Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Κωτσόβολος

Να πάρουμε τα πράγματα απλά, κατανοητά κι από την αρχή - πριν τρελαθούμε εντελώς…
Eχουμε κυβέρνηση; Eχουμε - ωραία.
Η κυβέρνηση θέλει να λύσει το Σκοπιανό; Eτσι τουλάχιστον λέει ο Πρωθυπουργός - πολύ ωραία.
Τότε γιατί δεν το λύνει; Διότι αν η κυβέρνηση θέλει να το λύσει αλλά δεν μπορεί, αυτό ονομάζεται αδυναμία διακυβέρνησης, η κυβέρνηση πάει σπίτι της και βγάζουμε νέα κυβέρνηση.
Απλό; Τόσο απλό που πιο απλό δεν γίνεται.
Oλα τα υπόλοιπα, «τι λέει ο Κυριάκος», «τι θα πει η Φώφη», «πού συμφωνεί ο ένας ή ο άλλος», «τι νομίζει η θεία μου η Μαριγώ», είναι κολοκύθια τούμπανα.
Εξ όσων γνωρίζω, την Ελλάδα δεν την κυβερνά ούτε ο Κυριάκος ούτε η Φώφη ούτε η θεία Μαριγώ.
Ακούω το ανόητο επιχείρημα. Μα η κυβέρνηση δεν μπορεί να το λύσει διότι ο κόσμος αντιδρά. Μάλιστα.
Αλλά αν η κυβέρνηση (που έχει την ευθύνη) δεν το λύνει επειδή ο κόσμος αντιδρά, γιατί πρέπει να αγνοήσει τον κόσμο που αντιδρά η αντιπολίτευση (που δεν έχει και την ευθύνη);
Είμαστε με τα καλά μας; Κι αυτό λέγεται πολιτική; Να τσακωθεί με τον κόσμο η αντιπολίτευση επειδή δεν βολεύεται να τσακωθεί η κυβέρνηση;
Πάμε παρακάτω. Η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να το λύσει. Μπράβο τής κυβέρνησης.
Αλλά πώς θα το λύσει; Θα βγάλουν τα αλυτρωτικά από το Σύνταγμα τα παιδιά από τα Σκόπια;
Οχι, λέει η κυβέρνηση, διότι δυσκολεύονται. Θα κάνουμε μια «συμφωνία με δόσεις» να τους διευκολύνουμε.
Πρώτα τα ψηφίζουμε όλα για να μπουν όπου θέλουν. Υστερα αλλάζουμε το όνομα. Μετά το αεροδρόμιο και δεν ξέρω τι άλλο. Και κάποτε, όταν προκάνουν, αλλάζουν και το Σύνταγμα στη διάρκεια «της ενταξιακής διαδικασίας».
Ποιας ένταξης; Στην… Ευρωπαϊκή Ενωση. Πλάκα μάς κάνουν - του Αγίου Ποτέ, δηλαδή!
Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι αστεία πράγματα. «Συμφωνίες με δόσεις» στη διεθνή πολιτική δεν προβλέπονται. Μόνο στον Κωτσόβολο.
Αν λοιπόν η κυβέρνηση προτείνει για το Σκοπιανό μια «συμφωνία Κωτσόβολου», καλύτερα να την ανεβάσει κατευθείαν στο Δελφινάριο.
Τούτων δοθέντων, τρία πράγματα μπορεί να συμβούν.
Είτε να κάνει κωλοτούμπα ο Καμμένος και να ψηφιστεί από την κυβέρνηση όποια «συμφωνία με δόσεις» προκύψει.
Είτε να κάνει κωλοτούμπα ο Πρωθυπουργός και να μην υπάρξει συμφωνία.
Είτε να κάνουν κωλοτούμπα τα Σκόπια. Αλλά τότε προσφέρουν κάκιστη εθνική υπηρεσία όσοι προσφέρονται να διευκολύνουν την κωλοτούμπα της ελληνικής πλευράς επιτρέποντας στα Σκόπια να τη βγάλουν καθαρή.
Να κάνει πάντως κωλοτούμπα ο Κωτσόβολος δεν το βλέπω πολύ πιθανό. 
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

7 σχόλια:

  1. Τι δεν καταλαβαινεις?? Ακομα και τα γαιδουργια καταλαβαινουν στην Ελλαδα μας και γιαυτο και πανε στον σωστο το δρομο αφεντη μ~! Εχεις δει εσυ γαιδουρι να τρεχει μονο του στη δημοσια ,αναμεσα από αυτοκίνητα?? Όχι βεβαια!!
    Ε, λοιπον η ονομασια στα Σκοπια είναι εθνικο θεμα και τα εθνικα θεματα δεν λυνονονται από μια παραταξη αφεντη μ~κι όχι μονο στο τοπο μας , ετσι είναι σ~ολο τον κοσμο της υφηλιου που οι ανθρωποι εχουν νιονιο και σκεπτονται.
    Πες μας λοιπον εσυ από τη Αθηνα πουσαι και καλαμαρας από χρονια και με πολλες επαφες και γνωσεις με την πολιτικη στο τοπο μας: Ποσες φορες δεν καλεσε ο Αλεξης τον Κουλη να να συνοδοιπορησουν πανω σε τουτο το θεμα των Σλαυβομακεδονων?? Ποσες φορες πηρε αρνητικες απαντησεις από τον Κουλη, τον Αδωνι και τον Βοριδη τους δηθεν σκληροπυρινικους της ΝΔουλας΅? Αι, λοιπον στο καλο σου! Και σκεψου, ότι και μεις εδώ, από τα βαθη της Ρουμελης εχουμε επισης νιονιο και ξερουμε τι θελουμε και ποιον να διαβασουμε και να συμβολευθουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΛΙΓΟΜΥΑΛΕ
    Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα προχθές μια δήλωση πρώην υπουργού της Ν.Δ. που ανάφερε ότι να πέσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μετά λυθεί το πρόβλημα. Δηλαδή κάτι αντίστοιχο που έλεγε ο ΤΣΙΠΡΑΣ πριν τις εκλογές του 2015, στην ερώτηση τι θα κάνει διαφορετικά από το ΣΑΜΑΡΑ αφού οι δανειστές είναι οι ίδιοι και οι απαιτήσεις τους δεν θα αλλάξουν. Είναι πλέον φανερό ότι οι Έλληνες πολιτικοί πρώτα βλέπουν το κομματικό συμφέρον και μετά το εθνικό. Βέβαια πρέπει να είναι κανείς αφελής να πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πέσει από το Σκοπιανό, άλλωστε και ο Καμμένος το είπε ξεκάθαρα,και δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε την συνέχεια. Αν δεν λυθεί το θέμα, ούτε η κυβέρνηση θα πέσει και οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα Σκόπια, η Χ.Α, διάφοροι ΄΄πατριώτες'', τα ΜΜΕ οι οποίοι θα έχουν λόγο ύπαρξης που θα έχουν επιβάλλει τον «ανένδοτό» τους. Το πρόβλημα θα το κληρονομήσει η επόμενη κυβέρνηση η οποία θα πάθει αυτά που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ με την οικονομία. Τα εθνικά θέματα δεν λύνονται με συλλαλητήρια και όχλους γιατί όπως έγραψε πριν από 24 αιώνες ο Ευριπίδης: «Συν όχλω αμαθία πλείστον κακόν» (η αμάθεια μαζί με τον όχλο είναι η πιο μεγάλη πληγή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 - 9:17:00 π.μ. EET
    Ναι συμπαθη σχολιαστη μου πεστα ! Πεστα μηπως και καταλαβουν καποιοι σανοφαγοι και τσιπρακηδες εδώ κατά που παει ο αραμπας, πεστα και ξαπεστα> Εθνικα θεματα δεν λυνονται με συλλαλητήρια και όχλους γιατί όπως έγραψε πριν από 24 αιώνες ο Ευριπίδης: «Συν όχλω αμαθία πλείστον κακόν» (η αμάθεια μαζί με τον όχλο είναι η πιο μεγάλη πληγή).
    Πολυ καλο φιλε μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορειτε να μου πειτε εκεινοι που έκαναν τα επεισοδια στην πανω και κατω πλατεια στο Συνταγμα αγκαλιασμενοι αριστεροι με χρυσαυγιτες τι ηταν...οχλος ; τι όχι ;
    εδω δεν υπαρχουν γιδια βοσκηστε ελευθερα αλλου
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για πέντε χρόνια η Αθήνα καιγόταν. Η βία χτυπούσε κόκκινο σε μόνιμη βάση, μαγαζιά καίγονταν και καταστρέφονταν. Οι δρόμοι του κέντρου έκλειναν τρεις φορές την ημέρα, οι απεργίες παρέλυαν τη χώρα. Φτάσαμε σε σημείο να θρηνούμε νεκρούς. Σήμερα όντως δεν κουνιέται φύλλο. Μήπως λοιπόν οι κουκουλοφόροι (που ποτέ δεν μάθαμε την ταυτότητά τους) δεν ήταν ούτε αντιεξουσιαστές ούτε κοινά χουλιγκάνια; Μήπως ήταν άνθρωποι που είχαν ως μοναδικό στόχο –σε συνεργασία με συγκεκριμένα συνδικάτα– να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τώρα απολαμβάνουν την αργομισθία τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 - 3:32:00 μ.μ. EET
    Τωρα όλα ταχαμε αυτό μας ελλειπε και μας βοηθαει να ασχοληθουμε και με τη θεωρια των πυθανοτητων για να βγουμε από τη μιζερια μας!!Παιδακι μου το ξερεις το αστειο με το καλαθι, τη προελευση του Θειου καιτο βαλλε βαλλε που χανει τον πατο το καλαθι?
    Μην γινεσαι μιζερος καχύποπτος. Παρε και βαλλε μερικες σταθερες συντεταγμενες
    σαν βαση στη ζωη σου και μην αφιεσει να σε τραβαν οι μυστηριοι από κι από κει.
    Και μονο τις φωνες του Αδωνι και του Βοριδη αν ηχογρφισεις καταλαβαίνεις το ποιον τους κι αν καταγραζεις τκαι μελετήσεις για λιγο το βιογραφικο του Κουλη, εχεις συλλαβει ολη την αλχημεια της σημερινης αντιπολίτευσης.
    Κι αν δεν σου φθανει αυτό διαβασε και τουτο>Σε ένα διαγωνισμό αμερικανικής εφημερίδας ζητήθηκε από τους αναγνώστες να δώσουν απάντηση στην ερώτηση " Τί είναι ο Έλληνας;".
    Τη σωστότερη ερμηνεία έδωσε ένας δικαστής που ακούει στο όνομα D.Kelly.
    Ακούστε την:
    Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά παράλληλα και γκαφατζής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος και πάντα καλός πολεμιστής.
    Έκτισε τον Παρθενώνα αλλά αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος πολλών ερίδων. Ανέδειξε το Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, διδάχθηκε από τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει και γέννησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να επιχειρήσει να τον δολοφονήσει.
    Έκτισε το Βυζάντιο και το άφησε να τουρκέψει, δημιούργησε το "21" για να το αμφισβητήσει, δημιούργησε στη συνέχεια το 1909 για να το λησμονήσει....
    Τριπλασίασε την Ελλάδα και τη κήδευσε το 1922.
    Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την ίδια στιγμή μισεί τον αρνούμενο να υπηρετήσει το ψεύδος.
    Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργον, ημίκαλον, τρίκακον, αβεβαίων
    διαθέσεων, εγωπαθές και, γενικά σοφόμωρον ο Έλληνας.
    Λυπηθείτε τον ή θαυμάστε τον αν θέλετε...
    Τέλος, ταξινομήστε τον αν μπορείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά