Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η επίθεση Καμμένου στον Κώστα Καραμανλή και το τέλος μιας σχέσης που δεν υπήρξε ποτέ

 Η απομόνωση φέρνει σε κατάσταση πανικού τον Καμμένο.
Σε κάθε δημόσια παρέμβασή του παρουσιάζεται ως ο εκφραστής του Καραμανλισμού. Είτε δια της πλαγίας είτε ευθέως ο Πάνος Καμμένος επιδιώκει να προσεταιριστεί τους λεγόμενους Καραμανλικούς, περιλαμβάνοντας την συγκεκριμένη στρατηγική στο ευρύτερο κομματικό σχεδιασμό των ΑΝΕΛ.
Ποιος δε θυμάται τις συνεχείς αναφορές του υπουργού Άμυνας, σε κάθε ευκαιρία, στην περίοδο των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή; Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της Τρίτης, όταν στην ομιλία του στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή την επίσκεψη Erdogan και την κόντρα του με την Σοφία Βούλτεψη.
«Αντιλαμβάνομαι ότι η λογική που η κυρία Βούλτεψη υπηρετεί είναι η λογική των ζεϊμπέκικων και των κουμπάρων. Είναι άλλο να ασκείται εξωτερική πολιτική και άλλο να χορεύουν ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια” είπε ο κ.Καμμένος, σε μία αναφορά που πέρασε στα ψιλά.
Ποιους εννοούσε άραγε ο υπουργός Άμυνας; Η απάντηση είναι απλή :

Τον Γιώργο Παπανδρέου (ζεϊμπέκικο με τον İsmail Cem) και τον Κώστα Καραμανλή (κουμπάρο του Recep Tayyip Erdogan).

Η ευθεία βολή του προέδρου των ΑΝΕΛ προκάλεσε απορίες, μια και είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος καταφέρεται έστω και χωρίς να τον κατονομάσει εναντίον του Κώστα Καραμανλή.

Μια γρήγορη όμως ματιά στο τι προηγήθηκε της τοποθέτησης Καμμένου ίσως λύσει την απορία.

Το πρωί του Σαββάτου ο Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ σε μία σπάνια δημόσια δήλωσή του εξέφρασε την ανάγκη για ενότητα της ΝΔ, δείχνοντας την στηριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μία επιλογή που προφανώς και δεν ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο.

Το επόμενο ερώτημα, που θα απαντηθεί στο επόμενο διάστημα, είναι το αν η συγκεκριμένη αιχμή εναντίον του κ.Καραμανλή αποτέλεσε μία μεμονωμένη έκφραση δυσαρέσκειας του Πάνου Καμμένου ή ήταν η αρχή μίας νέας στρατηγικής για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Σε κάθε περίπτωση ό,τι και αν συμβαίνει ένα είναι βέβαιο.

Η σχέση Καμμένου-Καραμανλή διερράγη, ώστε και αν δεν υπήρξε ποτέ ή τουλάχιστον δεν υπήρξε όπως την θεωρούσε ο υπουργός Άμυνας.

Την ίδια ώρα στην ΝΔ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης, ειδικά σε μία περίοδο που το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δείχνει να επανέρχεται στη δημοσιότητα.

«Είναι εγκλωβισμένος» λένε στην Πειραιώς για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος πριν από μερικά 24ωρα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε λύση που θα περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία», παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι ο κ. Καμμένος προχώρησε σε αυτή τη δημόσια τοποθέτηση, ισχυριζόμενος ότι μιλά όχι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά ως αρχηγός κόμματος.

«Ας καταλάβει πως είναι υπουργός, επειδή ακριβώς είναι πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που αποτελούν κυβερνητικό εταίρο» σημειώνει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη και συμπληρώνει ότι «δεν νοείται Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός να έχουν διαφορετική θέση σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα». Ορισμένα στελέχη πάντως δεν κρύβουν την εκτίμηση πως ο υπουργός Άμυνας σκόπιμα εξέφρασε την συγκεκριμένη θέση επιδιώκοντας την αλλαγή της ατζέντας από το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

Σε κάθε περίπτωση στην Πειραιώς ξεκαθαρίζουν ότι η θέση τους δεν έχει αλλάξει από εκείνη που είχε διατυπωθεί από την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, στην σύνθεση της οποίας μετείχε ο κ. Καμμένος ως υφυπουργός. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία, που θα ισχύει έναντι όλων - erga omnes - για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή. Στο πλαίσιο αυτό η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη προχώρησε σε δημόσια δήλωση, με την οποία κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την στάση της σε αυτό το ευαίσθητο εθνικό θέμα.

Γ. Τρουπής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. τον συγκεκριμενο πολιτικο πρεπει το πολιτικο συστημα να τον αποβαλΛει .....ΑΡΚΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά