Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Φιάσκο

Με ασύλληπτη ταχύτητα, η τραγωδία εξελίχθηκε σε φιάσκο. Χωρίς υποσημειώσεις κι ελαφρυντικά.
Είναι το φιάσκο μιας ολόκληρης διακυβέρνησης.
Στη δύσκολη στιγμή έδειξε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της. Ανικανότητα, ασχετοσύνη, αναισθησία, ασυνειδησία. Με τραγικές συνέπειες κι ανυπολόγιστο κόστος.
Είναι προφανώς το φιάσκο ενός συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού.
Ούτε ένας δεν παραδέχτηκε λάθος ή ολιγωρία. Ούτε ένας δεν πέταξε μια παραίτηση στο τραπέζι.
Και για να μην ακούω ανοησίες: η υποβολή παραίτησης είναι μονομερής δικαιοπραξία. Θέμα συνείδησης.
Ή παραιτείσαι λοιπόν και φεύγεις. Ή δεν παραιτείσαι. Η παραίτηση δεν υπόκειται στην έγκριση και την αποδοχή κανενός.
«Μοιραίοι κι άβουλοι» όμως, αποδείχτηκαν κυρίως δειλοί.
Είναι αναντίρρητα το προσωπικό φιάσκο ενός Πρωθυπουργού.
Πάνω σε πτώματα κι αποκαΐδια ξεδίπλωσε όλη την ανεπάρκειά του.
Έσπευσε καταϊδρωμένος να υποβάλει γυμνασιακού τύπου απορίες σε μια ξεκούδουνη τηλεοπτική παράσταση σύσκεψης. Κοινώς ούτε ήξερε τι συμβαίνει, ούτε καταλάβαινε τι του έλεγαν, ούτε είχε συναίσθηση της καταστροφής.
Την επομένη δεν διαπίστωσε λάθη, δεν επιμέρισε ευθύνες. Κήρυξε ένα δακρύβρεχτο εθνικό πένθος κι εξαφανίστηκε. Δεν πήγε καν στον χώρο της τραγωδίας.
Επανεμφανίστηκε τέσσερις μέρες αργότερα - σε τηλεοπτική παράσταση του Υπουργικού Συμβουλίου αυτή τη φορά.
Να δηλώσει ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη»... ποιου πράγματος; Πώς το λένε; Και πώς την αναλαμβάνει; Με πιστωτική και άτοκες δόσεις;
Διότι κάθε ευθύνη φέρει συνέπειες κι η πολιτική ευθύνη έχει πολιτικές συνέπειες. Μόνο στο πλακωτό μπορεί να φταίει το ζάρι.
Δυστυχώς όταν η χώρα μετράει νεκρούς, αποδεικνύεται με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι το παπατζιλίκι δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτική.
Ούτε οι δορυφόροι του Παππά, ούτε οι Τούρκοι κατάσκοποι, ούτε ο Σκάι, ούτε οι εσκιμώοι εμπρηστές και τα παραμύθια ενός απελπισμένου δημοσιογραφικού παρακράτους αποτελούν πια αντιπερισπασμό. Αν υπάρχουν, ας τους βρουν. Κι αν τους βρουν, ας τους πιάσουν. Δουλειά τους.     
Σε κατάσταση εθνικής κρίσης όμως τελειώνουν τα ψέματα. Βγαίνουν στο γήπεδο τα μεγάλα παιδιά. Όλες οι πολιτικές ανεπάρκειες, όλες οι ελλείψεις συγκρότησης, όλες οι αδυναμίες χαρακτήρα ξεπηδούν στο προσκήνιο και γράφουν στο κοντέρ.
Το προσωπικό φιάσκο του Πρωθυπουργού είναι τόσο βαρύ που ο Μητσοτάκης δεν έκρινε καν σκόπιμο να σταθεί απέναντί του. Τον άφησε ολομόναχο με την καταστροφή, να την καταπιεί μέχρι την τελευταία σταγόνα.
Ούτως ή άλλως, το σενάριο μιας συντεταγμένης απόδρασης της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο κάηκε στο Μάτι.
Εφεξής η χώρα διοικείται από μια κυβέρνηση νεκροφόρα.  
Θα μείνουν όσο αντέξουν να την οδηγούν. Και θα φύγουν επειδή δεν αντέχουν πια να την κουβαλάνε.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

5 σχόλια:

  1. Σήμερα το μεσημέρι πήγα στην τράπεζα να πληρώσω την εφορία. Η ουρά στα ταμεία ήταν μεγάλη και η αναμονή το λιγότερο μισή ώρα. Το τι λεγόταν από τον κόσμο δεν λέγεται. Η κατακραυγή γενικευμένη και εκτός από τα κοσμητικά επίθετα για τον Τσίπρα και την παρέα του,ακουγόταν εκφράσεις όπως , μας δουλεύουν κανονικά, μας περνούν για ζώα, εμείς φταίμε που τον στηρίξαμε, καλά να πάθουν αφού ψήφισαν αυτόν και τον Ψινάκη και άλλα πολλά. Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επωμενες εκλογες το 2019 είναι και παλι του κ.Τσιπρα και της ομαδας του! Οι συνετοι Ελληνες και με νονιο στο κεφαλι θα τον επαναεκλεξουν!
      Ο κ. Τσιπρας με χρεος 320 Ε δις στη πλατη καταφερε να κρατησει την Ελλαδα μας στην Ευρωπαικη Ενωση και να την οδηγει σημερα σε ηρεμα νερα!
      Όλα τα αλλα είναι λαικισμος και φοβια του λαου μας! Ονόματα σαν τον Αδωνι και τον Βοριδη σε μια ενδεχομενη κυβερνηση του Κουλη τρομαζουν τον κάθε λογικο πολιτη μας κι ετσι ανοίγεται ο δρομος και για μια δευτερη κυβερνητικη περιοδο
      του κ. Τσιπρα !

      Διαγραφή
    2. ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ 320 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΑΣΕ 335
      ΕΣΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ
      ΕΛΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ
      Γ.Κ

      Διαγραφή
    3. Εσυ ντοπιε Γ.Κ. μεινε εκει στο να δερνεις,να απειλείς και να διαχωρίζεις την κοινωνια μας με το ξεπερασμενο μιαλουδακι σου , ενω περα από τα δικα σου κοντινα σύνορα ο κοσμος μονιαζει και κανει αλματα προοδου!!Σβησε το το τι ευησες και ποση συνταξη επαιρνες από τρελλαμενους πολιτικους πριν του κ. Τσιπρα. Αυτοι ηταν που δημιουργησαν τα χρεη και φεραν την πατριδα σου στο γρεμο!! Όλα τα αλλα είναι ανοησιες για να περνα ο χρονος .Αιντε!!

      !

      Διαγραφή
  2. Βρε χαμενε βρες μια μετά ρύθμιση που εκανε ο ΣΥΡΙΖΑμε τον Τσιπρα και τον ακροδεξιο Καμμένο. Να μας το πεις και μας να το μάθουμε. Έχετε το θράσος και μιλάτε. Διάλυσατε τη χώρα. .Εσείς είστε πιο παλαιοι κι απ τους παλιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά