Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Μάχες

Είναι το λιγότερο που χρειάζεται σε αυτή τη φάση η χώρα: ένα τοξικό κλίμα στη δημόσια ζωή που θα υπονομεύσει εκ των πραγμάτων κάθε προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας. Είναι προφανές πως επιστροφή σε μια στοιχειώδη κανονικότητα δεν μπορεί να υπάρξει όταν ανάμεσα σε εκείνους που έχουν την ευθύνη της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κυριαρχεί η πόλωση. Πως καμία ηρεμία δεν μπορεί να αποκατασταθεί σε περιβάλλον διχασμού.
Κι όμως. Οι κατήγοροι ετοιμάζονται να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα με τους κατηγορουμένους να ακολουθούν εκόντες άκοντες. Ο λόγος είναι εμφανής: ο μοναδικός ορίζοντας που βλέπει μπροστά της η κυβέρνηση είναι αυτός των εκλογών. Συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει επόμενη ημέρα για τη χώρα, σαν να μην έχουν καμία σημασία οι θυσίες των πολιτών, σαν να μην αξίζει τίποτε περισσότερο από τη δική της επιβίωση. Δείχνει να πιστεύει ότι το χαρτί της πόλωσης είναι το τελευταίο που έχει απομείνει στα χέρια της ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Πρόκειται για μια μυωπική στρατηγική αμφιβόλου κέρδους και βεβαίας ζημίας. Ζημίας για το ίδιο το πολιτικό σύστημα που με αυτές τις συμπεριφορές χάνει κι άλλη από εκείνη τη λίγη αξιοπιστία που του έχει απομείνει. Αλλά και ζημίας για τους πολίτες, όπως και για μια χώρα που ταλανίζεται εδώ και σχεδόν εννέα χρόνια από την κρίση. Γι' αυτήν την έξοδο από την κρίση θα έπρεπε να δοθεί η μάχη μέχρις εσχάτων. Οπως φαίνεται όμως θα δοθεί για τους λάθος λόγους. 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά