Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Κάλαθος

Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ηταν μια κυρία που μου συστήθηκε ως Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
Με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει ποιος την έχρισε Υποναύαρχο. Της έκλεισα το τηλέφωνο.
Υπέθεσα ότι κανένας εξυπνάκιας έκανε φάρσα. Πώς μπορεί να μου τηλεφωνεί βραδιάτικα η Μπουμπουλίνα όταν όλοι ξέρουμε ότι η Μπουμπουλίνα σκοτώθηκε πριν από 193 χρόνια; Και ποιος ανισόρροπος να κάνει τα οστά της αειμνήστου ηρωίδας Υποναύαρχο;
Η άλλη εξήγηση είναι ότι πήρε τηλέφωνο κάποιο παιδί από την εξελισσόμενη διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Yes We Can-nabis» όπου πλάκωσαν τους μπάφους και μετά το έριξαν στις πλάκες.
Ομολογώ πως δεν είχα υπολογίσει ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν  συνομιλεί στο σκοτάδι, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά και νεκρούς ανασταίνει. Αν χρειαστεί, φυσικά...
Απόδειξη; Σαράντα οκτώ χρόνια από τότε που ο Φώσκολος έκανε «Υπολοχαγό Νατάσα» την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Καμμένος έκανε Υποναύαρχο τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
Πολύ σωστά το σκέφτηκε ο υπουργός. Θα έλθουν οι φρεγάτες του Μακρόν να μας σώσουν; Σιγά! Θα φέρει τίποτα άλλα βαπόρια ο Φώτης; Ούτε. Θα βάλει πλάτη ο Τσίπρας; Δεν του το έχω.

Τι να κάνουμε λοιπόν; Αφού οι Τούρκοι δεν παίρνουν χαμπάρι από τα αυστηρά μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ας αναστήσουμε τουλάχιστον την Μπουμπουλίνα και τον Παπανικολή με τα πυρπολικά.

Ομολογώ ότι η ευρηματικότητα της κυβέρνησης απέναντι στον κίνδυνο εντυπωσιάζει. Εννοώ τον κίνδυνο απώλειας της εξουσίας - διότι για τους Τούρκους τρεις σκασίλες έχουν...

Είμαι βέβαιος ότι μετά την προαγωγή της Μπουμπουλίνας σε Υποναύαρχο θα ακολουθήσει όχι μόνο νέα καταγγελία του «μαύρου μετώπου» που δεν αφήνει τον Πρωθυπουργό να κάνει τη δουλειά του αλλά και δέηση στον Αγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη που έχει αναλάβει τα διαστημικά.

Υπενθυμίζω παρεμπιπτόντως ότι πριν επινοήσει το «μαύρο μέτωπο» ο Πρωθυπουργός, τον είχε προλάβει ένας από τους θεωρητικούς του εθνικοσοσιαλισμού και του αντικαπιταλισμού, ο Οτο Στράσερ, το 1930. Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, οφείλω να προσθέσω...

Γι' αυτό ίσως και στη δική μας εκδοχή, η παράνοια παντρεύεται τον σουρεαλισμό. Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εκδίδει πύρινες ανακοινώσεις εναντίον των μέσων ενημέρωσης επειδή δεν παρουσιάζουν τα πράγματα όπως θα ήθελαν ο Πρωθυπουργός και το Γραφείο Τύπου του.

Δεν ακούγεται πολύ δημοκρατικό αλλά δεν νομίζω ότι τους καίει ιδιαίτερα η δημοκρατία.

Ενδεχομένως αντιλαμβάνονται ή απλώς φοβούνται ότι τελικά όλα αυτά έχουν την ίδια κατάληξη: τον κάλαθο αχρήστων της πολιτικής.

Ο οποίος στις δημοκρατίες κυκλοφορεί συνήθως με μορφή κάλπης. Στήνεται μια Κυριακή. Και πάμε όλοι να βγάλουμε το άχτι μας!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά