Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τα αδιέξοδα οδηγούν σε κάλπες

Φαίνεται ότι είναι η μοίρα των ανίκανων να τραβάνε τα προβλήματα. Ίσως για να δοκιμάζονται σε συνθήκες πολέμου, ίσως πάλι γιατί έρχεται η Νέμεσις για μια τριετία ύβρεως.
Η κυβέρνηση βρίσκεται ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο. Με τους Τούρκους να προκαλούν ασταμάτητα καθώς αντιλαμβάνονται ότι έχουν μια αδύναμη, μπερδεμένη και άσχετη Αθήνα που αγνοεί ακόμη και τους βασικούς κανόνες γεωπολιτικής και διπλωματίας.
Δεν μας έφταναν οι παραβιάσεις και οι απειλές για θερμά επεισόδια, ήρθε και η είδηση για πολιτικό άσυλο που ζήτησαν 17 Τούρκοι κι έτσι έδεσε το γλυκό. Θα έχουμε κι άλλες πιέσεις και προκλήσεις από το καθεστώς Ερντογάν, να μας το θυμηθείτε.
Κι εκεί που λέγαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει με την οικονομία και οι δανειστές ήταν με το μέρος μας ήρθε το χθεσινό ναυάγιο και οι νέες πιέσεις για τα προαπαιτούμενα που καθιστούν πολύ δύσκολες τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η ρήξη και μάλιστα δημόσια του Τσακαλώτου με τον Ντράγκι δείχνει ότι το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό στο Γιούρογκρουπ. Και θα χειροτερέψει όσο η
κυβέρνηση παίζει την κολοκυθιά και δήθεν αντιστέκεται σε όλα όσα έχει υπογράψει, ουσιαστικά το ξεπούλημα περιουσίας μέσω πλειστηριασμών και την επένδυση στο Ελληνικό που οι διάφοροι… κορμοράνοι του Μαξίμου μπλόκαραν εδώ και τρία χρόνια.
Η αλήθεια για την εμπλοκή που σημειώθηκε χθες είναι η επιμονή του Τσακαλώτου και κάποιων άλλων ημίτρελων να μιλάνε για «καθαρή» έξοδο όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η οικονομία δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί, οι αποδόσεις των ομολόγων δεν ευνοούν τέτοια εγχειρήματα και η διεθνής οικονομία περνά μια κρίση. Αλλά στο Μαξίμου θέλουν να κάνουν πειράματα στην πλάτη της χώρας, αδιαφορώντας για τη ζημιά.
Κι έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα, η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. Ο Ζάεφ δηλώνει πως ουδέποτε η Ελλάδα έθεσε θέμα ταυτότητας, δηλαδή ιθαγένειας των Σκοπιανών. Δηλαδή ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς αδιαφορούν για το αν θα λέγονται οι τύποι αυτοί «Μακεδόνες;» Και πόσο προχωρημένο είναι το… ξεπούλημα του όρου «Μακεδονία;» Διότι ο Κοτζιάς πάει στα Σκόπια με τελική πρόταση Γκόρνα Μασεντόνιγια». Μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό από τους Σκοπιανούς; Κι αν ναι μπορεί να δεχθούν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός ένα τέτοιο όνομα και με χαμένη την υπόθεση της ιθαγένειας; Θα πρόκειται για εθνική ταπείνωση, για σφαλιάρα άνευ προηγουμένου.
Όλα αυτά μαζί έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο κοκτέιλ για την κυβέρνηση και την ξεγυμνώνουν για τα καλά. Αναδεικνύουν τα ελατώματα της, τη διαχειριστική ανεπάρκειά της, το γεγονός ότι πολλά καρπούζια σε δύο μασχάλες δεν μπορούν να κρατήσουν.
Και η κατάσταση θα χειροτερεύει, με αποκλειστική ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης και προσωπικά του Τσίπρα. Ενισχύονται έτσι οι φωνές για προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο, σίγουρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και πριν οι συνταξιούχοι και όλοι οι φορολογούμενοι νιώσουν για ακόμη μια φορά τι σημαίνει Πρώτη Φορά Αριστερά ή ΠΦΑ. Ιδανικός μήνας ο Οκτώβριος με το Μαξίμου να κάνει τον γνωστό πλέον σχεδιασμό. Χάνει τις εκλογές, ο Κυριάκος δεν έχει αυτοδυναμία, συνεργάζεται με κάποιον για ένα διάστημα, πάμε πάλι σε εκλογές, αφού η ΝΔ θα έχει υλοποιήσει τα σκληρά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, με απλή αναλογική ο Τσίπρας ξαναγίνεται πρώτος μάγκας και μπαίνει εκ νέου στο παιχνίδι. Εκτός κι αν από τις πρώτες εκλογές υπάρξουν χρήσιμοι ηλίθιοι για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποδείξουν ότι χρήσιμοι είναι για λίγο χρονικό διάστημα, ηλίθιοι όμως για πάντα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά