Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Κατήφεια στο Μαξίμου

Περί τη μεσημβρία χθες είχα επικοινωνία με τον άνθρωπό μου στο Μέγαρο Μαξίμου, στον οποίο αποτάθηκα προκειμένου να πιάσω "κλίμα" μετά τη συζήτηση για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή.
Τον βρήκα μάλλον κατηφή και, όπως συμπέρανα από αυτά που μου είπε, ο πρόεδρος Αλέξης δεν ήταν και πολύ ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Έως και καθόλου δηλαδή.
Όπως μου είπε, τηλεφωνικά, από ένα σταθερό τηλέφωνο στον πέριξ της Λέσχης των Αξιωματικών χώρο της πλατείας Ρηγίλλης, "ο πρόεδρος ανέμενε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα στήριζε με μεγαλύτερη ένταση την πρόταση παραπομπής, και με εξαίρεση ένα δυο εκ των ομιλητών, οι υπόλοιποι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών του".
Του ζήτησα να μου αξιολογήσει κάποιους από τους ομιλητές.
- Άκουσα ότι δεν του άρεσε ο Πολάκης, περίμενε περισσότερα. Και πως ήταν ικανοποιημένος πολύ από τον Δρίτσα.
Μετά διέκοψε αιφνιδίως, και συμπεραίνω ότι αποχώρησε  σχεδόν τρέχοντας. Ο άνθρωπος φοβάται πια και τη σκιά του με όσα βλέπει και ακούει εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου όπου εγκαταβιοί, μαζί με διάφορους άλλους σαν τον φίλο μου τον Καρτερό.
Τώρα που το θυμήθηκα, ο Θανάσης κάτι έχει πάθει, δεν εξηγείται, διότι τα τελευταία του non paper είναι πιο ανιαρά και από έκθεση ιδεών μαθητή της Β' γυμνασίου…

Δεν τους είδε (σχεδόν) κανείς
Και δεν είναι μόνο οι εκτιμήσεις του προέδρου Αλέξη ότι το πράγμα "δεν πήγε τόσο καλά όσο ήθελε" (εξού και περί το τέλος της συνομιλίας του, ως γνωστόν το γύρισε στις κωλοτούμπες…), είναι και οι διαολεμένες οι μετρήσεις τηλεθέασης που δείχνουν ότι το σόου Novartis, το οποίο στήθηκε με τόση επιμέλεια, αυτή η ακριβή παραγωγή η οποία (προ)ετοιμαζόταν επί έναν και πλέον χρόνο, πάτωσε τηλεοπτικά! Εντελώς δε. Μόλις το 2,6% των τηλεθεατών είδε Novartis και τα συμπαρομαρτούντα, η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεθεατών, το 45% σου λέει του δυναμικού κοινού 18-44, έβλεπε ώς αργά το βράδυ «Survivor»!
- Πρόεδρε Αλέξη, μία λύση υπάρχει, πιστεύω. Σε ένα μήνα που θα πραγματοποιηθεί η νέα συζήτηση για το σκάνδαλο, με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής, να απαγορεύσει ο αρμόδιος Νίκος (Παππάς) υπουργός τη μετάδοση του «Survivor», του «Master Chef», του «Τατουάζ», του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», του «Το σόι μας», το Champions League, τη Euroleague και ό,τι τέλος πάντων παίζουν τα κανάλια εκείνη την ώρα - να μπορέσει ο λαός να παρακολουθήσει απερίσπαστος το έργο της κάθαρσης!
Η μόνη λύση. 
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά