Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

'Ενα απόγευμα στην κατάληψη

Είχα την χαρά να μιλήσω με τους μαθητές του Λυκείου Πελασγίας που θίγονται άμεσα από την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Λόγος μεστός , με αφοπλιστική ειλικρίνεια αλλά και με εύλογα παράπονα ξεδίπλωσαν το δίκαιο αίτημα τους.
Μου τόνισαν ότι δεν υπήρχε άλλο μέσον πίεσης προς το Υπουργείο που θεωρούν ότι φέρει όλο το βάρος της παράλογης απόφασης.
Γνωρίζουν ότι με την απόφαση της κατάληψης πιθανόν να υπάρχουν και μερικοί γονείς με παιδιά σε μικρότερες τάξεις που να δυσανασχετούν ζητούν την κατανόηση τους και τονίζουν ότι ο αγώνας τους σήμερα είναι για να μη συμβεί κάτι παρόμοιο αύριο στα παιδιά τους.
Πράγματι σαν πατέρας ένιωσα πολύ άσχημα όταν
μου ανέφεραν τον καθημερινό Γολγοθά που τους περιμένει σε περίπτωση αρνητικής απάντησης.
 Εκκίνηση από Πελασγία στις 6:30 το πρωί άφιξη στη Στυλίδα (35 χλμ) στις 7:10 π.μ και αναμονή έως την έναρξη των μαθημάτων περίπου μια ώρα. Επιστροφή στη Πελασγία στις 4μ.μ.
ΕΛΕΟΣ κύριοι καλαμαράδες να παίζετε ακόμη και με την ψυχική υγεία μαθητών που βρίσκονται σε μια τρυφερή ηλικία και τους αρμόζει μια άλλη καλύτερη αντιμετώπιση.
Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους τους κατοίκους να σταθούν στο πλευρό των μαθητών με  περισσότερη ένταση σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από το Υπουργείο. Κάποτε πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην εγκατάλειψη και την παρακμή του ιστορικού χωριού μας.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΔΡΑΝΗΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι που αμελησαν για το θεμα πρεπει να ντρεπονταικαι να κρυφτουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου ένα μέρος της ευθύνης φέρνουν και οι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο έχουν ερημοποίηση το χωριό. Η καθημερινή εικόνα του χωριού είναι εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης. Η κοινωνική δραστηριότητα των κατοικων που αποτελεί το βασικο κύτταρο ενίσχυσης και προόδου του χωριού είναι ανύπαρκτη, οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, μόνο κάθε Πεμτη στη λαική η στα καλοκαιρινά πανηγύρια διαπιστώνει κανείς ότι το χωριό έχει
    κατοίκους,με αποτέλεσμα τα κοινά προβλήματα όπως αυτό των μαθητών να μην μπορούν να αντιμετωπισθούν δυναμικά και επιτυχώς. Στο παρελθόν όταν το χωριό ήταν πολύ φτωχότερο ή κοινωνική συνοχή του ήταν πολύ μεγαλύτερη βλέποντας το κόσμο να κυκλοφορει καθε βραδυ στις πλατείες, καφενεία, ταβέρνες κλπ. δείγμα ισχυρού και ζωντανού χωριού.Το χωριό ξεγυμνωθηκε από δημόσιες υπηρεσιες,τράπεζες,άστυνομια,ΕΛΤΑ,υγεία,και δημοτική αρχή γίνοντας παρακλάδι της Στυλλιδας(αν είναι δυνατόν) χωρίς καμία αντίδραση των κατοίκων.
    Το χωριό πρέπει να ανακτήσει πάλι τη δυναμική του και αυτό γίνεται συλλογικά και όχι απομονωμένα και αποκλεισμένος ο καθένας στο σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά