμε καθημερινα στη ΜΜΕ ειναι άνευ σημασίας και ουσίας. Η ώρα της αλήθειας θα έρθει για τον καθένα μας. Η μονη ελπίδα ειναι να οργανωθούμε σαν χώρα, να σοβαρευτούμε και να δείξουμε στις αγορές οτι η ΕΛΛΑΔΑ αλλαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - 7:05:00 π.μ. EET
    Εισαι πραγματι ενας σοβαρος γνωστης του ελληνικου προβλήματος, γραφεις με γνωση και επιμελεια.
    Η Αναλυση σου πολλη καλη, με ωφελησε κι εμαθα επιπλέον πραγματα και βεβαια σε αντιθεση με το σχολιο του φιλαρακου Γ.Κ Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 - 6:40:00 π.μ. EET, που δεν παυει να μοιραζει σανο, απαιτει να μιλαμε ολοι για οβηδες και βληματα η να διορθωνει τα σχολια μου, λες και είναι κολλες εκθέσεων πουγραφα στα χρονια του 60 και βαλλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά