Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

«Αδιάβαστοι» στην κυβέρνηση: Με υπογραφή Σταθάκη το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι (εικόνα)

Την ευθύνη στους πολίτες για την δόμηση στο Μάτι επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση μετά τις φονικές πυρκαγιές. Την αρχή έκανε χθες μιλώντας στο BBC ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος σε δηλώσεις του στο BBC έκανε λόγο για «έγκλημα του παρελθόντος» γιατί όπως ανέφερε «στο Μάτι και σε αυτήν την ακτογραμμή της Αττικής, όλες αυτές οι κατοικίες, η πλειοψηφία τους έχουν οικοδομηθεί χωρίς άδεια».
«Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους» δήλωσε στη συνέχεια και τόνισε: «Μετά από τέτοια τραγωδία ήρθε η στιγμή να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειες του να μην ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο
αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ο οποίος σε δηλώσεις του την Τετάρτη είπε: «Έγιναν εγκλήματα και από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο», αλλά και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι «Θα ελεγχθούν όλες οι πολεοδομικές άδειες στο Μάτι..Θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί».
Σήμερα ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας ένα Προεδρικό Διάταγμα με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2017 και την υπογραφή του τότε υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη που εγκρίνει το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι, την περιοχή δηλαδή που σκοτώθηκε πλήθος κόσμου στην προσπάθειά του να  σωθεί από τη φωτιά.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ.
 http://www.athensvoice.gr/

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα δεν είναι το μέγεθος της άναρχης δόμησης, αλλά οι ενέργειες της κυβέρνησις να προστατεύσει τους κατοίκους από τη φωτιά, γιατί φαίνεται μας διαφεύγει το γεγονός ότι η φωτιά έκαψε τους ανθρώπους και όχι τα αυθαίρετα. Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια αυθαίρετα στην Ελλάδα, τότε με τη λογική της Κυβέρνησης οι μισοί Έλληνες είναι μελλοθάνατοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά