Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ο βωμός του Αλέξη

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμψε χθες την Ράνια Αντωνοπούλου, δείχνει πως ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει μυαλά και δεν είναι πια τόσο φιλόστοργος με τους συνεργάτες του.

Το παράπτωμα της υπουργού, ήταν μεν κραυγαλέο, αλλά δεν ήταν το μεγαλύτερο από όσα έχουν κάνει την τριετία τα κυβερνητικά στελέχη.
“Έχουμε καταπιεί πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα ηθικής τάξης” ομολογούσαν χθες ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ωστόσο την ανακούφισή της από την καρατόμηση της υπουργού που βάζει την υπόθεση στο συρτάρι.
Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά που θα πρέπει να αντιληφθούν πρωτίστως οι υπουργοί.
Ο πρωθυπουργός που μέχρι τώρα αρνιόταν να στείλει στο σπίτι του μέλος της κυβέρνησής του με την λογική πως μια αποπομπή υπουργού ισοδυναμεί με ομολογία σκανδάλου, τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει εντελώς φιλοσοφία και δείχνει να

υπολογίζει περισσότερο τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συγχωρούσε “στραβοτιμονιές” των υπουργών του όσο προπορευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αλλά τώρα που προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά από την Ν.Δ. φαίνεται πως δεν σκοπεύει να τη χαρίσει σε κανέναν.

Καθάρισε μέσα σε μια νύχτα τον Κώστα Ζουράρι μόλις τα έβαλε με τους χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ είχε συγχωρήσει το ίδιο προσβλητικές αναφορές προς τους μαθητές του Λυκείου.

Και χθες απέπεμψε μια υπουργό του επειδή εισέπραττε επίδομα ενοικίου, ενώ έχει συγχωρήσει στο παρελθόν απίστευτες σπατάλες από άλλους υπουργούς του, αλλά και καραμπινάτα ρουσφέτια που κάνουν σουρωτήρι, το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Όταν όμως διαπίστωσε οτι η υπόθεση Αντωνοπούλου μπορεί να του κοστίσει περισσότερο κι από το Σκοπιανό, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά...

Ο ίδιος πρωθυπουργός που αρνιόταν να στείλει κάποτε στο σπίτι τους τον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάνη, αλλά κι αργότερα όσους έχουν εκθέσει με την συμπεριφορά τους την κυβέρνηση, τώρα τους “καθαρίζει” με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Τι έχει αλλάξει; Μα το πολιτικό κόστος! Αυτό που κάποτε έλεγε ο Τσίπρας πως δεν τον ενδιαφέρει, αλλά τώρα το μετράει με το υποδεκάμετρο!

Είναι φανερό πως όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο πρωθυπουργός θα απομακρύνει οποιονδήποτε από δίπλα του που θα τον θεωρεί ...βαρίδι. Κι ενώ κάποτε οι υπουργοί του πίστευαν πως η αλληλεγγύη είναι το βασικό χαρακτηριστικό τους, τον τελευταίο καιρό νιώθουν πως συμμετέχουν στο θρίλερ με τους δέκα μικρούς νέγρους, βλέποντας τους συντρόφους τους να εξαφανίζονται.

Έτσι είναι. Όσο ο καιρός είναι καλοτάξιδος, όλοι χωρούν στην τριήρη της Αριστεράς. Όταν τα πανιά της ξεμείνουν από άνεμο, τότε ο καπετάνιος αρχίζει τις ανθρωποθυσίες.

Η χθεσινή καρατόμηση της Ράνιας Αντωνοπούλου αποδεικνύει ο μύθος πως ο Τσίπρας δεν πρόκειται ποτέ να θυσιάσει συνεργάτη του δεν υπάρχει πλέον.

Μια χαρά τους θυσιάζει, όταν διαπιστώνει πως βουλιάζει κι ο ίδιος...

Βασ. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια κ. Τσιπρα για την σοβαρη, εντιμη και πατριωτικη σταση σου!!
    Ετσι σε φανταζομαστε αμεμτο, ακεραιο ,σοφο και απολυτα δικαιο υπηρετη της Πατριδας~εδω μας δινεις αυτή την αναμφιβολη διαπιστωση, ότι Αυτος εισαι.!!
    Ενας σοβαρος, εντιμος , προνοητικος κυβερνητης , μια ευλογια Θεου για τον Τοπο μας στις αναμφισβήτητα τοσο δυσκολες συγκυρίες που διερχομαστε!!
    Μην αφινεις περιθώρια για ανακοπή της ανοδικής της πορείας στο Τοπο μας, καθαρισε την κοπρια του Αυγείου σε κάθε κρατικη υπηρεσια και στο απωτατο γραφειο από την Θρακη ως την Κρητη κι ακομα από το Καρπενησι ως την Ανατολικη Φθιωτιδα.
    Κάθε στραβομαρα και μια ευκαιρια προς το καλιτερο! Διαλεξε σωστο κοσμο πλαι σου, , μακρυα από κλεφτες, σανοφαγους, ατομα αχορταγα με ταση στην κουτοπονηριά και νεοπλουτισμό, από τον οποίο πηγάζουν η έπαρση, η οίηση και η αλαζονεία.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10:05
    άλλα λόγια να αγαπιόμαστε
    άλλα λέει το άρθρο για τον αγράμματο καταληψία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:05
    άλλα λόγια να αγαπιόμαστε
    άλλα λέει το άρθρο για τον αγράμματο καταληψια

    Ναι,10:05 ακριβως ετσι ειναι! Εσυ με το παθος σου να υποβιβαζεις κάθε λογο και πραξη του κ. Τσιπρα , να τα βλέπεις δηλ. θολα και μαυρα ο,τι λεει και κανει, δεν μπορεις βεβαια να αποδεχθεις σαν σωστες και επιβεβλημένες τις ενεργειες του και να πιστεψεις ξαφνικα ότι διεπεται από ανωτερα αισθηματα και σκοπους όταν διωχνει τον κάθε ελεεινο και αταιριαστο από την ομαδα του!
    Ετσι βρίσκεις και συ σαν τον κονδυλοφορο μια πονηρη αιτια ,πολιτικο κοστος κι αλλα παρομοια , για να μην αναγνωρισεις τις σπανιες, ανωτερες κι αξιοπρεπεις αρχες και ιδιότητες που καθοριζουν την ιδιαιτερη προσωπικοτητα του κ. Τσιπρα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντροφε 5:04
    Μια απλή ερώτηση : Τον κάθε ελεεινό που λες ότι διώχνει ποιος τον επέλεξε;
    Ποιος επέλεξε αυτόν τον κατσαπλιάδικο συρφετό ;
    Ποιος επέλεξε Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου ;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΒΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά