Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

«Βρόμικος» πόλεμος

Σκανδαλολογία, σκευωρίες, προαναγγελίες δικαστικών διώξεων, πόλωση και λάσπη στο ανεμιστήρα συνθέτουν το παζλ του «βρόμικου» πολέμου που έχει κηρύξει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καλύψει τα αδιέξοδα, τις λάθος επιλογές και τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα και την οικονομία.
Με βασικό στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπό την πίεση των αντιδράσεων για το Σκοπιανό, τη συμφωνία στο Eurogroup, και τα μέτρα που έρχονται (μείωση συντάξεων και αφορολόγητου κ.α) αναζητά διέξοδο και προσφεύγει στην προσφιλή, όπως έχει αποδείξει, μέθοδο της πόλωσης και του διχασμού.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιο, άλλωστε το προανήγγειλε το ίδιο το Μαξίμου τη Δευτέρα, ότι θα ρίξουν στην αρένα υποθέσεις προκειμένου να πλήξουν προσωπικά τον πρόεδρο της Ν.Δ., αν και γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο
Αυτό φυσικά δεν απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου, που διαπιστώνει ότι η δημοσκοπική κατρακύλα δεν πρόκειται να σταματήσει και ενδιαφέρεται πλέον μόνο να
ανακόψει την πορεία της Ν.Δ. προς την αυτοδυναμία, με τη μόνη μέθοδο που μπορεί να χρησιμοποιήσει, τη σκανδαλολογία και τις προσωπικές επιθέσεις.
Στόχος είναι να πέσει το ενδιαφέρον σε θέματα που δεν σχετίζονται με τη συμφωνία των Πρεσπών και την οικονομία, όπως έγινε και με την υπόθεση Novartis. Άλλωστε και για αυτή άρχισαν πάλι να διοχετεύονται σενάρια περί διώξεων και πολιτικών προσώπων.
Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αυτά τα σενάρια αναπαράγονται και από στελέχη που βρισκόντουσαν στη Ν.Δ. και τα οποία έχουν θέσει εαυτόν στη διάθεση της συγκυβέρνησης και χρησιμοποιούνται για να... πλαγιοκοπούν, χωρίς καμία επιτυχία λόγω του χαμηλού πολιτικού τους βάρους, τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τόσο τα πρόσωπα αυτά όσο και η κυβέρνηση, κατ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου όπως διαπιστώνεται, επιδιώκουν να ρίξουν «αίμα στην αρένα» αν και πλέον οι πολίτες τους έχουν γυρίσει ξεκάθαρα την πλάτη.
Το non paper που εξέδωσε το Μάξιμου μετά την  ανεξαρτητοποίηση του Βουλευτή Γ. Λαζαρίδη είναι ενδεικτικό. «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη, που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη Δικαιοσύνη».
Ουσιαστικά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, επισήμως, κάνει λόγο για ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη που είναι σε... εξέλιξη. Προαναγγέλλει δηλαδή ενέργειες της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν γνωρίζει.
Για το λόγο αυτό άλλωστε έστειλε στον Άρειο Πάγο τον τομεάρχη Δικαιοσύνης και τους δύο νομικούς του συμβούλους. Όχι όμως για να μάθουν ποιες είναι και αν υπάρχουν αυτά τα «ανοιχτά θέματα» αλλά για να καταγράφει το γεγονός πως το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα προαναγγέλλει κινήσεις της Δικαιοσύνης.
Ο βρόμικος πόλεμος μόλις άρχισε και διεξάγεται υπό τις εντολές του ίδιου του Πρωθυπουργού δεδομένου ότι καταγράφεται σε έγγραφα του Μαξίμου.
Και οφείλεται και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη διαφορά να αυξάνεται και τους πολίτες να γυρνούν την πλάτη ειδικά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας υποτίμησε την πλειοψηφία των πολιτών
Έχουν προκαλέσει πανικός. Όχι μόνο για την επικείμενη ήττα που είναι αναμενόμενη, αλλά και για την τάση που διαμορφώνεται και που δείχνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. κινούνται προς την αυτοδυναμία.
Η γιορτή της γραβάτας δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τον δεύτερο να βλέπει το κόμμα του να διαλύεται χάνοντας βουλευτές και στελέχη κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.
Είναι ενδεικτικό πως το επικοινωνιακό πάρτυ της γραβάτας κράτησε δύο ημέρες, (την τρίτη παραιτήθηκε ένας ακόμη βουλευτής) ενώ αυτό της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ μόλις μία, αφού αποκαλύφθηκε ότι η επ' αόριστον αναστολή ήταν διάρκειας... έξι μηνών.
Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στα σχοινιά. Δεν μπορεί να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Υποτίμησε τους Έλληνες στο Σκοπιανό, επιχείρησε να τους κοροϊδέψει πουλώντας ψεύτικες ελπίδες για την οικονομία, κλείνει το μάτι και υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει.
Καταρρέει και επιλέγει να το κάνει με θόρυβο και όχι όπως σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης να προχωρήσει στην πιο δημοκρατική λύση. Να αφήσει τον λαό να επιλέξει ποιος θέλει να καθορίσει από εδώ και πέρα το μέλλον του.
Είναι πληγωμένη και αποφασισμένη να πλήξει το ίδιο το πολιτικό σύστημα όπως έχει κάνει με τους θεσμούς και κυρίως με τη δικαιοσύνη. Και όπως όλα τα σημάδια δείχνουν δεν προτίθεται να σταματήσει πουθενά. 
Τασ. Ευαγγελίου-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά