Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγράφει την Ιστορία

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφωνούν, ως γνωστόν, και για τα Θρησκευτικά. Και η διαφωνία τους αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά εάν διαφωνούν για τα Θρησκευτικά, σκεφτείτε τι θα συμβεί ανάμεσα σε αυτά τα δύο κόμματα με τη δεδηλωμένη πρόθεση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου (φωτογραφία) να αλλάξει όλα τα βιβλία της Ιστορίας. Στην πραγματικότητα ο υπουργός θέλει να ξαναγράψει την ελληνική ιστορία. Εκεί να δείτε διαφωνίες που θα υπάρξουν και μάχες αλληλοκατηγοριών στα χαρακώματα γιατί, όπως πληροφορούμαι, η αλλαγή της ελληνικής ιστορίας στα βιβλία θα αγγίξει ευαίσθητες χορδές των ΑΝΕΛ που θα αφορούν τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Εμφύλιο και θα φθάνουν έως τον Μέγα Αλέξανδρο και την (μεγαλειώδη πολιτιστική) εκστρατεία του.
Και μετά απ' αυτό οι ΑΝΕΛ περνούν ξανά στην
επίθεση, θέτοντας έναν νέο όρο στους συριζαίους «συντρόφους» τους στην κυβέρνηση. Και ο όρος αυτός αφορά το Σκοπιανό. Ζητούν συγκεκριμένα αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει στη Βουλή. Το δήλωσε ξεκάθαρα μιλώντας στα ραδιόφωνα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ (πασοκογενής) Π. Σγουρίδης. Και το σημαντικότερο, έχουν αποφασίσει (εάν και όποτε έρθει η συμφωνία) όχι απλώς να παραμείνουν στην αίθουσα, αλλά και να καταψηφίσουν αυτή τη συμφωνία. Αν και (μεταξύ μας) πιστεύουν πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν οι δύο χώρες για το όνομα και για την αλλαγή του Συντάγματος. Τελικά το μόνο για το οποίο συμφωνούν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι η... κάθαρση! Των... αντιπάλων τους!
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά