Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ξεκάθαρη διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Η έκπληξη της τρίτης θέσης

Αν δίνει η ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή του Σύριζα Κούλογλου αυτή τη διαφορά όλοι καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει.
Ξεκάθαρη πρωτιά της ΝΔ, την οποία ο περισσότερος κόσμος εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές, καθαρή 3η θέση για το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και μείωση της διαφοράς ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.
Ειδικότερα η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βρίσκεται πλέον στο 6,5% και στο 8,2% στην πρόθεση ψήφου.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου:
– ΝΔ 23,9%,
-ΣΥΡΙΖΑ 15,7%
-Κίνημα Αλλαγής 6,5%,
-Χρυσή Αυγή 5,3%
-ΚΚΕ 4,4%
Κάτω από το 3% στην πρόθεση ψήφου βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (1,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και η
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,3%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συγκεντρώνει μόλις το 0,6%



Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής:

-ΝΔ 33,5%
-ΣΥΡΙΖΑ 27%
-Κίνημα Αλλαγής 10%,
-Χρυσή Αυγή 7%,
-ΚΚΕ 6,5%
-Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.
Κάτω από το όριο του 3% κινείται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%. Και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς κλείνει και πλέον βρίσκεται στο 6,5% από το 10,5% που ήταν πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Παράλληλα οι πολίτες φαίνεται πως διαφωνούν με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2018, ζητώντας στην πλειονότητά τους ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας ή διπλές κάλπες το 2019. Αναλυτικά σχετικά με το ζήτημα του χρόνου των εκλογών το 44% δηλώνει πως επιθυμεί οι εκλογές να διεξαχθούν στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας το 2019, ενώ το 8% εμφανίζεται θετικό σε διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές το 2019. Αντίθετα υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 29%, ενώ ένα επιπλέον 11% ζητάει διεξαγωγή εκλογών μέχρι το τέλος του 2018.

Όσον αφορά στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου βέβαια ο “κανένας” συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία με 37%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το προβάδισμα με 32% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί ένα πάρα πολύ ισχυρό προβάδισμα καθώς το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά πως θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
 www.crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά