Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Απόπειρα εκφοβισμού ΜΜΕ για τις πυρκαγιές!

Τον κ Κουτρουμάνο δεν τον ξέρω. Και δεν θα απασχολούσε τη ζωή μου αν με μια χτεσινή ανακοίνωση που υπογράφει δεν πρόσβαλε τη νοημοσύνη των πολιτών, σαν πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Λες και είναι ενεργούμενο της κυβέρνησης. Απειλώντας ουσιαστικά τα ΜΜΕ να μη μεταδίδουν όσα δεν εξυπηρετούν την κυβέρνηση για την πύρινη τραγωδία!
Ευθυγραμμισμένος σαφώς με το πνεύμα της εγκληματικής κυβερνητικής ΕΡΤ, που υποβάθμιζε το μέτωπο των πυρκαγιών την ώρα που εκείνες φούντωναν στην Κινέττα (γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλούνται καταστροφές ούτε απειλούνται ζωές…) ο κ Κουτρουμάνος υπογράφει με τα άλλα μέλη του ΕΣΡ μια ανακοίνωση, που φανερώνει είτε πλήρη άγνοια λειτουργίας ΜΜΕ, είτε απόπειρα εύνοιας της κυβέρνησης, είτε απλή ανοησία.
Στην ανακοίνωση αυτής της …ανεξάρτητης Αρχής γίνεται σύσταση στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να «ασκήσουν τη δέουσα εποπτεία κατά την
παρουσίαση της τρέχουσας τραγικής συγκυρίας, ώστε να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες»!
Προφανώς τα μέλη του ΕΣΡ ζουν σε άλλο πλανήτη και ταυτόχρονα έχουν πλήρη άγνοια της δημοσιογραφίας και της πραγματικότητας. Γιατί αν ζούσαν σ αυτόν τον πλανήτη θα έπρεπε να το βουλώνουν και να ευχαριστούν από μέσα τους και απ έξω τους τα ΜΜΕ στη συγκεκριμένη συγκυρία.
Επειδή, με την πλήρη απουσία οποιασδήποτε επίσημης πληροφόρησης από την κυβέρνηση και από όλες τις υπόλοιπες κρατικές δομές, επί ώρες που διαρκούσε η τραγωδία, κάθε πληροφορία για τα πραγματικά περιστατικά, με εικόνα, ήχο, και με μπαρουτοκαπνισμένους ρεπόρτερς δινόταν στους πολίτες από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, σε απ ευθείας μεταδόσεις. Και από χιλιάδες μηνύματα μαρτύρων σε ειδησεογραφικά sites. Την ώρα που τα μέλη του ΕΣΡ ήταν ασφαλή στις πολυθρόνες και τους καναπέδες τους.
Και όλα αυτά γίνονταν και γίνονται σε μερικά ΜΜΕ ασταμάτητα, νυχθημερόν, την ώρα που οι ευαισθητούληδες του ΕΣΡ μη και χαλάσει η εικόνα της πιο άχρηστης και εγκληματικής κυβέρνησης που είχε ποτέ ο τόπος, κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Ενώ οι δημοσιογράφοι ξενύχταγαν και χτυποκαρδούσαν τρεχαλώντας στις φλόγες και συντονίζοντας τη δουλειά τους.
Οι καρεκλοκένταυροι του ΕΣΡ έχουν το θράσος να κάνουν συστάσεις σε αυτούς που όχι μόνο έδειξαν όλη την έκταση της τραγωδίας ζωντανά, αλλά έφερναν σε διαρκή επαφή τις δημοτικές Αρχές και τα υπολείμματα του άναυδου και ασυντόνιστου κρατικού μηχανισμού, με τους πολίτες που δεν ήξεραν πώς και πού να σωθούν, με τους πολίτες που δεν ήξεραν πού και πώς να προσφέρουν, με τους πολίτες που έψαχναν τους αγαπημένους τους και με τους παραζαλισμένους αστυνομικούς και λιμενικούς, που αυτοσχεδίαζαν υπεύθυνα ή ανεύθυνα, από έλλειψη συντονισμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας.
Αν δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ που εγκαλεί το ΕΣΡ, ο κόσμος δεν θα ήξερε ούτε πού είναι οι φωτιές, ούτε την εξέλιξή τους, ούτε πόσοι άνθρωποι πέθαναν, ούτε πώς, ούτε πόσοι είναι τραυματίες και πού, ούτε ποιοι είναι εγκλωβισμένοι και πού ούτε πού δρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και τι ανάγκες έχουν, ούτε πού υπάρχουν ελλείψεις και ανάγκες σε όλα τα μέτωπα. Αφού κανένας άχρηστος από τον κρατικό μηχανισμό δεν ενημέρωνε παρά στη χάση και στη φέξη.
Το ΕΣΡ ζήλεψε προφανώς την κατευθυνόμενη κρατική δημοσιογραφία των ΕΡΤ, που έκρυβαν προχτές γεγονότα και υποβάθμιζαν τους κινδύνους για να μην πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης. Και ευτυχώς που δεν υπήρχε μόνο η ΕΡΤ στη χώρα. Γιατί με την εγκληματική της στάση θα καθησύχαζε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους των φλεγόμενων περιοχών, σαν τον Βουτζά, όπου κάτοικοι σώθηκαν γιατί, όπως είπαν στα ΜΜΕ, μεταξύ της ΕΡΤ που έβλεπαν και της φωτιάς που ερχόταν προτίμησαν να πιστέψουν τη φωτιά. Και έφυγαν στο παρά πέντε. Αυτοί ήταν οι κομματικοί εγκληματίες της Αγίας Παρασκευής.
Τα μέλη του ΕΣΡ και ο κ Κουτουμάνος που προεδρεύει δεν ξέρουν προφανώς ότι όταν τα ΜΜΕ έχουν να καλύψουν τέτοιας έκτασης τραγωδίες δεν κοιτάνε να πουλήσουν πανικό και οδύνη. Γιατί ο πανικός και η οδύνη των θυμάτων είναι απείρως μεγαλύτερος από οποιονδήποτε μπορεί να φανταστεί ένας τρίτος. Και γιατί η οδύνη σχεδόν όλων των δημοσιογράφων που ρίχνονται στη φωτιά είναι απείρως μεγαλύτερη από τη δήθεν ευαισθησία των καρεκλοκένταυρων οποιασδήποτε Αρχής. Και ο συντονισμός της δουλείας τους, ακόμα και στα πιο «ερασιτεχνικά», είναι απείρως πιο υπεύθυνος και επαγγελματικός από εκείνον που (δεν) φαντάζονται διορισμένοι υπάλληλοι. Ιδίως όταν μερικοί βρίσκονται διαρκώς σε επαφή με κυβερνήσεις.
Τα μέλη του ΕΣΡ προφανώς δεν θέλουν να αποκαλύπτονται οι εγκληματικές παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού, να μη λέγονται και να μη φαίνονται η απουσία σχεδιασμού και να μη γίνεται κριτική στο μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει εδώ και μια δεκαετία στη χώρα.
Καλά θα κάνουν να μετράνε τα λόγια τους όταν ανακατεύονται με τη δημοσιογραφία στα ΜΜΕ. Την ώρα που επιτρέπουν ξεδιάντροπα να διαφημίζονται στα ΜΜΕ καταναλωτικά προϊόντα με δόλωμα παιδιά! Εκεί δεν υπάρχει ευαισθησία. Υπάρχουν κεφάλαια.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά