Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Τρίκυκλα

Πρώτα τα περιστατικά.
Σε μια συγκέντρωση Ποντίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχεται άγρια επίθεση από διάφορους τραμπούκους.
Ολοι καταδικάζουν ρητά κι απερίφραστα. Οι αυτουργοί της επίθεσης ταυτοποιούνται και συλλαμβάνονται. Η Δικαιοσύνη θα τους περιλάβει.
Εως εδώ κανένα πρόβλημα. Αν ήταν «αγανακτισμένοι πολίτες» ή «ακροδεξιοί τραμπούκοι» δεν κάνει καμία ουσιαστική διαφορά. Μπορούμε να το συζητήσουμε όταν έχουμε ώρα για χάσιμο, αλλά το ξύλο είναι ξύλο.
Τη Δευτέρα υπάρχει Υπουργικό Συμβούλιο για το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης».
Χωρίς καμία αφορμή ή πρόκληση, ο Πρωθυπουργός ξεκινάει την παρέμβασή του συνδέοντας την επίθεση στον Μπουτάρη με κάποιο «συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».
Λέει με άλλα λόγια (περίπου) ότι η ΝΔ έδειρε τον Μπουτάρη!
Η ΝΔ προφανώς απάντησε σε αυτήν την πρωτοφανή κι απρόκλητη επίθεση απαριθμώντας πολυάριθμα περιστατικά αριστερής βίας και λέγοντας ότι «η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει νέα ανακοίνωση λέγοντας ότι «η ΝΔ βρήκε ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση» με «φραστική μισαλλοδοξία» - ενώ τη ΝΔ ο Πρωθυπουργός την έμπλεξε στην ιστορία Μπουτάρη, δεν πετάχτηκε μόνη της...
Και καταλήγει στο ακατανόητο ότι ο Μητσοτάκης «πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου».
Τι εννοεί ο ποιητής; Κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ σάλεψε με τις δημοσκοπήσεις και το έριξε στις παλαβομάρες; Ή μήπως κάπνιζε τρίφυλλα κι έβλεπε τρίκυκλα;
Αλλά επειδή ο Θεός αγαπάει και τον νοικοκύρη, το ίδιο βράδυ πλακώνει ο Ρουβίκωνας στο ΣτΕ.
Ετσι το καλαμπούρι περί ακροδεξιών τραμπούκων σταματά στα διόδια Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Αντε να ξεχωρίσεις το χρώμα των τραμπούκων!
Την επομένη βγαίνει ένας υπουργός αγνώστων αρμοδιοτήτων ονόματι Βερναρδάκης να ανακοινώσει ότι «έχουμε εκατομμύρια ενδείξεις ότι επωάζεται το φασιστικό φίδι».
Ανακοίνωση πολλαπλά χρήσιμη.
Αφενός αποκαλύπτει τις αρμοδιότητες του Βερναρδάκη - παίζει τον ντετέκτιβ...
Αφετέρου προκαλεί απορίες. Αφού ο υπουργός - ντετέκτιβ Βερναρδάκης έχει τόσες ενδείξεις για κοτζάμ φίδι, γιατί δεν παίρνει τον Τόσκα τηλέφωνο να τις πει κι εκείνος να μπουζουριάσει όλους τους φασίστες που εντόπισε ο Βερναρδάκης;
Λίγο ανοργάνωτους μας βρίσκω.
Η άλλη εξήγηση βεβαίως επιμένει πως όλα αυτά είναι κολοκύθια τούμπανα. Απλώς ο Τσίπρας την πάτησε χοντρά με τον Ζάεφ και (κατά την προσφιλή συνήθειά του) ανοίγει άλλη κουβέντα μήπως καλύψει το φιάσκο του Iλιντεν.
Αλλά δυστυχώς γι' αυτόν τέτοιο φιάσκο δεν καλύπτεται ούτε με «αβγά του φιδιού», ούτε με τρίκυκλα.
Απλώς κάποιος να το πει και του Βερναρδάκη για να μην εκτίθεται!
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά