Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Οργή και θλίψη

Για την υποβάθμιση της πυρκαγιάς τις πρώτες ώρες. Ο Πρωθυπουργός έτρεχε στη Βοσνία για να βραβευτεί μαζί με τον Ζάεφ. Για την προσφορά τους στην… ειρήνη των Βαλκανίων. Και αποφάσισε να επιστρέψει μόνο όταν η καταστροφή είχε πάρει Βιβλικές διαστάσεις.
Οργή!
Για την προσπάθειά τους να δώσουν ενημέρωση στο κοινό, σταγόνα – σταγόνα. Και αφού είχαν γεμίσει όλες οι ιδιωτικές τηλεοράσεις μ’ εκείνο το φοβερό συνδυασμό του κόκκινου και του μαύρου. Της φωτιάς, που καταβροχθίζει περιουσίες και ανθρώπους. Και του καπνού, που γκρεμίζει τις ελπίδες, πνίγει την ανθρώπινη αναπνοή και σκοτεινιάζει τα πάντα. Και τον ουρανό.
Οργή!
Για την έλλειψη καθοδηγητικού ρόλου στα υποψήφια θύματα. Κλειστήκανε στην ΕΡΤ. Όλοι οι διορισμένοι. Και δεν έστειλαν μηνύματα και κάμερες για να καθοδηγήσουν τους μελλοθανάτους. Για να τους εξηγήσουν τους
κινδύνους που παραμόνευαν σαν «άγγελοι» της επελαύνουσας κόλασης.
Οργή!
Για την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού της κυβερνητικής μηχανής. Ευτυχώς, έτρεξαν πρώτοι – πρώτοι οι ψαράδες των χτυπημένων περιοχών. Και έσωσαν πολλά κορμιά και ψυχές. Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού περίμεναν ώρες και, δήθεν, κατάλληλες συνθήκες για να πλησιάσουν στις ακτές με τις κρεμασμένες στις απόκρημνες παραλίες ψυχές.
Οργή!
Για την έλλειψη οποιουδήποτε αποτελεσματικού σχεδίου εκτάκτου ανάγκης. Χορταριασμένοι οι δασικοί δρόμοι. Και ανενεργοί οι πυροσβεστικοί κρουνοί. Αλαλούμ ακόμα και στην πάντοτε ηρωική Πυροσβεστική. Είδαμε εικόνες που πυροσβέστες έδιναν λάθος πληροφορίες για την φορά των ανέμων. Δεν είχαν καμιά έγκυρη ενημέρωση από την Μετεωρολογική υπηρεσία. Γι’ αυτό και η ενημέρωση – συμβουλές τους ήταν ένα βήμα πίσω από την πραγματικότητα.
Οργή!
Για το θλιβερό βίντεο της κυβερνητικής προπαγάνδας. Θέλησαν να μας πείσουν ότι τα μεσάνυχτα (τόσο αργά και τόσο καθυστερημένα) συνεδρίασε ο Πρωθυπουργός με μερικούς Υπουργούς του (από τους πιο ενόχους) στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, για την εκτίμηση της κατάστασης και τα μέσα αντιμετώπισης και περιορισμού της φονικής πυρκαγιάς. Όλοι παρατηρήσαμε το χαρτάκι που σημείωνε λεξούλες ο Πρωθυπουργός από τις ανερμάτιστες και ατεκμηρίωτες εισηγήσεις των συνομιλητών του για να θαυμάσουμε μετά εκείνη την ανατριχιαστική δήλωσή του περί «ασύμμετρου φαινομένου». Λεκτικά, τόσο κοντά με εκείνη τη διαβόητη δήλωση του ξεχασμένου, σήμερα, υπουργού, τότε Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρα περί «στρατηγού άνεμου» και «ασύμμετρης απειλής».
Θλίψη…
Απέραντη σαν τις θάλασσές μας. Για τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα.
 κείμενο του Αντώνη Βγόντζα δημοσιεύτηκε στη "Νέα Κρήτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά