Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Γιατί φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύγκριση με την Ιταλία

Η σύγκριση της σημερινής πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία με την Ελλάδα του 2015 και την προσπάθεια της τότε αριστεροδεξιάς κυβέρνησης των λαϊκιστών της χώρας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) να επιφέρει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εκβιάσει με την έξοδο της χώρας από το ευρώ, με... πολιορκητικό κριό τον Γιανη Βαρουφάκη δεν είναι μόνο στο μυαλό της κας Μέρκελ και στις σελίδες Ευρωπαϊκού Τύπου, αλλά και στη σκέψη των Ελλήνων ψηφοφόρων, που πληρώνουν τα δυο επιπλέον μνημόνια Τσίπρα-Καμμένου.
Γι’ αυτό έσπευσε ο κ. Παπαδημούλης να διευκρινίσει ότι «δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ταύτιση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ιταλικής κυβέρνησης και οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης της ελληνικής περίπτωσης με την ιταλική είναι άστοχη».
Μια δήλωση που έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, όσο και η δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα... σχίσει τα μνημόνια.
Ο κ. Παπαδημούλης προσπάθησε να μας πει ότι
οποιαδήποτε ο ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Ή μήπως έχει;
Το κίνημα των «Πέντε Αστέρων» είναι ένα λαϊκίστικο κόμμα και όπως επεσήμανε ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης, στην Ευρωβουλή ψηφίζει πολλές από τις προτάσεις της Αριστεράς.
Η Λέγκα είναι ένα ακροδεξιών χαρακτηριστικών κόμμα, με έντονα αντιμεταναστευτικά χαρακτηριστικά.
Παρότι φαίνονται ανόμοια, τα ενώνει ο άκρατος λαϊκισμός και βεβαίως σ’ αυτή τη βάση του λαϊκισμού συμμάχησαν για μια κυβέρνηση με στόχο την εξουσία και τον εκβιασμό της Ε.Ε., όπως έγινε και το 2015 στην Ελλάδα.
Μόνο που τώρα ο όποιος εκβιασμός δεν γίνεται από μια μικρή χρεοκοπημένη χώρα όπως η Ελλάδα, αλλά από την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε. και ό, τι συμβεί στη γειτονική χώρα θα επηρεάσει άμεσα τη δική μας χώρα, τη δική μας οικονομία και βεβαίως τα σχέδια της δήθεν εξόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από τα μνημόνια.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση σιωπά. Δεν μίλησε για... πραξικόπημα, δεν κατήγγειλε την ενέργεια του Ιταλού προέδρου να μην αποδεχτεί έναν... Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών και δεν πήρε καμία θέση.
Ξέρουν  επίσης πολύ καλά ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία φέρνουν στο μυαλό των Ευρωπαίων και των Ελλήνων έναν Τσίπρα που και ο ίδιος θέλει να ξεχάσει, γιατί απλά τα καταστροφικά αποτελέσματα εκείνης της εποχής τα πληρώνουμε ακόμα .
Και επιπλέον υπενθυμίζουν ότι μια αριστερή κυβέρνηση , προχώρησε, σε πραξικόπημα, όταν άλλαξε εν μια νυκτί την απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015,το πρώτο πραξικόπημα του 21ου αιώνα, παρατείνοντας έτσι τη δυναστεία της τρόικας έως το 2022.
Ανδ. Κωνσταντάτος-thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά