Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Σφαίρες του ISIS εξοστρακίζονται στο «Πεντάγωνο»!

Η πορεία του μεσάζοντα από το Κιλκίς Βασίλη Παπαδόπουλου, όπως έχει πιστοποιηθεί πλέον από πληθώρα στοιχείων και δημοσίων καταγγελιών, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πάνο Καμμένο, ειδικά μετά και την αποκάλυψη ότι σφαίρες που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του εν λόγω επιχειρηματία χρησιμοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν στη Ράκα της Συρίας, περιοχή που ήλεγχαν οι τρομοκράτες του ISIS.
Τα στοιχεία ότι οι σφαίρες που βρέθηκαν είχαν κατασκευαστεί από την Ολυμπιακή Βιομηχανία, εταιρεία του Παπαδόπουλου με έδρα την Αξιούπολη Κιλκίς, καταγράφονται σε δημόσιο έγγραφο ευρωπαϊκής Αρχής με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014 στο οποία αναφέρεται ότι η εταιρεία - που μεσολαβούσε και για την επίμαχη συμφωνία με τους Σαουδάραβες - ελέγχθηκε από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων.
Σύμφωνα με τα επίσημα κοινοτικά ντοκουμέντα, οι σφαίρες που βρέθηκαν στην περιοχή της Ράκας τον Ιούλιο του 2014 προέρχονται από παρτίδα που είχε κατασκευαστεί το 2002 από την Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ. Από την αποκάλυψη αυτή ανοίγει νέο κύκλος ερωτημάτων για τον Πάνο Καμμένο, καθώς το πρόσωπο με το οποίο επέμεινε μέχρι τέλους να συνεργαστεί είχε λάβει μέρος σε πωλήσεις όπλων που κατέληξαν στη Συρία και σε ελεγχόμενες περιοχές από τους τζιχαντιστές. Οι νέες αποκαλύψεις κλιμακώνουν την πολιτική σύγκρουση για τα έργα και τις ημέρες Καμμένου στο «Πεντάγωνο», καθώς ζητούνται απαντήσεις τουλάχιστον για τρία ζητήματα:
1. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν όφειλε να ελέγξει εξονυχιστικά την εταιρεία με την οποία επιμόνως ήθελε να συνεργαστεί για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία;
2. Αν γνώριζε αυτή την πτυχή της επιχειρηματικής δράσης του Βασ. Παπαδόπουλου, γιατί την αγνόησε και προχώρησε στην υπογραφή μιας προβληματικής συμφωνίας, η οποία τελικά ακυρώθηκε μετά τον χορό των αποκαλύψεων;
3. Τι από όλα αυτά γνώριζε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος κάλυψε πλήρως τους χειρισμούς Καμμένου στη Βουλή;
      
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. Στο όλο θέμα το οποίο προέβαλε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα, παρενέβη χθες και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση  της ΟΝΝΕΔ, αφού επεσήμανε ότι «ο Πρωθυπουργός αναπαρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες ενός συστήματος, που ο ίδιος υποτίθεται πως θα πολεμούσε», πρόσθεσε με έμφαση: «Πράγματα αδιανόητα μάς φαίνονται τελείως κανονικά και δεν ιδρώνει το αφτί κανενός. Ο Παπαδόπουλος, εθνικός μεσάζων, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS. Στη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση διεθνώς». Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος, παρερμηνεύοντας τα όσα είχε πει η εκπρόσωπος τη ΝΔ νωρίτερα χθες, παρέπεμψε για απαντήσεις στην Φώφη Γεννηματά με το επιχείρημα ότι τα στοιχεία αφορούσαν το 2014, όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ουδέποτε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι σφαίρες αυτές πουλήθηκαν με παρέμβαση του ελληνικού κράτους. "Η ΝΔ δεν έκανε δουλειές με τον Παπαδόπουλο, αλλά η επόμενη κυβέρνηση με τον Καμμένο. Οποιος δεν κάνει δουλειές με τον Παπαδόπουλο δεν έχει λόγο να ψάχνει την εταιρεία. Η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία δουλειά με τον Παπαδόπουλο, άρα δεν είχε λόγο να το ψάξει. Δουλειές κάνει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", είπε χαρακτηριστικά.

«ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ». Το σχόλιο του υπουργού Εθνικής Αμυνας πάντως προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έκανε λόγο για "αθλιότητα που ξεπέρασε κάθε όριο", ενώ σε άμεση στήριξη της Φώφης Γεννηματά προχώρησε και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαροπουλος, ο οποίος κατήγγειλε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ως "συκοφάντη και λασπολόγο".
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει συνέχεια στο ζήτημα, καθώς η Μαρία Σπυράκη προανήγγειλε την κλήση των  Καμμένου και Κοτζιά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 
Γ. Σαραντάκος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά