Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ταλέντο

Ομολογώ ότι θαυμάζω την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να ακούει τόση ώρα τον Τσίπρα χωρίς να βάλει τα γέλια.
Προς τιμήν τους, όμως, οι ηρωικοί βουλευτές της Αριστεράς (συν η Μεγαλοοικονόμου) άκουσαν χθες όσα πομπώδη και βαθυστόχαστα ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός στωικά και υπομονετικά.
Χειροκρότησαν κιόλας - μπράβο τους.
Θα μου πείτε ότι οι περισσότεροι μάλλον δεν καταλάβαιναν. Να το δεχτώ. Αλλά δεν μπορεί, κάποιοι θα κατάλαβαν. Και σίγουρα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουν τη σοβαρότητά τους.
Αυτό νομίζω είναι το βασικό χάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οχι να λέει παπάτζες - όλοι οι πολιτικοί κάποια παπάτζα θα πουν… Αλλά να τις λέει κανονικά όπως τις λένε οι κανονικοί πολιτικοί.
Ο γνωστός Παπαδημούλης, ας πούμε, εμφανίστηκε στη Χίο όπου δήλωσε σε κάποιο τοπικό κανάλι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές».
Προσοχή: δεν έκανε πλάκα, ούτε χιούμορ, ούτε κορόιδευε… Το έλεγε με σοβαρό ύφος, δείγμα καλού κωμικού.
Προφανώς είναι ένα είδος ταλέντου το οποίο πρέπει να του αναγνωριστεί του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ξέρω αν τους προίκισε η φύση, αν το απέκτησαν στις καταλήψεις ή αν το καλλιέργησαν παρέα με τον Ρουβίκωνα, αλλά τους καταλαβαίνω. Ο,τι μπορούν κάνουν.
Δυσκολεύομαι όμως να καταλάβω τους άλλους.
Εκείνους που δηλώνουν ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακούν τις παπάτζες του ΣΥΡΙΖΑ και τις παίρνουν σοβαρά. Εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Διότι αν κυκλοφορούν σήμερα άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε, «έκανε στροφή», έχει μετατραπεί σε υπεύθυνο πολιτικό σχήμα, σε αξιόπιστο, εποικοδομητικό και αναπόφευκτο συνομιλητή, ότι άλλο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ΑΝΕΛ, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά κι εγώ.
Δικαίως. Τρία χρόνια τώρα ακούω τη θεωρία του «εξημερωμένου ΣΥΡΙΖΑ» και το μόνο που άλλαξε είναι ο αριθμός των μετακλητών - προς τα πάνω!
Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι επινόησαν την «εξημέρωση» για να δικαιολογήσουν ή να επιδιώξουν κάποιο νταραβέρι με την κυβέρνηση. Διατίθενται ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις.
Ακόμη όμως και στους καλοπροαίρετους και ανιδιοτελείς υποστηρικτές της «εξημέρωσης» θα θυμίσω το αυτονόητο: αν ο οιοσδήποτε ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε και εκπολιτίστηκε πρέπει να το αποδείξει εκείνος, όχι να το αποφασίσουμε εμείς.   
Διότι η πολιτική έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα και μειονέκτημα ταυτοχρόνως. Ολα φαίνονται, τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί.  
Συνεπώς δεν χρειάζονται μεγάλες κουβέντες, επιχειρήματα, εικασίες και υποθέσεις. Απλώς να έχουμε μάτια και αφτιά ανοιχτά.
Αν αλλάξει κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα το καταλάβουμε.
Από τα γέλια! 
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά