Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Διπλή ενδοκυβερνητική σύγκρουση εν όψει

Μου έκανε εντύπωση η επιμονή του Πάνου Καμμένου να διαλαλεί ότι «έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά» στη συμφωνία για το «Μακεδονικό», αλλά δεν πρόκειται να συναινέσει σε ονομασία για τα Σκόπια που περιέχει το όνομα Μακεδονία. Τα λέει όλα αυτά και επιμένει, τη στιγμή που ο κ. Κοτζιάς κάνει πλέον λόγο (δημοσίως) για σύνθετη αμετάφραστη ονομασία. Δηλαδή ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Στον ΣΥΡΙΖΑ (που δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στον κ. Καμμένο) λένε ότι επίτηδες τα λέει όλα αυτά για να ρίξει (όταν έρθει η ώρα) την ευθύνη στον κ. Κοτζιά (και όχι στον κ. Τσίπρα). Βεβαίως ο κ. Κοτζιάς δεν πρόκειται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα και θα πει ότι η απόφαση για τη συμφωνία είναι της κυβέρνησης με οδηγίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Καταλαβαίνετε τι θα ακολουθήσει; Όχι όμως τώρα, αλλά εκεί μέσα στο
καλοκαίρι, όταν οι κομματικοί του κυβερνώντος κόμματος θα θέσουν πλέον ευθαρσώς θέμα Καμμένου και συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου Εντύπωση επίσης μου προκάλεσε η ραδιοφωνική και τηλεοπτική παρέλαση που έκανε, την ώρα που ο κ. Νίμιτς βρισκόταν στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ (πασοκογενής) Π. Σγουρίδης λέγοντας ότι ο θεωρεί αδύνατον ο Πάνος Καμμένος να υπογράψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως υπουργός Αμυνας. Τι σημαίνει άραγε αυτό; Οτι θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση, αλλά θα τη στηρίζει, αδιαφορώντας εάν η κυβέρνηση Τσίπρα θα σέρνεται; Ή νομίζει ότι θα δώσει εντολή στα μέλη των ΑΝΕΛ που είναι στην κυβέρνηση να παραιτηθούν. Ήδη γνωρίζω δύο που ούτε το συζητούν για παραίτηση (και γι' αυτό μένουν σιωπηλοί αυτές τις ημέρες). Πρόκειται για την Έλενα Κουντουρά και τον Β. Κόκκαλη. Τι θα κάνει εάν το αρνηθούν; Θα τους διαγράψει; Κάπως χλομό το βρίσκω. Αλλά όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, όπως λέει και ο σοφός λαός. Γιατί πρώτα απ' όλα θα πρέπει και οι Σκοπιανοί να δεχτούν τη συμφωνία, η οποία θα εγκριθεί με δημοψήφισμα και δεύτερον, απ' ό,τι ξέρω, δεν πρόκειται τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ (αυτό προβλέπει και η συμφωνία) εάν προηγουμένως δεν λύσουν τα αλυτρωτικά τους προβλήματα, ήτοι αναθεώρηση του Συντάγματος κ.τ.λ. 
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά