Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ίδιος και απαράλλαχτος

Και θα κλείσω τη συγκεκριμένη θεματολογία περί το Σκοπιανό με μια ιστορική αναδρομή. Αφορά στο 2012 και την περίοδο των διερευνητικών εντολών, όπου εντολέας για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πια ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως επικεφαλής του τρίτου κόμματος. Συναντάται με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση διαρκεί μιάμιση ώρα και άμα τη επιστροφή του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τον αναμένει ο στενός πυρήνας των στελεχών του προκειμένου να ενημερωθεί. Ο πρόεδρος Βαγγέλης δείχνει ικανοποιημένος από τη συνάντηση και εξηγεί στους συνεργάτες του το εξαιρετικό κλίμα της, και το γεγονός ότι ο συνομιλητής του τον άκουγε με προσοχή. Την ώρα όμως που τα εξηγεί αυτά τα απολύτως ελπιδοφόρα για τη συνέχεια, συνεργάτης του προέδρου μπαίνει στο γραφείο και του αναγγέλλει:
- Πρόεδρε, ο Τσίπρας έχει κάνει δήλωση και σε καταγγέλλει με βαριές εκφράσεις, ανακοινώνοντας ότι δεν αποδέχεται τις προτάσεις σου.
2018, Σάββατο 27 Ιανουαρίου, μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρόεδρος Φώφη επιστρέφει στο γραφείο της, όπου την περιμένουν στενοί συνεργάτες της και διπλωμάτες. Αναφέρει τι της είπε ο Πρωθυπουργός για το Σκοπιανό, συμφωνείται από όλους να τηρηθεί η απαιτούμενη μυστικότητα για τα διαμειφθέντα, και ότι η πρόεδρος πρέπει να κάνει μία δήλωση η οποία να είναι προσεκτική, σοβαρή και χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση. Η δήλωση γίνεται, αλλά πριν στεγνώσει το μελάνι τα υπόγεια του Μαξίμου έχουν βγάλει στη γύρα "πληροφορίες" περί κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ιστορίες για αρκούδες.
Έχει καμιά διαφορά ο Τσίπρας του 2012 από τον Τσίπρα του 2018; Βρίσκετε εσείς; Εγώ, όχι…
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά