Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Θα μείνουν στη εξουσία έστω και αν «σέρνονται»

Σαφώς υπεισέρχεται και το υποκειμενικό στοιχείο στη θέληση του Αλέξη Τσίπρα να μακροημερεύσει στον πρωθυπουργικό θώκο. Δεν είναι λίγο να βρίσκεσαι σε ελάχιστο χρόνο από τα αζήτητα του 4% και τη μιζέρια της Κουμουνδούρου, στο μέγαρο Μαξίμου, στα προσωπικά τζετ (δημόσια μεν αλλά για προσωπική χρήση ευκαιρίας δοθείσης, όταν παίρνεις τα παιδιά σου στο Παρίσι για τη Ντισνευλαντ)· στα χλιδάτα διεθνή ξενοδοχεία· να είσαι συνομιλητής αστέρων του παγκόσμιου πολιτικού στερεώματος - του Τραμπ, της Μέρκελ, του Πούτιν, του Σι Τζινπίγκ, λουσμένος από το φως των προβολέων της διεθνούς δημοσιότητας.
Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν και πιο πολιτικά στοιχεία για την εμμονή του σε μακροημέρευση της κυβέρνησης, ει δυνατόν και ως τον Σεπτέμβρη του '19. Ένα εξ αυτών το γνωρίζουμε και είναι εύλογο. Για τα υπόλοιπα θα δείξει ο χρόνος.
Το «εύλογο» αφορά στην πίστη των οικονομικών εμπειρογνωμόνων κυβέρνησης και κόμματος ότι
συν τω χρόνω, η οικονομία θα ανακάμπτει, έστω και με αργό ρυθμό. Εξ’ αυτού, με δεδομένο ότι θα αποφύγει την περικοπή των συντάξεων και σε συνδυασμό ότι θα μετατρέψει το τεράστιο πλεόνασμα σε επίδομα ελεημοσύνης, θα εδραιωθεί σε ένα εκλογικό ακροατήριο, που έχει αρχίσει ήδη να αυτοπροσδιορίζεται ως Συριζαϊκό. Δεν είναι πρώην ΠΑΣΟΚ, είναι ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό έχει δίκιο ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, που δήλωσε «Ουσιαστικά βαδίζουμε σε έναν μεταμνημονιακό διπολισμό, όπου ο κορμός του ενός πόλου θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
Εάν ως τότε έχουν αρχίσει να τρέχουν και κάποιες επενδύσεις, ο κ. Τσίπρας θα πλασάρει την εικόνα του σταθεροποιητή και αναμορφωτή της ελληνικής οικονομίας! Εξ ου αρίεται η πρόθεσή του να επιβιώσει η κυβέρνηση ασχέτως αν θα επιβιώσει ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Τα «υπόλοιπα» που αναφέραμε μας είναι άγνωστα. Ωστόσο εμφιλοχωρεί η υποψία λόγω της παράξενης υποτακτικής προσήλωσης στους «φονιάδες των λαών» (να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας ενόψει εκλογής Τραμπ είχε πει «να μη μας βρει αυτό το κακό»). Πολλά από αυτά που έχει δώσει τώρα στο «κακό» είναι γνωστά, ίσως όχι όλα.
Είναι οι στρατιωτικές διευκολύνσεις, περισσότερες από κάθε άλλης κυβέρνησης των τελευταίων πενήντα χρόνων – της αμερικανοκίνητης χούντας συμπεριλαμβανομένης. Είναι επίσης η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, επειδή οι ΗΠΑ υπό τον Τραμπ βιάζονται να εξοβελίσουν την ρωσική παρουσία από τα Βαλκάνια. Είναι η πρώτη φορά που πιστεύουμε πρωθυπουργική διαβεβαίωση ότι δεν θα παίξει παιχνίδια και η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί - για χάριν των Αμερικανών και ενάντια στη θέληση του 70% ελληνικού λαού!
Να σημειωθεί ότι ο λαϊκιστής Πρωθυπουργός με τη δεδομένη έφεση να χαϊδεύει αυτιά, για πρώτη φορά με αποφασιστικό τρόπο, δεν υπολογίζει την κοινή γνώμη. Επειδή η στάση του μάλλον δεν είναι θέμα αρχής – άλλωστε ως τώρα ουδείς θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για την προσήλωσή του σε αρχές – η μόνη λογική εκδοχή είναι ότι έχει κατοχυρώσει κάποια ανταποδοτικά οφέλη. Τελούμε εν αναμονή να τα δούμε. Πάντως από την υποταγή δεν Μέρκελ, δεν προέκυψαν οφέλη αξιόλογης έκτασης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολιτεύεται με αρχές αλλά δύναμή του είναι οι αρχές των άλλων. Φάνηκε το Καλοκαίρι του 2015 με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την εκ των υστέρων συμπεριφορά που επεφύλαξε σε αυτούς που τον κράτησαν στην εξουσία. Τώρα ο Γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης δημοσιοποιεί αυτό που κυκλοφορούσε ως ρεπορτάζ και φαινόταν πολιτικά εκτρωματικό. Δήλωσε στο cnn.gr ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρειαστούν δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, μία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και μία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση!
Ο συγκυβερνήτης Πάνος δηλαδή δεν θα ψηφίσει την συμφωνία, αλλά θα βρεθούν χρήσιμοι ηλίθιοι που θα την ψηφίσουν γιατί είναι σύμφωνη με τις «αντιεθνικιστικές» αρχές τους. Και σε περίπτωση πρότασης μομφής μπορεί κάλλιστα να ψηφίσει ο Πάνος που δεν θα έχει ψηφίσει την συμφωνία, και να καταψηφίσουν αυτοί που την ψήφισαν! Ακούγεται τρελό, αλλά απλώς είναι συριζαΪκό και ελληνικό!
Αλλά ακόμη και ο Πάνος να μην ψηφίσει τη μομφή, η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας, τουλάχιστον έως ότου να έρθει κάποιο άλλο νομοσχέδιο που δεν θα μπορέσει να περάσει και τότε θα πέσει. Και αυτό ακούγεται πολιτικά παράλογο, αλλά όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εξέφρασε ραδιοφωνικά και ο εκ των σοβαρών βουλευτών του, ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος (να θυμίσουμε ότι είναι ο μόνος βουλευτής που παραδέχτηκε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ όντως μας στοίχισε, απλώς δεν δέχτηκε τη χασούρα στα 100 και τα 200 δις. Την περιόρισε στα 35!).
Αλλά μάλλον ως τον Σεπτέμβρη, άλλο νομοσχέδιο τέτοιας έντασης, δεν θα χρειαστεί να έρθει, και η κυβέρνηση θα μπορέσει να μακροημερεύσει. Εις δόξαν αυτών που έχουν «αντιεθνικιστικές» αρχές!
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά