Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Φρεγάτες

Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή νόμιζα ότι η ιστορία με τις φρεγάτες ήταν άλλη μια «συριζιά». Αποδείχτηκε ότι ήταν κάτι χειρότερο: ξεφτίλα.
Στις 20 Απριλίου η «Καθημερινή» ανακοινώνει πως το Παρίσι παραχωρεί στην Ελλάδα δυο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM.
Η παραχώρηση συμφωνήθηκε (υποτίθεται) έπειτα από «ανταλλαγή επιστολών» Τσίπρα και Μακρόν και οι φρεγάτες θα παραδοθούν με πλήρη εξοπλισμό έως τον Αύγουστο 2018.
Όπως σημείωνε η εφημερίδα, αυτό συνέβη επειδή οι Γάλλοι κατανοούν την Ελλάδα και άλλα σιρόπια.
Το πράγμα θα έμενε στη «συριζιά» ενός Πρωθυπουργού που στέλνει επιστολές και φέρνει φρεγάτες αν την ίδια ημέρα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φ. Κουβέλης δεν επιβεβαίωνε υπερήφανος το δημοσίευμα δηλώνοντας:
«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μάς δίνει δυο φρεγάτες με χρονομίσθωση. Υπήρξε συνομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο πρόσφατο παρελθόν και υπήρξε συνεννόηση. (…) Επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες (…) Είναι έτοιμες. Είναι δυνατόν να πλεύσουν και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο καλοκαίρι».
Μεγαλεία. Οι φρεγάτες δεν είναι δυο, είναι τέσσερις. Και ο Τσίπρας δεν χρειάστηκε καν να στείλει γράμμα. Συνομίλησε με τον Μακρόν - του αρκεί να σηκώσει το τηλέφωνο.
Τρεις μέρες αργότερα όμως προκύπτει ότι οι Γάλλοι ούτε ήξεραν τίποτα ούτε έχουν καμία πρόθεση να μας δανείσουν τις φρεγάτες τους. Τι συνέβη παιδιά;
Συνέντευξη χθες Πάνου Καμμένου. Ο υπουργός Αμυνας λέει δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι «η μόνη συνομιλία» για το θέμα «ήταν μεταξύ του Μακρόν και του Τσίπρα , οι οποίοι μίλησαν μόνο για τη ναυπήγηση φρεγατών στην Ελλάδα». Πάπαλα οι χρονομισθώσεις, ο Αύγουστος και τα συμπαρομαρτούντα!
Και πώς θα γίνει η ναυπήγηση; «Εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. (…) να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα».
Ρόμπα ο Πρωθυπουργός. Διότι από εκεί που εμφανιζόταν να σηκώνει το τηλέφωνο και να του στέλνουν φρεγάτες, τώρα εμφανίζεται να χαραμίζει μονάδες για κουβεντούλες καφενείου!
Δεύτερον «δίνει» στην ψύχρα τον Κουβέλη (ο οποίος καθόταν δίπλα του σιωπηλός κι αμίλητος) λέγοντας ότι το δημοσίευμα (το οποίο επιβεβαίωσε ο Κουβέλης) ο ίδιος ο Καμμένος το αγνοούσε.
Συνεπώς ποιος το πλάσαρε στην «Καθημερινή»; Εκείνος που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.    
Ηθικό δίδαγμα; Κακό πράγμα οι «συριζιές».
Οχι μόνο επειδή γελάει ο κόσμος. Αλλά κι επειδή άντε τώρα να σηκώσει τηλέφωνο ο Μακρόν όταν τον πάρει ο Τσίπρας να του ζητήσει δυο τρία πυρηνικά υποβρύχια!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά