Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

328 ευρώ ο μισθός ιδιωτικού υπαλλήλου, 400 το… επίδομα δημόσιου για να δουλέψει!

Την ώρα που η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη παραγωγικής εργασίας, οι μισθοί μειώθηκαν σε όλο τον ιδιωτικό τομέα το 2018 σε σχέση με το 2017 και έφτασαν στα 328,25 ευρώ για το 30% των εργαζόμενων εκεί- με μερική απασχόληση κι όλας- ενώ στο δημόσιο, υπηρεσίες διπλοπληρώνουν χαριστικά επιδόματα των 400 ευρώ (γρηγορόσημα) ακόμα και σ εκείνους που δεν δικαιούνται τίποτε!
Τρανταχτό παράδειγμα της ασυδοσίας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και επί εποχής του «ηθικού πλεονεκτήματος», είναι, σύμφωνα με καταγγελίες, το μεγάλο ταμείο ΙΚΑ του Ηρακλείου Κρήτης. Και είναι αυτό που αποκαλύφθηκε. Άγνωστο πόσες άλλες υπηρεσίες μοιράζουν τα λεφτά των πολιτών ρουσφετολογώντας, κλέβοντας και χαρτζηλικώνοντας ημέτερους.
Ημέτερους, γιατί στο πάρτι του Ηρακλείου φέρονται να εμπλέκονται συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαία μέλη του διοικητικού συμβουλίου ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης!
Όλα ξεκίνησαν με την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να
πληρώνει γρηγορόσημο 400 ευρώ το μήνα στους υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να διεκπεραιώνουν πιο γρήγορα τους φακέλους συνταξιοδοτήσεων! Δηλαδή, τους πληρώνουμε παραπάνω από ένα μισθό ιδιωτικού υπάλληλου το μήνα για να κάνουν τη δουλειά τους!
Μ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση άνοιξε την όρεξη σε κάθε υπάλληλο να δουλεύει στο ρελαντί προκειμένου να εκβιάζει παραπάνω λεφτά για να δουλεύει κανονικά! Κι όποιος έχει συναλλαγεί με τις δημόσιες υπηρεσίες έχει σαφή εικόνα της σβελτάδας για την οποία μιλάμε.
Αυτή την κερατιάτικη αύξηση των 400 ευρώ το μήνα, που πληρώνουν οι πολίτες από τους φόρους τους, την τσεπώνουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε όλη τη χώρα για να διεκπεραιώνουν πιο γρήγορα τις συντάξεις. Στο ΙΚΑ Ηρακλείου όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η διεύθυνση δήλωσε αδυναμία ελέγχου των φακέλων, επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού.
Οι φάκελλοι στέλνονταν λοιπόν σε άλλες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που είχαν προσωπικό, το οποίο πληρωνόταν το 400άρι το γρηγορόσημο κανονικά. Έλα όμως που η διεύθυνση του ΙΚΑ Ηρακλείου αποφάσισε κι έδωσε γρηγορόσημο και στους υπαλλήλους της, που δεν διεκπεραίωναν συντάξεις γιατί «δεν προλάβαιναν»!
Έτσι εμείς τα κορόϊδα πληρώναμε 800άρια και γι αυτούς που δούλευαν και γι αυτούς που δεν δούλευαν! Σ αυτούς που δεν δούλευαν και ήταν αμειβόμενοι μάλιστα συμπεριλαμβάνονται, όπως γράψαμε πιο πάνω, και άσχετοι με τις εργασίες ελέγχων του ΕΦΚΑ, και κατά την καταγγελία του γεγονότος «περαστικοί απ έξω»!
Την ίδια ώρα που οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, που παράγει πλούτο, μειώνονται κατά 1,2% έως 3,5% από το 2017, ο κατώτερος μισθός στο δημόσιο είναι στο χιλιάρικο! Και παράγει ακριβές υπηρεσίες, κατανάλωση και διαφθορά.
Είναι φανερό ότι το πρόβλημα της χώρας δεν έχει όνομα κόμματος. Γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διαιωνίζει την ίδια νοοτροπία κλεψιάς και περιφρόνησης του χρήματος των πολιτών που έσπερναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αρκεί να μην έρθει να μας πει ότι είναι το νέο, το έντιμο, το ηθικό. Γιατί δεν είναι παρά το κατακάθι από το παλιό κομματοκράτος.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά