Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ενοχές

Με τον Παύλο Χαϊκάλη, έχω καιρό να μιλήσω, δεν ξέρω καν τι κάνει σήμερα, αν παίζει, πού παίζει, κ.λπ. Πολύ περισσότερο αν δραστηριοποιείται πολιτικά, και αν παραμένει στους ΑΝΕΛ. Πληροφορήθηκα όμως από το Διαδίκτυο, ότι σε μια ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του blog, δικαίωσε τον πρόεδρο Σαμαρά για τη στάση του στο Σκοπιανό.
Όπως ήταν φυσικό, το διάβασα το άρθρο του. Απομόνωσα και μεταφέρω το ακόλουθο, εντελώς απολογητικό, αλλά και δηκτικό για τον πρόεδρο του κόμματος ΑΝΕΛ:
«Ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί για ό,τι φώναζε. Μόνο που κάποιοι προσπαθούν να του επιρρίψουν ευθύνες για να γλιτώσουν τις ερινύες. Δεν θα το καταφέρουν ποτέ. Είτε νεκροί, είτε ζωντανοί, κάποιοι θα κουβαλούν μέσα τους το στίγμα της ενοχής».
Εξ όσων γνωρίζω, αυτοί που προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες στον Σαμαρά, είναι οι εξής:
1. ο αρχηγός του κόμματός του (Νυν; Πρώην; Αγνωστο...)
2. το Μέγαρο Μαξίμου - τα λέω και πιο πάνω.
Ευκαιρίας δοθείσης, θέλω με τη σειρά μου να κατηγορήσω τον Παύλο, για... αντιποίηση «αρχής»: τιτλοφορεί το κομμάτι του με τον τίτλο της στήλης μου: «Το στίγμα (της ενοχής)»!
Η απόπειρα εξαγοράς
Και επειδή εγώ, όπως οι επιμελείς αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν καλώς, δεν ξεχνώ, εννοείται ότι περιμένω πώς και πώς το επόμενο «Στίγμα» του αγαπημένου ηθοποιού, μια που ως φαίνεται τον κυνηγούν και αυτόν κάποιες ερινύες. Λογικά θα αναφέρεται στο πώς στήθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 2014 εκείνη η ωραία υπόθεση της δήθεν απόπειρας εξαγοράς του, για να μην ψηφίσει ως βουλευτής των ΑΝΕΛ τον Σταύρο Δήμα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εκλογή του 2015. Ο σάλος που δημιουργήθηκε, θυμίζω, απέτρεψε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την εκλογή του Δήμα ως Πρόεδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Το οφείλει νομίζω, στον Σαμαρά, αλλά και στον ιστορικό του μέλλοντος. Αυτόν που θα εξετάσει πώς πήγαμε εξ αυτού του λόγου σε πρόωρες εκλογές, κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε κυβέρνηση με τη σύμπραξη των ΑΝΕΛ και αυτό μας κόστισε 100 δισ. και ένα επαχθές, το χειρότερο όλων, Μνημόνιο.
Υπενθυμίζω σχετικά ότι έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Εισαγγελίας η υπόθεση της δήθεν εξαγοράς του Χαϊκάλη τέθηκε στο αρχείο, με το ακόλουθο σκεπτικό: «Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Χαϊκάλη».
ΥΓ: Θυμίζω τέλος, ότι το «μοντάζ» στο ηχητικό υλικό που εμφάνισε ο Χαϊκάλης είχε κάνει ο συνάδελφος του Παύλου κύριος Λάκης Λαζόπουλος - μια πτυχή της υπόθεσης η οποία ουδέποτε διερευνήθηκε επαρκώς. Τη σκηνοθεσία, είναι γνωστό ποιος επιμελήθηκε - αυτός που είναι μανούλα στα στησίματα...
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά