Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Passaran. Όλα


Πριν την ψηφοφορία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε θέσει θέμα ιδεολογίας. Την ιδεολογίας της καρέκλας. Όταν είχε προειδοποιήσει του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση θα πέσει αν οι τροπολογίες δεν ψηφιστούν. Αντίθετα με τον ισπανικό εμφύλιο οι ιδεολόγοι  της καρέκλας του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν passaran.
Ψηφίζοντας ότι είχε κατατεθεί. Έτσι όλοι έχουν καταλάβει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση έλεγε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» εννοούσε τα σπίτια που δεν μπαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, ότι ότι όταν ο Τσίπρας έλεγε στον Λουράντο  ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να πάει φαρμακείο σε ιδιώτες δεν περιλάμβανε τις πιθανότητες μεγαλύτερες του ενός στο εκατομμύριο και ότι η ΔΕΗ δεν κατάργησε την νυκτερινή χρέωση στο ρεύμα, αλλά την έκανε την ίδια με το ημερήσιο. Το πείραμα στην δημιουργική λογική συνεχίζεται. Μαζί με την μάχη της καρέκλας.

Άλλωστε το αντικείμενο της χθεσινής ψηφοφορίας ήταν strictly οι καρέκλες. Η υπενθύμιση του Τσακαλώτου ότι
αν δεν ψηφιστούν οι τροπολογίες η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και μαζί οι ορδές των μετακλητών και γραμματέων να καούν στην πυρά σαν τις μαχαρανές ήταν πιο πειστική από κάθε τσιτάτο του Γκράμσι. Ο Σταύρος Κοντονής έβαζε το λιθαράκι του με μια περίτεχνη kolotoumba καταργώντας το άρθρο 2 που είχε καταθέσει  και η κυβέρνηση είχε σωθεί χωρίς απώλειες. Εκτός αν σαν απώλεια θεωρηθεί Μιχελογιαννάκης που δεν ψήφισε. Για κάθε όμως καρέκλα υπάρχει και ένας κώλος και για κάθε Μιχελογιαννάκη, μια  Μεγαλοοικονόμου που ψήφισε τον προϋπολογισμό. Άλλωστε όπως τα χρήματα από  δημόσιες τουαλέτες για τον αυτοκράτορα Βεσπασιανή οι ψήφοι για τον Τσίπρα που κρατάνε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν έχουν οσμή.
Για τις kolotoumbes φταίει όμως η πίεση των θεσμών. Όταν δεν τον πιέζουν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ιδεολογικός βράχος. Όπως στην περίπτωση της χθεσινής επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ήταν η δεύτερη επίθεση αντιεξουσιαστών μέσα σε μια εβδομάδα. Την οποία ο πρύτανης του ΠΑΜ Αχιλλέας Ζαπράνης στωικά αποκάλεσε «άλλη μία συνηθισμένη μέρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο». Σε μια τέτοια πρόκληση το υπουργείο Παιδείας του νουνεχή Γαβρόγλου δεν μπορούσε παρά να απαντήσει. Αφού συνοπτικά καταδίκασε την επίθεση σαν «…μια πράξη αντιδημοκρατική που δεν έχει καμία σχέση με το ακαδημαϊκό πνεύμα και φυσικά με το ακαδημαϊκό άσυλο» πήγε στον πραγματικό φταίχτη. Τον πρύτανη που «…αντί να δυσφημεί συστηματικά τα δημόσια Πανεπιστήμια, θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του -και για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων». Κάτι σαν μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα βιασμού να πηγαίνει στον εισαγγελέα και αυτός να την ρωτάει μήπως έφταιγε επειδή ντυνόταν προκλητικά.

Ο Κώστας Γαβρόγλου καλό είναι να κάνει την δική του αυτοκριτική. Και να σκεφτεί πόσο πιο ασφαλείς νοιώθουν οι κουκουλοφόροι όταν μετά από μια επίθεση ο υπουργός επιτίθεται στο θύμα τους. Επίσης να σκεφτεί πόσες φορές μεταπολιτευτικά το κράτος παρεμπόδισε τον ελεύθερο λόγο και πόσες φορές οι αντιεξουσιαστές στα πανεπιστήμια αρνήθηκαν σε άλλους να τον εκφράσουν.  Ότι στο προηγούμενο ντου στο ΠΑΜ που έσπασαν τα τραπεζάκια  της ΔΑΠ, οι κουκουλοφόροι προστατευόντουσαν από τον νόμο Γαβρόγλου που επιτρέπει στους πρύτανεις να καλούν την αστυνομία μόνο για κακουργηματικές πράξεις. Και να δεχθεί ότι το κράτος δεν υπάρχει για να καταδικάζει τους κουκουλοφόρους με ανακοινώσεις να τους πηγαίνει στα δικαστήρια για τις πράξεις τους. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει. Εκτός αν το διατάξουν οι θεσμοί.
Αντ. Πανούτσος-liberal.gr

10 σχόλια:

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ
    ΤΑ 8000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ
    ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7:36:00 π.μ. EET
    Για έναν τετοιο αξιολογο οικονομολογο να λες και Δοξα τω Θεω , σανοφαγε!!
    Τοσα λεπτα παιρνει κάθε σαραβαλο της ΝΔουλας για να ουρλιαζει, δες Αδωνι, σαν τα λυκόσκυλο μεσα στη Βουλη των Ελλήνων, ο δε πορφυρογεννητος ακομα πιο πανω
    αν σε μηνιαια βαση προσθεσεις και τα δωρα της ΣΙΕΜΕΝΣ που επαιρνε κατά καιρους! Αιντε και μην αρχιζεις με τετοια σε Αγιες ημερες πουρχονται, παρα πηγαινε κι αναψε ένα κερακι στον Αι Παντελεημωνα να σε φλαει μην κι ο Κουλης αναλαβει ποτε να κυβερνα τον τοπο μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΗΔΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΜΕ ΤΟ 1.5 ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
    ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΓΟΧΕΣΜΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ.
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδη μερικοι ζουνε στη χωρα των λωτοφαγων ας μη ξεχνανε οτι ο Τσακαλωτος πριν απο 2 χρονια μετεφερε την τσαντα του Βαρουφακη..παιδι δηλαδη για τα θεληματα
    και υπ'οψιν ο Μπαρουφας είναι απο τα μεγαλυτερα νουμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και υπ'οψιν ο Μπαρουφας είναι απο τα μεγαλυτερα νουμερα

    Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 - 1:24:00 μ.μ. EET
    Ετσι ασυναίσθητα, χωρις κοκκινισμα στο προσωπο μαθατε από χαιβανια να απαξιωνετε αξιες και ικανότητες από ανεγνωρισμενα στην επιστημη και τα γραμματα προσωπα, αμορφωτοι γρεκυλλοι,οπως μας λεγαν οι Ρωμαιοι στα πρωτα χρονια, που δεν επιτρεπαν σε κανεναν να πλησιασει Ελληνα , φοβούμενοι τη ψευτιά τους , τονα και ταλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΓΟΧΕΣΜΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ.
    Γ.Κ

    Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 - 12:57:00 μ.μ. EET
    Mε το να βρυζεις και να υποτιμας ικανωτατους ανθρωπους φουκαρα ανθρωπε του σπηλαιου, ακομη και αν η σκια σου που πεφτει στο τοιχο σου φαινεται μεγαλη με τις αναλαμπες της φωτιας, δεν επιτυγχάνεις τιποτα. Γεννήθηκες για να προσφερεις και να συμβαζεις με τις ικανοτητεςς σου στο καλο του τοπου σου.Κι αν δεν σου αρεσουν όλα τουτα, πες τα μας ! Μονο με το διαλογο βρίσκονται λυσεις κι όχι με τα βρυσιδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον Κούλη δουλευεις Αλέξη. Τα ψηφίζεις εσύ και θα τα εφαρμόσει αυτός .
    Το αστειο ειναι οτι το 99% αυτων ποθ θα χασουν τα σπιτια τους ψηφισαν τους λεχριτες του συριζα!Φατε τους τωρα κοροιδαρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3:49
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΤΟΥΙΤΕΡ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 0,60 ΛΕΠΤΑ
    ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ;
    ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9.  Εσυ 5:36:00 μ.μ.κι εσυ EET4:45:00 μ.μ. EET φιλαράκια και οι δυο,μπορει ισως σαν τον διπρόσωπο Ιανό, τον Θεο των Ρωμαιων με τις δυο κεφαλες, ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΚΙ ΕΝΑς , τελος παντων ΕΙΣΘΕ της ιδιας τσοχας!!
    Γεννηθήκατε μεσα σε μια ελευθερη κοινωνια, νομιζω, μεγαλώσατε αρμονικα, αλλα καποτε , ισως μετα από μια αποτυχια, πιστεψατε κατηγορηματικα, κοφτα και τσεκουρατα, ότι αδικησθε και πρεπει να προχωρησετε αλλιως για να πετυχετε αυτό που θελετε, που σας στερησαν καποιοι, τους οποιου ξαφνικα τους βλεπετε καχυποπτα σαν αντιπαλο και καταπατητή του δικαιώματος σας .
    Ψυχογραμμα το λενε τουτο, νομιζω, οι ειδικοι γιατροι.
    Ειναι,νομιζω, βεβαια δυσκολο να γραφει καποιος χωρις να εχει νιωσει στο πετσι του τι σημαινει να αισθάνεται καποιος καταδιωκωμενος από ένα πολιτικο συστημα, ένα πολιτικο κομμα!!Όλα γινονται καχύποπτα όπως δειχνει και το πονηρο ερωτήμα, ποσα περνω για να γραφω.!!Όλα μετριουνται με τον παρα , αλλα σκεφτικα είναι αδιανόητα και ασυμβίβαστα!!
    Δεν θελω να αφεθω παραπερα σε θεωριες . Βλεπω μονο και συγκρινω με ποση ηρεμια κι αποτελεσματικοτητα επιλυουν αλλοι λαοι τα κοινωνικα εσωτερικα προβλήματα τους !
    Ποση εμπιστωσυνη, σεβασμο , πυθαρχεια και υπακουη εχουν οι πολιτες στα εκλεγμενα δημοκρατικα μελη της κυβερνησης τους και στα προγράμματα της.
    Μακαρι να προσεγγισουμε κι μεις καποτε αυτή τη κατασταση.
    Εγω προσωπικα Θελω να διατηρησω τη περιφανεια μου σαν Ελληνας , να μη θεωρουμε κακομοιρης στο κοσμο γυρω μου λογου καταγωγης μου~ είναι κι ο λογος που γραφω κατι περισσοτερο μεσα μεσα . Το καταλαβες περιεργε Γ.Κ?/
    Χρονια πολλα σας και βλέπουμε με υγεια τι μας ερχεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποση εμπιστωσυνη, σεβασμο , πυθαρχεια και υπακουη εχουν οι πολιτες στα εκλεγμενα δημοκρατικα μελη της κυβερνησης τους και στα προγράμματα της.
    ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΣ ΤΑ 0.60 ΛΕΠΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά