Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

«Βαίνουμε προς εκλογάς»

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο,καθώς ακόμα ισχύει το Σύνταγμα που ορίζει κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια εκτός και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι, που ο κάθε κυβερνήτης κρίνει για το αν έρθουν νωρίτερα.
Θα επιθυμούσε ο Αλέξης Τσίπρας να τις κάνει νωρίτερα με αφορμή τη «έξοδο» από μνημόνια, την «μη» περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου, την πρόοδο της χώρας και γενικά στην επικοινωνία του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει διαφορά τεχνάσματα «πίπες» κατά την εσωτερική δημοσιογραφική διάλεκτο ώστε να κρατήσει δυνάμεις της κοινωνίας στην κάλπη, που να τις αποδεχτούν για ακόμα μια φορά. Θα ήθελε να έχει πανηγύρια αλλά είναι τόσο ανίκανος να διοικήσει, που του έκατσαν πολλές «στραβές» στις παραστάσεις που έδινε.
Έχει αποδείξει περίτρανα ότι μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους, ώστε να προσελκύσει το κοινό. Στα διόδια να διαμαρτύρεται με
τους «Δεν πληρώνω» ήταν εκεί. Τώρα τους στέλνει τον λογαριασμό. Με τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ, δυναμικός και αποφασισμένος να τον καταργήσει. Μόνο που τον αύξησε. Στην Καισαριανή με ψηλά την γροθιά για αυτούς που αγωνίστηκαν, αλλά χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ να τσακίσουν όποιον αγωνίζεται για την Μακεδονία. Στο Μάτι, πήγε τελικά, αλλά μια συγνώμη και μια αλήθεια για το ποιος «παραίτησε» τον προτελευταίο αρχηγό, που ήξερε να σβήνει φωτιές, δεν είπε. Με τους Αμερικανούς περιχαρής έτοιμος να δώσει και... ότι του ζητήσουν ώστε να παραμείνει στην εξουσία. Με την «go back» κυρία Μέρκελ όταν του είπε να πάρει όλα τα μέτρα, που οι προηγούμενοι προσκυνημένοι Γερμανοτσολιάδες Σαμαροβενιζελαΐοι είχαν πει όχι. Και πόσες ακόμα παραστάσεις.

Έχει παίξει τον θλιμμένο, τον χαρούμενο, τον έξυπνο, τον θυμωμένο, τον μάγκα, τον κολοτούμπα, τον πατριώτη και τον τσαμπουκά. Όλοι οι ρόλοι παιγμένοι με μοναδικό τρόπο, με απόδοση τέτοια που θα έλεγες ότι ο Χορν δε θα είχε καμία τύχη με απέναντι στον Αλέξη. Έναν ρόλο δεν έχει παίξει ... τον ρόλο του χαμένου. Χαμένος Κυριακή βράδυ που δε θα μπορεί να δικαιολογήσει, την ήττα καθώς εκείνος κυβέρνησε τα χρόνια αυτά, με τέτοιο τρόπο που δοκίμασε όλα τα ψέματα που μπορούσε να πει για να εκλάβει την θετική άποψη στην κάλπη μέρους της κοινωνίας. Θα έρθει η ώρα να τον παίξει και αυτόν τον ρόλο όποτε και να κάνει τις εκλογές. Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να ξαναπαίξει όλους αυτούς τους ρόλους που έκαναν τον κόσμο να ελπίζει.

Ν. Υποφάντης- https://meaculpa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά