Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δημοψήφισμα ή εκλογές, αλλιώς μόνο Ειδικό για το Σκοπιανό

 Του Θέμου Αναστασιάδη-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Φρίκαρε όλος ο Ελληνισμός με τη μεγάλη επιτυχία της διεθνούς «παιχτούρας» του Μαξίμου. Φυσικά μόνο με... άκρως μυστική διπλωματία «φούστα-μπλούζα και κουκούλα» μπορείς να ξεκινάς στη ζούλα με πέντε ονόματα του Νίμιτς απ’ τα οποία δεν περνάει ΟΥΤΕ ΕΝΑ που να βολεύει στ’ αλήθεια τα ελληνικά συμφέροντα. Τον ξεμπρόστιασε και ο Νίμιτς με τις προκλητικές δηλώσεις για "Μακεδονία"-Σκοπιανούς. Μαζί τις συμφωνήσανε; Βόρεια, Ανω ή Νέα κ.λπ. εξυπηρετούν μόνο τα Σκόπια, που οικειοποιούνται με το καλημέρα το όνομα «Μακεδονία» με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας! Καλά, τις κουμπάρες παίζουμε; Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι Ελληνες δεν θέλουν να δώσουν το «Μακεδονία» με ΤΙΠΟΤΑ - τουλάχιστον όχι με την υπογραφή μας; Εκεί είναι το πρόβλημα και, αν τολμούν, ας κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, αντί να αγνοούν τα γκάλοπ που δίνουν ένα βροντερό 70% ΟΧΙ! [Ή να ψάχνουν άλλοθι-μπούμερανγκ όπως συνέβη με το θριαμβευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενώ έχει ξεσηκωθεί ο Ελληνισμός από Αυστραλία, Αφρική (!) έως Αστόρια και Τάμπα Φλώριδας!]
Οποιος δεν τολμάει να πάει σε δημοψήφισμα σημαίνει ότι θέλει να υποκλέψει και να παραχαράξει τη βούληση των πολιτών! Ισως επειδή δεν θα μπορεί να το τουμπάρει όπως το ανεκδιήγητο του 2015, και θα ’χει διπλά νεύρα η συμβία. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ, ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ:

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! Ολα τα άλλα, τα Ανω - Κάτω - Βόρεια και πλαγίως γωνία, θυμίζουν το  ανέκδοτο που κάποιος επειδή τον έλεγαν Κώστα ΒΛΑΜΜΕΝΟ πήγε στο Ληξιαρχείο και το άλλαξε σε ΓΙΑΝΝΗΣ Βλαμμένος. Οπότε και τα πέντε που συζητούν δεν μας αφορούν! Και όποιος πονηρός ή «κότα» γενικώς θέλει να σιγοντάρει τα παπατζιλίκια Τσίπρα, να το ’χει υπόψη του ότι θα ’ναι πολιτικά νεκρός στο εξής. Αμα θέλει να αυτοκτονήσει, πολιτικά πάντα, δικαίωμά του!
Λένε κάποιοι ειδήμονες ότι στο Μαξίμου διαβλέπουν πως στο τέλος μάλλον δεν θα βρεθεί άκρη και γι’ αυτό εκ του ασφαλούς παίζουν μπάλα εσωτερικής κομματικής συσπείρωσης. Βρήκαν ένα θέμα όπου συμφωνούν όλοι σχεδόν οι ενδοτικοί κρατικοδίαιτοι Συριζαίοι (πώς θα μοιράσουμε τα εθνικά ιμάτια σ’ οποιονδήποτε περαστικό για να το παίξουμε διεθνιστές), το οποίο αποσπά την προσοχή της κοινής γνώμης από τη δραματική καθημερινότητα και συγχρόνως... μπερδεύει και την αντιπολίτευση! Εδώ που τα λέμε, όποιον ΘΕΛΕΙ να μπερδευτεί!

Πολύ πιθανό. Πάρα ταύτα, ακόμη και αν δεν βρεθεί λύση, με την τραγική «διπλωματία» Τσίπρα ήδη ζημιώθηκαν τα εθνικά θέματα, καθώς η Ελλάδα εμφανίζεται να θεωρεί το «Μακεδονία» κτήμα των Σκοπίων, όταν ακόμη και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί πρότειναν κάτι άλλο: να μην έχει κανείς την αποκλειστικότητα του όρου! Α-πα-πα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το δώσει κανονικά και είναι πολύ πιθανό ακόμα και οι ίδιοι οι φτωχοί μας γείτονες... να μπλόκαραν από την προθυμία μας! Μπας και κρύβουμε καμιά παγίδα, δηλαδή, μέσα στον τόσο πρόθυμο ενδοτισμό.
Πάμε τώρα στα σοβαρά: Να προβάρουν «μαύρα» πολιτικά και κοινωνικά όσοι αβαντάρουν, παθητικά ή συμμετοχικά, τις αλμπανιές του Τσίπρα με τα εθνικά θέματα. Δεν πας για... σάουνα ή για ιαματικά λουτρά στα Μυστικά του Βάλτου. Εχει εκεί ξωτικά που θα σε πνίξουν στον πάτο.

Τι εμποδίζει όλη την αντιπολίτευση να πάρει καθαρή θέση; Προς το παρόν, σταράτες κουβέντες -ενάντια στην ονομασία 100%- έχουμε ακούσει βασικά από τον Βασίλη Λεβέντη (ω, ναι!!!) και το... ΚΚΕ, στο πλαίσιο πάντα της δικής του προσέγγισης των πραγμάτων («δεν μπαίνουμε σε ιμπεριαλιστικούς διαγκωνισμούς» κ.λπ.). Οπως και να το λέει, στην προτεινόμενη από τον Τσίπρα μειοδοσία ο Περισσός καταλήγει στο «ΟΧΙ», κάτι που εδώ που τα λέμε είναι σωστό και με τις αρχές του και με τα απλά μαθήματα της Πολιτικής Τέχνης, αφού δεν είναι δυνατόν να πας να γίνεις πελατάκος του αντιπάλου σου. Τέτοιες «φόρμες» σαν την άποψη που εξέφρασε το ΚΚΕ, προσαρμοσμένες prêt-à-porter στο κάθε κόμμα, μπορούμε να βρούμε όχι μία, αλλά εκατό! Κατάλαβες, Σταύρο; Δεν είναι τώρα ώρα για «έκθεση ιδεών», ιδίως με τους Συριζαίους που σου έχουν φερθεί τόσο βρώμικα.

Πρωτίστως όταν είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει έναν διπλωματικό όλεθρο στο εξωτερικό σε πολιτική «νίκη» στο εσωτερικό, στο πλαίσιο του διαίρει και βασίλευε, που πρώτα απ’ όλους έχει στόχο τη Ν.Δ. - και δεν το κρύβει άλλωστε... Προσπαθεί να σπείρει ζιζάνια, γνωρίζοντας ότι η βάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να ακούει καν για τον όρο «Μακεδονία» ούτε σε σύνθετη ονομασία, ούτε σε οτιδήποτε άλλο, ενώ η ηγεσία πρέπει να μείνει πιστή στην απόφαση του Βουκουρεστίου επί Καραμανλή, που λέει για σύνθετη αλλά υπό όρους (τους οποίους τα Σκόπια ποτέ δεν θα υλοποιήσουν απ’ ό,τι φαίνεται - και όλο το ΝΑΤΟ εκεί βασίζεται και μας καλύπτει, όπως προκύπτει). Αρα ούτε για τον Μητσοτάκη υπάρχει στην ουσία θέμα, πέρα από το ότι  επικοινωνιακά θα χρειαστεί να το κάνει πολύ πιο καθαρό για να μην επιτρέψει στον κλέφτη που θέλει να δώσει το όνομα να φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Το δε διευρυμένο και ενισχυόμενο κόμμα της Φώφης μόνο απώλειες θα υποστεί αν εμφανιστεί ως παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί να κλέψει «πρόθυμους» βουλευτές και από το Ποτάμι, όπως έκανε και με το θλιβερό σόου προσχώρησης της χρυσοποίκιλτης Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου από την Ενωση Κεντρώων. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου το ’92 ξεκάθαρο «όχι» είχε πει. Ειδικά με έναν πρωθυπουργό που έχει κάνει τέχνη τον ανορθόδοξο πόλεμο κατά της Λογικής και έχει για βίβλο το Ψέμα, δεν μπορείς να πηγαίνεις με politically correct αντίληψη γιατί, πολύ απλά, θα χάσεις. Υποθέταμε ότι το έχουν καταλάβει πια αυτό οι ενδιαφερόμενοι. Ας κάνουν σαφές προς τους κυβερνώντες λοιπόν ότι, ειδικά μετά από αυτά τα πέντε απαράδεκτα ονόματα που ξεφούρνισε ο Νίμιτς και τη μυστική διπλωματία «φούστα-μπλούζα-κουκούλα» δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εθνικής συνεννόησης. Να ζητήσουν θεσμικά Δημοψήφισμα γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα και αν οι ΑΝ.ΕΛ. επιμείνουν στη διαφωνία τους, τότε να απαιτήσουν και εκλογές. Αλλιώς να καταγγείλλουν δημόσια τον Τσίπρα και όλους τους εξαγορασμένους που μπορεί να τον ακολουθήσουν στην παράδοση της Ονομασίας «Μακεδονία» ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων και να δώσουν ραντεβού μαζί του στο Ειδικό Δικαστήριο που τον περιμένει. Δημοψήφισμα, Ειδικό ή εκλογές. Αυτές είναι οι μόνες επιλογές.


ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΒΟΥΝΤΟΥ-ΒΟΥΝΤΟΥ!

Επ’ ευκαιρία υπάρχει και η λύση... βουντού-βουντού, που λέει και ο Ζουράρις. Εμφανίζεται ο Νίμιτς και λέει: «Sorry, guys, η Ελλάδα ήδη απελευθέρωσε το όνομα για χρήση παντού! Ο Τσίπρας το ’δωσε κι αλλού!». Αν είναι να γίνει μια Μακεδονία των Σκοπίων, ας γίνουν και 5-6 επαρχίες αλλού να σκοτώνονται μεταξύ τους. Ας πάρει μια η Ιταλία, που έχει καημό για την περιοχή από τότε που έχασε την αποικία Αλβανία, να αφήσουμε από ένα τέταρτο (του κιλού!) στη Βουλγαρία, που θα κάνει σαν τρελή, και στη Ρουμανία, να μην παραπονιέται, και να δώσουμε δανεικό το όνομα και στη Συρία, να κάνει... μακεδονικό χωριό στην περιοχή των Κούρδων που άλλωστε ήταν, όπως όλα εκεί κάτω, του Μεγαλέξανδρου! Και ας πάνε μετά τα Σκόπια να ζητήσουν λογαριασμό απ’ όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους... Κουλό; Φυσικά. Πάντως πιο αποτελεσματικό διπλωματικά από τα πέντε ονόματα -το εξής κανένα υπέρ μας- του Νίμιτς και του Κοτζιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά