Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Διαψεύσεις

Μπορεί να είναι στρατηγική επιλογή ή απλώς χόμπι. Η ουσία είναι πάντως ότι το υπουργείο Οικονομικών και ο επικεφαλής του επιμένουν να διαψεύδουν όσους, μεταξύ των οποίων και αυτή εδώ η εφημερίδα, επισημαίνουν ότι η «καθαρή έξοδος» είναι ένα καθαρά επικοινωνιακό κατασκεύασμα πολιτικής και μόνο στόχευσης που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Και να που ήρθε η ώρα να διαψεύσει ο υπουργός τον εαυτό του: μετά το τέλος του προγράμματος, δήλωσε σε ξένη εφημερίδα ότι είναι πιθανόν η ελληνική οικονομία να αξιολογείται τρεις ή τέσσερις φορές τον χρόνο αντί για δύο που προβλέπει η συνήθης διαδικασία. Αυτό σημαίνει βεβαίως ότι η έξοδος θα είναι κάθε άλλο παρά καθαρή. Κι ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι μια αυστηρότατη επιτήρηση ή, για να είναι κανείς ακόμη πιο ακριβής, ένα πλαίσιο επιτροπείας.

Είναι μια ακρίβεια που επιχειρεί να θολώσει ο υπουργός με την προσθήκη εκείνου του «πιθανόν». Για να μη χρειαστεί λοιπόν να διαψεύσει τον εαυτό του για ακόμη μια φορά, ας ακούσει εκείνους που προειδοποιούν ότι η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας δεν θα είναι περίπατος για τους επιτηρούμενους - το αντίθετο. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν επιδέχεται διαψεύσεις. Αντίθετα, η κυβέρνηση και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός οφείλουν, επιτέλους, να την ομολογήσουν και στους πολίτες. Σε εκείνους, δηλαδή, που πληρώνουν το μάρμαρο των επικοινωνιακών παιχνιδιών, των σκόπιμων διαστρεβλώσεων και των συνεχών αυτοδιαψεύσεων.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά