Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Φοβάται ο Τσίπρας τη Ζωή;

Κάπου μέσα στο 2018 ο Αλέξης Τσίπρας θα τρακάρει στην πραγματικότητα. Η μνημονιακή του καριέρα θα φτάσει στο αποκορύφωμά της και θα αρχίσει να αναζητεί κάτι, ένα «αφήγημα», όπως έχει φτάσει να χαρακτηρίζεται το «τίποτε» του πολιτκού λόγου, με το οποίο θα μπορέσει να πάει σε εκλογές.
Στην πορεία αυτή προς τις αποφάσεις του και την προσπάθεια διάσωσής του θα έχει πολλούς αντιπάλους. Και ως είθισται –ειδικώς στην παράδοση της Αριστεράς– οι σκληρότεροι θα είναι οι πρώην σύντροφοι και συντρόφισσές του.
Οπως φάνηκε ήδη και αναμένεται να φανεί ακόμη περισσότερο από τις αρχές του έτους, το ζήτημα των πλειστηριασμών κατοικιών είναι ένα από εκείνα που θα κλονίσουν σοβαρά την κυβέρνηση.
Τα βίντεο με τον κ. Τσίπρα και τους υπολοίπους να λένε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και όλα τα άλλα όμορφα που
υπόσχονταν, θα μοιάζουν με έναν εφιάλτη για τον ΣΥΡΙΖΑ του… τέλους των μνημονίων.
Και στον εφιάλτη αυτόν θα πρωταγωνιστεί πάντα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη ξεκινήσει μία διαδικτυακή εκστρατεία αποδόμησης του κ. Τσίπρα. Με ύφος απειλητικό και βλέμμα μοχθηρό, υπενθυμίζει στον Τσίπρα τι έλεγε και τι έκανε, ενώ ένα ανεπαίσθητο χαμόγελα στο τέλος κάθε φράσης της μοιάζει να του λέει: «Κάτσε και θα δεις τι σε περιμένει».
Φοβάται ο Τσίπρας την Ζωή;
Το ότι έχει πέσει στην παγίδα να της απαντά, έστω και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει πως μια ανησυχία την έχει. «Σας άκουσα με μεγάλη προσοχή να φτάνετε στο επίπεδο απ’ αυτό εδώ το βήμα να διαβάζετε αποφθέγματα της πρώην Προέδρου της Βουλής. Και βέβαια, καλά κάνατε, δικαίωμά σας. Ολοι κρινόμαστε», είπε ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ κατά την πρόσφατη συζήτηση για τον προϋόλογισμό.
Και η Ζωή έσπευσε να ανταπαντήσει «στον Πρωθυπουργό που παίρνει τα σπίτια των πολιτών, των απλών ανθρώπων, των βιοπαλαιαστών λέγοντας και άλλα ψέματα για το κίνημα υπεράσπισης λαϊκών σπιτιών και περιουσιών που ενεργοποιείται στην χώρα»…
Είναι μία πρόγευση για όλα όσα θα πρέπει να περιμένουμε όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές.
Πιθανώς μεγαλύτερη από του κ. Τσίπρα να είναι όμως η ανησυχία όλων των υπολοίπων, τους οποίους η Κωνσταντοπούλου αποκαλεί «ένα κοπάδι βουλευτικά πρόβατα». Πολλοί από αυτούς είναι φανερό ότι θα ήθελαν να μπορούν να συμμετέχουν στις αντιδράσεις έξω και μέσα στα Ειρηνοδικεία, όπου η Ζωή περιπολεί και κάνει εφόδους.
«Και σήμερα θα πήγαινα σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών», δήλωσε προσφάτως ο Θοδωρής Δρίτσας.
Δεν πηγαίνει, όμως…
Αγγ. Κωβαίος-protagon.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο "πολιτικός" που έκανε τη Ζωή πρόεδρο της βουλής και τον Βαρουφάκη υπουργό οικονομικών....ααα να μη ξεχάσουμε και τον Χαικάλη υπουργό εργασίας
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά