Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Στη γνωμάτευση της "αναπηρίας" του Φλώρου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον

Σαν βόμβα έσκασε χθες η είδηση της αποφυλάκισης για λόγους υγείας του δεύτερου εκ των πρώην ιδιοκτητών της εταιρείας Energa Αριστείδη Φλώρου. Πρόκειται για μια ποινική και οικονομική υπόθεση μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος, καθώς από την κατάχρηση των χρημάτων καταναλωτών ρεύματος-πελατών της Energa προέκυψε ζημία για το Δημόσιο τουλάχιστον 256 εκατομμυρίων ευρώ.

Με χρήση ευεργετικής διάταξης του Νόμου Παρασκευόπουλου η αποφυλάκιση

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αποφυλάκιση του Φλώρου έγινε με χρήση ευεργετικής διάταξης του Νόμου Παρασκευόπουλου και συγκεκριμένα της παραγράφου 4 του άρθρου 110Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που επιτρέπει την υπό όρους αποφυλάκιση εφ' όσον έχει εκτιθεί το ένα πέμπτο της ποινής.

Σοβαρά ερωτήματα για τη γνωμάτευση της "αναπηρίας"

Εκεί όμως που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον είναι το πως προέκυψε η αναπηρία κατά 67% λόγω επιληψίας του Αριστείδη Φλώρου, αφού μέχρι πριν ένα χρόνο δεν είχε αναφέρει ότι πάσχει από αυτήν την ασθένεια. Τον Ιούλιο του 2017 οι δικηγόροι του Φλώρου κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης με αιτιολογία ψυχολογικά προβλήματα και τάσεις αυτοκτονίας, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά δεν υπήρξε τότε για επιληψία. Φαίνεται ότι η ασθένεια του "εμφανίστηκε" και του διαγνώστηκε μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Παρέμβαση Κοντονή

Παρέμβαση εν τω μεταξύ στην υπόθεση έκανε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ζήτησε υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του Φλώρου, "προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά".

Συνήγορος του Φλώρου μέχρι τον Ιούνιο 2014 ο Βορίδης

Σοβαρός θόρυβος δημιουργήθηκε στα social media γύρω από τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη και τη φημολογούμενη εμπλοκή του στη υπόθεση ως συνήγορος του Φλώρου. Ο ίδιος ο βουλευτής διέψευσε τη φημολογία, γράφοντας σε tweet πως "ουδεμία σχέση" έχει με την υπεράσπιση του Φλώρου. Το ρεπορτάζ όμως έδειξε ότι ο Βορίδης όντως υπήρξε στο παρελθόν συνήγορος του Φλώρου αλλά αποχώρησε από την υπόθεση τον Ιούνιο του 2014 όταν ανέλαβε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά.

Σε εκκρεμότητα ακόμη η επιστροφή των υπεξαιρεθέντων χρημάτων

Μια άλλη πλευρά της υπόθεσης, η οποία όμως παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ενδεχομένως να σχετίζεται με την αποφυλάκιση του Φλώρου, είναι η διαδικασία επιστροφής μέρους των υπεξαιρεθέντων κεφαλαίων της Energa-Hellas Power. Ενώ η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έχει δεσμεύσει περίπου 121 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας των Φλώρου και Μηλιώνη, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί η μεταφορά αυτών των ποσών στους Δήμους και το Δημόσιο καθώς οι αρμόδιοι Υπουργοί Τσακαλώτος και Κοντονής δεν έχουν ακόμη εκδόσει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση. Γιατί άραγε;
 http://koutsomitis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά